Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał:

U mnie sk***ysyny nie chcą robić. Jest zakaz picia% w robocie, robienia niepotrzebnego syfu, gapienia się w telefon. Transport z domu do roboty za free. Wymagane chęci do pracy i deko myślenia. k**wa chyba zbyt dużo wymagam od ludzi...

Może za mało płacisz...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ktoś bronił Tobie czy komuś innemu założyć taki Januszex ? Jak dużo lepiej było być właścicielem firmy niż robolem to dlaczego nie skorzystałeś z okazji i nie założyłeś jakiegoś biznesu, też byś miał nowe auta, wczasy za granicą i parę mieszkań na wynajem ...

Weź już nie przesadzaj. Teraz to już się w miarę ucywilizowało, ale stare biznesmeny to w tym się wyróżniali, że za poprzedniego ustroju dobrze wódkę z sekretarzami pili, więc mieli kasę i dojścia aby i wolnej Polsce biznesy zakładać. Ci co się dorabiali swoją pracą, to raczej naprawdę tylko swoją. 

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

W sumie to tak. Całkiem sporo chętnych na cielaki handlarzy się pojawia, a i tacy na duże sztuki wizytówki zoatwiają. 

Na bydlaki to jest meta od kilku lat już, nowi mnie omijają 

5 minut temu, Buszmen11 napisał:

U mnie sk***ysyny nie chcą robić. Jest zakaz picia% w robocie, robienia niepotrzebnego syfu, gapienia się w telefon. Transport z domu do roboty za free. Wymagane chęci do pracy i deko myślenia. k**wa chyba zbyt dużo wymagam od ludzi...

Nie wiem, nie znam Cię

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Weź już nie przesadzaj. Teraz to już się w miarę ucywilizowało, ale stare biznesmeny to w tym się wyróżniali, że za poprzedniego ustroju dobrze wódkę z sekretarzami pili, więc mieli kasę i dojścia aby i wolnej Polsce biznesy zakładać. Ci co się dorabiali swoją pracą, to raczej naprawdę tylko swoją. 

A teraz jest inaczej, tylko teraz nie z sekretarzami a z PiSiorami albo POwiakami piją ...

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Podbiega do bramy czy raczej płochliwy?

To już nie tutaj 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...rozwiń?

Złapie ze dwa piwa i mu się język rozwiązuje. Jak nie potrafi się zachować to niech nie pije 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Po tym podpunkcie nie znajdziesz u mnie w okolicy żadnego chętnego do roboty xD 

Ci z ławeczki podsklepowej do roboty nie są zdolni. Z resztą nie będę się wstydził przed ludźmi

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Niewiele się zmieniło. Tyle że teraz jest takie nasycenie rynku wszelkiej maści towarem i usługami że ciężko jest w coś się wbić.

Kolegi kolega miał firme transportową - 4 zestawy, fajnie mu szło naprawde, fjny dom, auto itp. Drugi się napatrzył, on też tak będzie, od razu z grubej rury dwa 5 letnie poleasingowe auta, naczepy no i co ? No i nic. Tamtego ciotka pracowała w dużej firmie handlowej i załatwiała tamtemu stałe trasy z załadunkiem w obu kierunkach. Ten rzucił się na branie co popadnie, nie miał zleceń, kilku nie zapłaciło i popłynął po 2 latach. Tamten ma firme dalej( Chociaż jak słysze to nie opłaca się 🤣), 7 samochodów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak Ci ktoś w fajkę napluje i moto będzie kulało to nie ja 

Żeby napluć do fajki musisz zwalić chłodnicę albo airboxa i zbiornik paliwa, inaczej nie dasz rady ;)  Więc trochę Ci się zejdzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Buszmen11 napisał:

Było by bliżej to ja bym poszedł 🙁

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Niewiele się zmieniło. Tyle że teraz jest takie nasycenie rynku wszelkiej maści towarem i usługami że ciężko jest w coś się wbić.

Kolegi kolega miał firme transportową - 4 zestawy, fajnie mu szło naprawde, fjny dom, auto itp. Drugi się napatrzył, on też tak będzie, od razu z grubej rury dwa 5 letnie poleasingowe auta, naczepy no i co ? No i nic. Tamtego ciotka pracowała w dużej firmie handlowej i załatwiała tamtemu stałe trasy z załadunkiem w obu kierunkach. Ten rzucił się na branie co popadnie, nie miał zleceń, kilku nie zapłaciło i popłynął po 2 latach. Tamten ma firme dalej( Chociaż jak słysze to nie opłaca się 🤣), 7 samochodów. 

Jednak, że też bez wiedzy o rynku tak wchodzić w inwestycje? 

Ci co mi koszą kukurydzę też już kilka zestawów mają i sporo ludzi zatrudnionych, ale zaczynali od koszenia u siebie, potem sąsiadów i po woli jak klienci byli to park maszynowy rósł.  

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jednak, że też bez wiedzy o rynku tak wchodzić w inwestycje? 

Ci co mi koszą kukurydzę też już kilka zestawów mają i sporo ludzi zatrudnionych, ale zaczynali od koszenia u siebie, potem sąsiadów i po woli jak klienci byli to park maszynowy rósł.  

Są tacy, bo myślą że biznes to łatwy pieniądz. Łatwy pod warunkiem że masz popyt na rynku na twój towar/ usługi albo dobre znajomości.

Usługi rolnicze podobnie. Najlepiej na nich jak widze to wychodzą handlarze maszyn. Kupuje maszyny na handel, tłucze je w sezonie i sprzedaje.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Są tacy, bo myślą że biznes to łatwy pieniądz. Łatwy pod warunkiem że masz popyt na rynku na twój towar/ usługi albo dobre znajomości.

Dlatego ja nie zazdroszczę nikomu co ma swój własny biznes ... Wielu zaryzykowało i zarobiło, ale wielu utopiło i potem wiele lat robili żeby spłacić te biznesowe pomysły ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

tłucze je w sezonie i sprzeda

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Usługi rolnicze podobnie. Najlepiej na nich jak widze to wychodzą handlarze maszyn. Kupuje maszyny na handel, tłucze je w sezonie i sprzedaje

I się nie psuje nic, sam zysk?

Opublikowano

Ja to nawet niektórym współczuję biznesu i wielkich pieniędzy.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego ja nie zazdroszczę nikomu co ma swój własny biznes ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v