Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Z tym panem z wls niejeden namoczył dupe, akurat tam co pół roku firma zmienia właściciela jak nie szwagier to żona sąsiad i tak dalej

To nie u tego...tam znajomy ma kilkanaście tysi w plecy. Ja do Kalinowskiego sprzedawałem to wypłacał w porę. Teraz coś się ociąga,ale trzeba sprawy postawić jasno i się nie pier****ć w tańcu 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...ale u nas ruch na polach..

Orki idą pełną parą...a i już siewniki pod wieczór widziałem....

Jak to zwykły deszcz , zmobilizować potrafi..

Dobrze że se popadało....

Nie wiem co by było, jak by tak dalej bez deszczu...

Znaczy takiego zwykłego...jak u nas ..

Sąsiad dalszy dzisiaj posiał,nawet wilgoć widać na polu,a orał prawie tydzień temu. No ale on na etacie i już tutaj tylko pole przyjeżdża obrabiać(tak go siostra załatwiła). Jeden obornik woził, dynie u kolejnego się zaczęły. Miałem dzisiaj zestaw podczepić ale jutro kultywatorem muszę porównać, posieję w piątek bo w czwartek do pracy

3 minuty temu, Strongman napisał:

No biedronkę kolejno buduje temu nie płaci terminowo.

Kalinowski? Czy ten drugi?Kosieradzki

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobra chłopy tera krotko. Jest tu jakiś użytkownik z tych zalanych rejonów?

Ja jestem na delegacji w Strzelcach opolski to tutaj nic nie dotarło, a to raptem 40 km od Opola

Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

Ten z kornicy.

Czyli ten "mój". Tzn on ze starej kornicy. Wezwanie się wyśle i zobaczymy co dalej. Miałbym z czego dołożyć do samochodu.

@12Pafnucy może by tak przyjechać i obejrzeć jak wygląda Twój ford?🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Jest,u niego pestkę brałem na siew. Mokrą nie problem sprzedać bo i u nas biorą,ale cena niższa,i po co stracić. Ja suszarnie mam za grosze. Wybieranie to też w dobrych pieniądzach. Więc zawsze parę groszy jest z tego interesu. Lepiej niż na zbożu,no właśnie jeszcze za zboże mi nie zapłacił,ale będzie sądowe wezwanie do zapłaty to się spręży,info od gościa co mu wysłał pismo to w ciągu dwóch dni była kasa. A niby taki pewny kupiec... Już do WLS nie sprzedam jak znowu tak będzie kombinował. Trzeba będzie wozić do lokalnego.

Ile dawał więcej niż lokalny?

46 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobra chłopy tera krotko. Jest tu jakiś użytkownik z tych zalanych rejonów?

Już jakiś geszeft robisz 🤣

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

Ale nikt ścieżek nie odlicza przy próbie. No już bez przesady 

Gdybyś odliczył ścieżki posiał byś za gęsto 

Tak mnie się zdaje 

Ale tego to uczyli w przedszkolu, a ja tam nie chodziłem

To I nie wiem

14 minut temu, PAN88 napisał:

Ile dawał więcej niż lokalny?

Od nas tam między Sławka a Daniela wozili 

Kilka dziesiąt zł było do przodu, tyle że z płatnościami to tak raczej do tyłu, i upominanie się bardzo nic nie dawało 

A lokalny kasa do tygodnia

• Like 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

rogi cielętom wypalone który następny 🤔🤭🤣

Pewnie @Nieustraszony1044

a będziesz go za uszy trzymał 🤔🤭 sam mogę nie dać rady 🙆‍♂️🤣

Michal2399 napisał:

34 minuty temu, slawek74 napisał:

rogi cielętom wypalone który następny 🤔🤭🤣

Po uj wypalać potem tej krowy nie ma za co uczepić lub przeprowadzić gdzieś 🙆

Tobie też 🤔🤭

Opublikowano
26 minut temu, PAN88 napisał:

Będę sprawdzał czy to prawda że tonący brzytwę złapie jak mu się poda.

A tak poważnie to się wziąłem za zbiórkę paszy dla tamtejszych mamutów, prawdopodobnie to pojedzie pod Nysę 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Buszmen11 napisał:

Twoje to wozidło? Po ile sprzedawałeś qq?

Nie moje. Jeżdżę czym każą. Kukurydza lepiej wygląda niż sypie. 

Będę jeździł bez sensu a kurde dogonię @12Pafnucy z godzinami a może i jacusia z mały Polski😁

17266016933683344022391309154235.jpg

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

To nie u tego...tam znajomy ma kilkanaście tysi w plecy. Ja do Kalinowskiego sprzedawałem to wypłacał w porę. Teraz coś się ociąga,ale trzeba sprawy postawić jasno i się nie pier****ć w tańcu 

Ja ostatni raz dwa lata temu do Kalinowskiego rzepak sprzedawałem 5 razy dzwoniłem po terminie aż łaskawie przelał.

Notomiast kosieradzki ma oddział w kwasówce pod Drelowem z tego co wiem płaci tylko po 30 dniach albo jeszcze więcej 😸

Mieli swoje 5 minut bo jako jedyni mieli pompy do zboża ale teraz już prawie co druga firma ma  więc bez łaski A poza tym ja już z nimi nie handluję bo nie mam zamiaru po miesiąc dwa czekać na pieniądze

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

Wynosiłem tylko ta z Bydgoszczy  to h*jowo. Raz przecięte P.8834 to X2 mokry musi czekać. 

Dzisiaj u kolegi 24%  poniżej 10t a miejscami z 8 jutro chyba u mnie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v