Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał(a):

Ale zobacz jak wydajność spadła. 

Bywało koło 9 tyś druku, w zeszłym chyba koło 6 ,a teraz pewnie nawet 5 nie będzie naklikane. 

kiedy te 9k stron było ? w którym roku? ludzie sie odzwyczaili od spamowania , wiedzą że życie toczy sie w realu a nie internetach , tu sie już wchodzi bardziej już dla potrzebniejszych rzeczy 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

No to tak jak u mnie z ze żniwami. Też się cieszę że sąsiad co jakiś czas kombajn zmienia na większy bo jak przyjedzie to robotę zrobi dobrze i szybko. Choć zapłacę rocznie te 9tys. To i tak nie mam  chęci kupować strucla i męczyć się samemu. 

widzisz jakbyś kupił ode mnie to w 2 lata byś był już na nim do przodu 😂

• Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, HF86 napisał(a):

Ale najważniejsze że sąsiadowi złodziejowi za usługi się nie wzbogaca 🤣

somsiad co ma taką beczke zapewne też jest krowiarzem i zapewne swoje wozi 

1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

Czy moje oczy dobrze widzą cenę? Pytam k**wa za co to? I bez aplikatora doglebowego?

Rozumiem że mleko w cenie ale tyle za pompę i beczkę na podwoziu?

https://www.olx.pl/d/oferta/woz-asenizacyjny-beczka-pichon-tci-11350-nowa-2024-CID757-ID12uruV.html

i jeszcze brak K80 czy hydraulicznej amortyzacji dyszla

a sie smieją że POlskie maszyny droższe od zachodnich 

tu niestety rama samonośna i wcięty zbiornik co podraża obróbkę i koszty bo jednak cynkować trzeba całość 

Opublikowano

Ależ starlinków leciało. Musiały być niedawno wystrzelone bo jeden za drugim 

Resized_20241018_191441.jpeg

Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał(a):

widzisz jakbyś kupił ode mnie to w 2 lata byś był już na nim do przodu 😂

A kukurydzy by podołał czy bym sita i korby od niego po sąsiadowym szukał 🫢😆

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Bardzo przypomina tą szatę co była kiedyś kiedyś wcześniej 

Być może.

Też z początku nie każdemu zmiana się podobała...

34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dużo jakoś białego i czcionka mam wrażenie, że mniejsza.

No jakoś bardziej wszystko się zlewa. Fakt.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

No właśnie jak odnieść wartość , nie wiem może 4t stali, bez kosmicznej technologii do ceny mieszkania czy nawet skomplikowanego auta.

Odjechał świat całkowicie.

7lat musi ktoś na minimum za***rdalać ktoś,  by zarobić równowartość takich pieniędzy

czym się martwisz 

wrucilem do domu włączyłem na chwile telewizor a Ci się kłócą o związki partnerskie 

Opublikowano
9 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wam powiem, że dziewczynie nie ma co pokazywać, że wam na niej zależy, bo jak pokażesz to.. d*pa. Wy macie być tą uciekającą myszką a ona gonić

Dziwne teraz czasy . Kiedyś to trzeba było zabiegać o dziewczynę . A teraz to dziewczyna sama nawet przyjedzie do kawalera ,podrywa  albo wypisuje wiadomości 🙃 ale na szczęście chyba nie wszystkim jeszcze się tak w głowie poprestawiało 🙆

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał(a):

No to tak jak u mnie z ze żniwami. Też się cieszę że sąsiad co jakiś czas kombajn zmienia na większy bo jak przyjedzie to robotę zrobi dobrze i szybko. Choć zapłacę rocznie te 9tys. To i tak nie mam  chęci kupować strucla i męczyć się samemu. 

Można usługę, można wynajem. Ciągnik, laweta, bus, koparka, minikoparka, ładowarką, wózek widłowy itd itp...jak ktoś potrzebuje sprzętu na krótko, to jaki sens go kupować 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Dziwne teraz czasy . Kiedyś to trzeba było zabiegać o dziewczynę . A teraz to dziewczyna sama nawet przyjedzie do kawalera ,podrywa  albo wypisuje wiadomości 🙃 ale na szczęście chyba nie wszystkim jeszcze się tak w głowie poprestawiało 🙆

Równouprawnienie 🤷

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Są jeszcze?

Gdzie patrzeć?

pewno w niebo 😁

23 minuty temu, Agrest napisał(a):

widziałem, potwierdzam

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Czy moje oczy dobrze widzą cenę? Pytam k**wa za co to? I bez aplikatora doglebowego?

Rozumiem że mleko w cenie ale tyle za pompę i beczkę na podwoziu?

https://www.olx.pl/d/oferta/woz-asenizacyjny-beczka-pichon-tci-11350-nowa-2024-CID757-ID12uruV.html

Programy robią robotę.

No i płacimy za swój czas zaoszczędzony.

Mając duże pracujemy wydajniej.

Teraz znowu ochrona środowiska rynkiem zatrzęsła.

Handlowcy wiedzą że z tego będzie ułamek sprzedaży ale ofertę dać musi każdemu.

Nie wiedzą kto dostanie dofinansowanie.

Dzondir już jest tańszy o 120 tys od ceny katalogowej.

Pomimo podwyżek o 4 czy 15% wychodzi taniej.

A za taką kwotę netto można mieć jakieś małe auto.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najlepsze...że ktoś to kupuje...

Ale coraz więcej sprzedaje się polskich, i nie chodzi o te wyprodukowane w Polsce.

Ale to takie dziwne trochę, nie prestiżowe.

Bo co to mieć takigo spaweksa czy euromilka.

Wstyd, obciach i ubóstwo.

53 minuty temu, Agrest napisał(a):

21 naliczyłem.

Ale czy to wszystkie były to nie wiem.

Opublikowano
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Fajno. Po ile tona?

Oprócz tej soli jakieś NPK też już masz nagromadzone?

Saletra po 1480zł.

Npk wysypuję stare zapasy. Zostało jeszcze chyba 1,5t fosforanu. Na razie o zakupach nie myślę. Pewno w okolicach żniw się zacznę rozglądać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v