Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 15°, słonecznie...

Co się na onych pielgrzymka wyprawia się😱...młody niedawno jechał z proboszczem do Częstochowy, bo se młoda para zechciała ślub brać podczas pielgrzymki i życzenie mogli, żeby ich proboszcz udzielił, a ich organistą zagrał. Swoim autem młody pojechał, no proboszcz nie posiada. Na Górce Przeprośnej to się odbyło. Na tej uroczystości się pielgrzymka zakończyła. Dwóch wikarych po proboszcza i organistę na sygnałach pędziło spod Łodzi, bo by we niedzielę same śpiewać musiały🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Cześć. 15°, słonecznie...

Co się na onych pielgrzymka wyprawia się😱...młody niedawno jechał z proboszczem do Częstochowy, bo se młoda para zechciała ślub brać podczas pielgrzymki i życzenie mogli, żeby ich proboszcz udzielił, a ich organistą zagrał. Swoim autem młody pojechał, no proboszcz nie posiada. Na Górce Przeprośnej to się odbyło. Na tej uroczystości się pielgrzymka zakończyła. Dwóch wikarych po proboszcza i organistę na sygnałach pędziło spod Łodzi, bo by we niedzielę same śpiewać musiały🤭

Jak już doszli, to była radość. 

Destylacji 2 tyś lat temu nie znali, ale wiedzieli że dobre wino świetnie nadaję się do świętowania. 

Także raczej nic złego 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobrze , wszystko  opodatkować co się da . Ale jest jeden + kapliczki przy drożne będą zwolnione z opodatkowania .

Podatek od kapliczek i krzyży? Ministerstwo Finansów zapowiada doprecyzowanie przepisów .

"Opodatkowaniu podatkiem od nieruchomości podlegają budowle związane z prowadzeniem działalności gospodarczej, co eliminuje wskazane obiekty małej architektury takie jak: przydrożne krzyże, figurki świętych i kapliczki z opodatkowania podatkiem od nieruchomości" — poinformował resort finansów w rozesłanym komunikacie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

Paczam pobieżnie i albo polityka, albo kościół. 

To zapytam. 

Gdzieś przez wasze miejscowości przechodzą pielgrzymki do Częstochowy?

juz przeszla w piatek.

gorali -zawsze daje linki. ale nocleg  maja pare km wczesniej wiec nawet postoju nie maja.

18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I do tej pory nie rozumiem co widzą w tej energyslandii...

ja tez nie ... jeszcze w basenach sie popluskac to tak ale reszta to nie dla mnie-zycie dostarcza mi wystarczajacej ilosci adrenaliny..

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Powiedz że nie chcesz gospodarstwa przepisać a nie ściemniasz.

Jak dziad może gospodarstwo mieć?

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

I dal Ci w dzierżawę ?😄😄😄😄

Namawia 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Zobacz jak sobie Tracz poradził z takim Walendziakiem, jakby chciał to ta ziemia już dawno by była jego ;)

Oj cicho 

Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Rysiek daj do rannej kawki, zobacz co Ryży szykuje rolnikom 🙆‍♂️

Zmiany w podatku od nieruchomości uderzą z ogromną siłą w rolników https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/35854-zmiany-w-podatku-od-nieruchomosci-uderza-z-ogromna-sila-w-rolnikow

Będziemy doić .

"W poszukiwaniu dodatkowych pieniędzy dla budżetu państwa Ministerstwo Finansów (MF) zdaje się przesuwać granice. Okazuje się, że projektowane przepisy nakładają daninę nie tylko na przedsiębiorstwa, kombinaty i całą ich infrastrukturę sieciową, techniczną i użytkową. Eksperci wskazują, że podatkiem od nieruchomości mogą być objęte również tzw. obiekty małej architektury (obecnie wyłączone z opodatkowania) , Kapliczki zwolnili .

Opublikowano
HF86 napisał:

Paczam pobieżnie i albo polityka, albo kościół. 

To zapytam. 

Gdzieś przez wasze miejscowości przechodzą pielgrzymki do Częstochowy?

u nas przechodzi pielgrzymka do Leśnej Podlaski w maju pielgrzymka abstynencji czy jakoś tak..

Opublikowano

No nie dziw

Najgorszy rząd P0 wojnie

Nie dość że nieniec rządzi to jeszcze lewaki w spółce. 

Chcieliście na pis nie głosować to było na P0lska jest jedna czy konfederacje

A nie na te zdziczałą koalicję co P0 trupach do władzy aby odsunąć pis

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Tutaj akurat trzeba się z Rolnik1973 zgodzić. Jak ludzie chcieli odsunąć PiS od władzy to mogli inaczej wybrać. A zagłosowali za tymi co wcześniej już chcieli sprzedać cały kraj razem z nami.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

A zagłosowali za tymi co wcześniej już chcieli sprzedać cały kraj razem z nami.

A PiS co zrobił, sprzedał Lotos i jeszcze sukces z tego robił xD Donald nie sprzedał, a PiS sprzedał xD PKP Cargo można powiedzieć że już zniszczone nieudolnymi decyzjami PiSuaru, i tak można wymieniać dalej ... Izera to pole, CPK to pole ale zarządy tych spółek już dawno pobierają wypłaty ... PIS PO jedno zło ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pamiętaj bób wiecznie w cenie nie bedzie

Jak nie bob to truskawki, to zboże, kukurydza, porzeczkę myślę zasadzić jak przyjdą lata gdy będzie tania ... Ja nie len tapczanowy tak jak ty ...

A zresztą, takich cen bobu jak za Donalda nigdy nie było ;) Znajomy kończył towar z chłodni to w zeszłym tygodniu po 20zl/kg sprzedawał, 5t/ha a dalej sobie policz Rysiu ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Buszmen11 napisał:

@Tomasz0611  za którego nierządu państwowe spółki były pod kreską a za którego zarabiały? 

Tylko czyim kosztem zarabia Orlen, PGE, Enea, PGNiG ?? Bo chyba naszym ... Oni na plusie a my węgiel po 1500 ... Zresztą kreatywna księgowość i z bankruta zrobisz biznesmena wg tabelek ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze nie

Jeszcze 1.5 ha dziś mam 

No to trzeba donieść do plokułatuły że prowadzisz działalność nierejestrowaną, przyjedzie US i się odechce nielegalnych usług xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v