Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

pytanie z innej beczki 

czy w szybkozlaczach od hydrauliki wymieniał ktoś oringii uszczelniacze te na zdjeciu czy wymieniać całe gniazda

20240820_182001.jpg

Wymianiałem oring parę razy. Oring kilka parę groszy a gniazdo to już lecimy grubo….

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Co tam jest to lepsze. Bydło zayebane po uszy. Gospodarzowi należałoby dobry wpier...l spuścić za taką hodowlę. Na pastwisku, bez innej paszy też można mieć ładne bydło. Tylko trzeba trochę zadbać. Ja bym tego nie kupił. Nawet bym o cenę nie pytał 🤷

Dlatego nieraz na tym najlepiej się wychodziło. 

Za późno się ogarnąłem że handel to podstawa w opasowce. 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A co ja takiego mam

I jakie nowe

Ciągniki stare, rozrzutnik to samo o prasie nie mówię 

A ile tam czasu trzeba w tym siedzieć? 

Pinc lat było.

Ogólnie to teraz trudniej...

Grześ dobrze zorientowany.

To co ja, a teraz, to zupełnie co innego.

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie Monty, pomimo że w mieszance, bardzo krewkie. Simy mułowate, nigdy im się nigdzie nie spieszy, a nawet jak się spieszy, np przy wychodzeniu na pastwisko, to też powoli. Limuziaki takie same debile, jak angusy. Bydło psotne i z tendencją do agresji. Instynkt stadny bardzo silny. Kumpel ma mamki LM, to nie nadążał wiać za ogrodzenie, jak mu cielak zabeczał przy paśniku

Jest jedna czy dwie youtuberki co tak chodzą przy tych limuzyniakach na luźno... Aż mnie telepie jak to widzę.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

A co ja takiego mam

I jakie nowe

Ciągniki stare, rozrzutnik to samo o prasie nie mówię 

A ile tam czasu trzeba w tym siedzieć? 

przegrabiarka nowa u nas na wsi to nikt nie ma każdy używki nawet jak dużo łąk i dużo krów 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Dlatego nieraz na tym najlepiej się wychodziło. 

Za późno się ogarnąłem że handel to podstawa w opasowce. 

U nas mawiają, że lepszy byle jaki handel niż dobra robota...

Ale ja nie stworzony do tego🤷...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie Monty, pomimo że w mieszance, bardzo krewkie. Simy mułowate, nigdy im się nigdzie nie spieszy, a nawet jak się spieszy, np przy wychodzeniu na pastwisko, to też powoli. Limuziaki takie same debile, jak angusy. Bydło psotne i z tendencją do agresji. Instynkt stadny bardzo silny. Kumpel ma mamki LM, to nie nadążał wiać za ogrodzenie, jak mu cielak zabeczał przy paśniku

Tych rudych zjebow nigdy więcej u mnie. To jakaś zemsta Francuzów i naszych odeerow, farmerów itp itd co wciskali bajeczki o cudownych lm 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pinc lat było.

Ogólnie to teraz trudniej...

Grześ dobrze zorientowany.

To co ja, a teraz, to zupełnie co innego.

Mało opłacalny biznes na socjalu

Wpiszesz strukturę upraw a za 5 lat mogą wiecej dopłacać do czego innego

Opublikowano

Wpiszesz strukturę upraw a za 5 lat mogą wiecej dopłacać do czego innego

Modernizację zaczynałem z brokułem a kończyłem z bobem w biznesplanie, wystarczyło aby wysłać wniosek o zmianę w biznesplanie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

Tych rudych zjebow nigdy więcej u mnie. To jakaś zemsta Francuzów i naszych odeerow, farmerów itp itd co wciskali bajeczki o cudownych lm 

Ja kryję tym jałówki i mniejsze pierwiastki. Dla łatwych porodów. Ale nic z tego u mnie nie zostaje. Kiedyś, parę razy zostawiłem, to były takie, jak napisałem. Chyba jeden pojechał do Przemka. @soltys48 ten limuziak grzeczny był?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

przegrabiarka nowa u nas na wsi to nikt nie ma każdy używki nawet jak dużo łąk i dużo krów 

Jak im się sprawdzają to po co przepłacać 

Od nowej ani mleka ani przyrostu na tuszy nie przybędzie 

Na 6 krowiarzy we wsi kupiłem jako przed ostatni

A może i ostatni 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A ja lubię. Aby było czym 

Dzis taki leciutki tysiączek wpadł 

Daj trochę tuskowi, nie żałuj. Bidny chłopina się wyebal myśląc że pełen skarbiec zastanie 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Wszędzie beton i asfalt...no gdzie ma to wsiąkać.

Nawet w mojej miejscowości, mimo że to nie Polska A , zdarzało sie że woda cała droga płynęła...

Żywioł, to żywioł...

Znaczy?

Link, tytuł, czy cóś...?

To poczytaj o tym jak Rzymianie budowali swoje ,,najlepsze” drogi i czemu były najlepsze. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

U nas taki mąż doktorki kupił gospodarstwo ogrodził ha trawy płotem z siaty... 10 krów i byk co dwa dni miał do nich wpadać 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A jeśli by odmówili? 

A dlaczego mieli by to zrobić, wszelkie warunki nadal spełniałem, zmieniła się aby uprawa w strukturze upraw. To nie było tak że całkowicie zrezygnowałem z warzyw, tylko zmieniłem jedno na drugie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v