Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

10 minut temu, Qwazi napisał:

A to ja się Wam też pochwalę, tym, żem jeszcze nic nie tknął. Nawet jednego kłoska. Wczoraj byłem u sąsiada, jak zdejmował z przyczepy, wziąłem w rękę i mówię Wojtek szału nie ma. A on zadzwonił do kolegi, ten przyjechał z wilgotnościomierz i psie żyto miało 14,5🤷. Mówi "patrz a mi się suche wydawało, to owsa nawet nie mierzę". Potem wieczorkiem była burza i tak se jeszcze poczekam trochę...

Marcin Cię zaraził?🙆‍♂️

pewnie czeka jak mu Marcin wpadnie wymlocic 😄😄😄😄

• Haha 2
Opublikowano
Bananek napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

24 minuty temu, Bananek napisał:

wielkopolskie można powiedzieć, że 95% zboża + rzepak zniknęły z pól. tu na Żuławach z 50% zbóż stoi. rzepaku brak. Podlasie jak odjeżdżałem w poniedziałek to praktycznie 100% zbóż nie ma już na polach. ale po przejechaniu przeszło 700km, uprawek pożniwnych widziałem zrobione może z 5 kawałków. słomę drą ludziki jak szalone.

Jednak przez Licheń jechałeś?

nie przez. do.

IMG_20240722_132201.jpg

IMG_20240722_194012.jpg

pozwolili popykać w te klawisze?

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Gdzie na noc cukier 😟

Właśnie opierdoliĺem 0,5kg arbuza, jedną nenektarę, 1 paraguayo i dwie garści borówki🤭

To też trochę cukru będzie

Opublikowano
49 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jęczmień jary u mnie deko lepiej, blisko 3 ha skoszone i pelna jedna przyczepa. Jakieś 2t z ha 😑

Witam na pokładzie tym tonącym 🙋 Już się wyleczyłem z tej rośliny w tym roku

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Baks00 napisał:

Witam na pokładzie tym tonącym 🙋 Już się wyleczyłem z tej rośliny w tym roku

A u mnie dobrze wyszedł, może dlatego że się nie czailem i 22 marca zasialem... Gdy u innych wschodził to u mnie przez te Wielkanocne ciepło był po kostki ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie,kupione w sklepie.

Dziś kupiony kolejny 10,5kg🤭

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, wojtal24 napisał:

Robert ma tam sprzętu i tych gratów

Ma ma...i coraz fajniejsze...

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Marcin Cię zaraził?🙆‍♂️

Najważniejszy jest...luzik🤗

25 minut temu, wojtal24 napisał:

pewnie czeka jak mu Marcin wpadnie wymlocic 😄😄😄😄

Dawałem mu więcej niż chciał za usługę... to czekam 🤷...se grzecznie...

29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...no i tego...no...

17217624114448937874335849758825.jpg

No wisz co😱...zostaw na...jutro😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
szymon09875 napisał:

26 minut temu, Bananek napisał:

siusiowe składaj

To nic nie da 🤣

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Chyba wielu tak ostatnio ma..

U mnie inne powody🤷

mam nadziej że że zdrowiem wszystko ok?

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Jutro. Dziś na noc do pracy jadę.

Nieostrożnie 🤪 

W tej sytuacji 🙆 

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Hmmmm🤔...

Co Wam powiem to powiem, ale Mazowszany gostnińsko-płocko-sierpeckie, to kukurydzę mają bez fajerwerków...

Zapraszam do mnie.

Już nawet bieda przestała piszczeć w qq 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

Nic poważnego się nie dzieje 

12 minut temu, HF86 napisał:

Toć stado krów miałeś doić i budować imperium mleczarskie 🤔

A no widzisz, jak się nie wiedzie to się nie wiedzie 🤷

• Confused 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

Nic poważnego się nie dzieje 

12 minut temu, HF86 napisał:

Toć stado krów miałeś doić i budować imperium mleczarskie 🤔

A no widzisz, jak się nie wiedzie to się nie wiedzie 🤷

ważne żeby zdrowie było chodowla się ułoży raz lepiej raz gorzej

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v