Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Kiedyś 12 do Gdańska. Teraz byśmy w 7 się wyrobili ale moje dziecko było głodne i chciało siku... Maków mazowiecki kukurydza była mniej niż metr

Nie możecie się oboje dorabiać razem?

Coś Ty. Kilometr od makowa i po jakie 4 metry ma 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Coś Ty. Kilometr od makowa i po jakie 4 metry ma 

Koło polmleku sobie rosły. 

Moje dziecko podziwiało mleczarnie. Mówiła że to imperium mleka i zaraz były dwa wielkie pola z metrowa kukurydza

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

Nie możecie się oboje dorabiać razem?

nie możemy , ona bardziej pasuje do miasta bo to bardziej beztroskie i łatwiejsze życie jak wszystko pod ręką i psiapsióły i siłownię i paznokcie gdzie zrobić i na mecze połazić czy na koncerty itp 

chciała nad morze jechać bo jej koleżankę chłopak nowym autem zabrał a mi starym małym rzęchem było wstyd nawet ją po pracy odwieźć na stancje to tym bardziej gdzie w dłuższą podróż po PL zważywszy na to że nigdy poza domem nie nocowalem oprócz szpitala w dzieciństwie 

a ja wole te swoje życie na wsi gdzie mam święty spokój bo ten zgiełk mi szkodzi i uciekam od niego o ile mogę , jej nie ma co wciągąć w to by poznawała przeszłość i problemy i zmartwienia moje i mojej rodziny , nie jest jej ani żadnej innej dziewczynie potrzebne 

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, malaczarna napisał:

Kiedyś 12 do Gdańska

Maksa miałem od 5 rano do 22 z około godzinną przerwą na wizytę u kolegi @kizak. W zeszłym roku wczesna wiosną to było. Mile wspominam tę wycieczkę. Nie liczę tego, co zawodowo, bo tutaj to zdarzyło mi się jeszcze więcej 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Że on przy niedzieli za taką ciężką robotę się bierze...

No to chyba robota dla jego małżonki, czy on sam będzie tego dokonywał 🙆

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zaczepiaj... Qwazi

Bo później jakieś bóle, szpital ...

Wu du i takie tam...😫

Dobra ...już nie będę...nie mogę nawet powiedzieć, że z czystej ciekawości pytałem, bo mnie to nie obchodzi🤷

Opublikowano (edytowane)

No ale znaczy coś za bardzo tyłek zawracali?

A czy moja przyjemna?

No niezbyt miło mi się zaczęła...

Teraz też mnie szarpie ból...mam nadzieję że nie będzie powtórki....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja machnąłem 730 km od siebie do Lądka zdroju  bez przerwy to ledwo z auta wysiadłem. Za stary jestem na to.

Ja do Wiednia na strzał tylko postój na tankowanie 10 minut to było jakieś 720km

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Dość bardzo. Ale to tam nic. Tylko w poważnych sprawach. Ale na koniec dnia był i miły akcent. A właściwie dwa

Może Najlepszy akcent przed tobą 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

Pytałeś czy go stać ? kiedyś Darek pisał o trzymaniu kasy na czarną godzinę , może typ o którym piszesz taki jest bo nie wiesz co go w życiu może spotkać i ile to może go kosztować

rodzicow ma na głowie/dochowaniu/utrzymaniu ?

Stać bo ojce już pomarli, kasy naodkładane, a w sklepie tylko chleb kupuje... Kiedyś gadaliśmy że by se traktor zmienił jak kupiłem pierwszego z napędem. Mówi na ch*j mi, bo nie ma komu zostawić.. to mu powiedziałem że dla własnej wygody. Od tej pory już chyba czwarty ciągnik przerobiłem a on nadal siuntkę z turem na linkę goni... Wiecznie zarobiony i nic mu się nie opłaca 🤦

Co do panny to Ci powiem że jeżeli jest wartościowym człowiekiem a nie zwykłą blacharą to nie będzie Cię oceniać przez pryzmat tego co posiadasz tylko jakim jesteś człowiekiem. Pieniądze szczęścia nie dają tylko pomagają w życiu. Jeżeli nawet jest z miasta to skąd wiesz że nie podobało by jej się na wsi? Moja małżonka wychowała się w mieście i z początku też nie widziało jej się mieszkać na wsi. Teraz jak jedzie do ojca/siostry to nie wyobraża sobie życia w blokach... Także nie próbuj, samotność w życiu gorsza niż bieda

• Like 2
Opublikowano
gregor1284 napisał:

37 minut temu, PAN88 napisał:

Ale zaszalałeś 🤣🤣 mirabelek nie masz w okolicy żeby uzbierać.🤔. Kurde fajny weekend. 

Ano fajny bo pohandlowane dosyć grubo. Ta najniższa krajowa w dwa dni przytulona

na odpustach kompotem z mirabelek pohandlowales 😀😀😀😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v