Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slawek74 napisał:

Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

mus nabyć wykonać 🤪🤦😁

nie opłaca się ... xD 

na polskie rzemiosła rozsiewacza nawet nie patrz za 20tys to używanej przyczepy w dobrym stanie nie kupi... a rozsiewacz jsk już to z 50tys zachodni to ma siać dokładnie i nie psuć się...

ale to nic nie daa 🤭

Rany boskie rozsiewacz za 50 tys 🙉

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Przedostatnie działki wysianowane. Zostały dwie do skoszenia bliżej października. Piąty pokos. 

IMG_20240905_161627.jpg

Drugi 🤭 

O 6 balotów więcej jak rok temu bo wtedy ktoś za mnie zebrał 🤬 

Jedna łąka 16 km od domu do zebrania została ale już sprasowane no i 3.5 ha schnie 

Wszystko drugi ekopokos 

IMG_20240905_190239.jpg

• Like 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

już Ci tu pisałem i napisze jeszcze raz znajdź sobie normalna kobietę wiem że to może nie jest łatwe

A to istnieją normalne ?? xD Wystarczy niech jej cele życiowe będą podobne jak niezdecydowanego rolnika :) 

zdążają się

Mateusz1q napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

już Ci tu pisałem i napisze jeszcze raz znajdź sobie normalna kobietę wiem że to może nie jest łatwe

tak na pstryknięcie palcami, to jest trudne jak chera i czasami można zostać samym jak się będzie tak szukać bez końca 

poprostu trzeba ruszyć dupe rozejrzec się i trzeba poszukac

Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Hmmm

....udowodnij..🤷

To podglądactwo, czy zwykłe erosomaństwo🤔🤭...

26 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Rany boskie rozsiewacz za 50 tys 🙉

Myślę, że do 10 tys kupi się dobry polski rozsiewacz, który niczym nie będzie ustepowal zachodniemu. Jedynym ograniczeniem będzie pojemność, bo w tym o którym myślę max bodajże 800

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Musi Polsat oglądasz...

Kurna jak orać??

Super warunki u mnie. Nie myślałem że tak wilgotna gleba się wyorze. 

Ale to zasługa dwukrotnego płytkiego niszczenia samosiewów

Opublikowano

Ja pierdziele 🙆 tak czytam tych kawalerów to w szoku jestem że takie problemy mają. Ja stary już pryk a jak by była potrzeba to myślę że jeszcze bym sobie przygruchał jakąś fajną łaskę. 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Super warunki u mnie. Nie myślałem że tak wilgotna gleba się wyorze. 

Ale to zasługa dwukrotnego płytkiego niszczenia samosiewów

Musiałeś miec jakieś opady...

U mnie się zrobił...jakiś omijak z opadami... nawet wczoraj...kilka kilometrów dalej piękna zlewa ..u mnie dobry deszcz, to już że dwa miesiące...nie było..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja pierdziele 🙆 tak czytam tych kawalerów to w szoku jestem że takie problemy mają. Ja stary już pryk a jak by była potrzeba to myślę że jeszcze bym sobie przygruchał jakąś fajną łaskę. 

Ani Ty stary ani pryk...dzieci małe masz🤷...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No tak...tylko w celach naukowych...

Aaaaaa...no i te cele też żem pominął🤦🤭...może lepiej nie pytać o bliższe szczegóły owych naukowo- poznawczych zamierzeń🫣🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ani Ty stary ani pryk...dzieci małe masz🤷...

Ludzi w lubią sobie problemy stwarzać.

Często za nim się ockną, to bywa za późno...

Brać życie jakie jest,,,i szukać radości w tym......a ono, to życie...krótkie jest...

Opublikowano

A jeszcze przypomniała mi się akcja z czasów szkoły. Kolega co mieszka 4 domy ode mnie też miał problem bo nie miał z kim na studniówkę iść. To mówię kup flaszkę w sobotę pojedziemy i coś wymyślimy. No i znazliśmy mu koleżankę jako osobę towarzyszącą. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Aaaaaa...no i te cele też żem pominął🤦🤭...może lepiej nie pytać o bliższe szczegóły owych naukowo- poznawczych zamierzeń🫣🤭

No przestań...

Był czas, że ...dla nauki...no swoje juz widzialem...

Teraz to tak ...tylko z ciekawości...

1 minutę temu, 6465 napisał:

A jeszcze przypomniała mi się akcja z czasów szkoły. Kolega co mieszka 4 domy ode mnie też miał problem bo nie miał z kim na studniówkę iść. To mówię kup flaszkę w sobotę pojedziemy i coś wymyślimy. No i znazliśmy mu koleżankę jako osobę towarzyszącą. 

...no i prawidłowo...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Że też dziewczyna poszła...za flaszkę😱...kwiatów nie chciała 🤔🤭

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Najlepsze zakończenie by było gdyby po tej całej imprezie zostali parą i później zostali małżeństwem. Ale najważniejsze że się udało kogoś znaleźć i impreza była udana.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No przestań...

Był czas, że ...dla nauki...no swoje juz widzialem...

Teraz to tak ...tylko z ciekawości...

Coś tutaj mnie trochę próbujesz zakręcać...raz ciekawość, raz nauka, potem znowu ciekawość...to jak nic będzie...erosomaństwo🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v