Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marulekk napisał:

Informuję że jest 18 lipca nie 18 sierpień

dzięki za info. 18 sierpnia to już będą poplony w kolano. 🤣 przy tej ilości deszczu to cudem będzie jak wogóle wzejdą

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Coś te chmury nie wróżą młocki

Kurła znowu opóźnienia będą

Klient poczeka, bez denerwacji. Jeszcze 20 nie ma. Wczoraj dzwonił nowy właściciel mojego starego złomka. Jedzie w jęczmień ozimy.

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

to tera napraw moja 😛

Toć bogatszyś

A tak poważnie ten co robił to srojców unika

Tam jest do niczego ta klima 

W jednym wszystko będzie ok a drugi wieczne problemy

Opublikowano

Cóż małych dzieci trzeba pilnować a jak spuścić z oka to tak wychodzi 😔 

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Ja sobie tego nie wyobrażam co rodzice teraz czują....

Wyrzuty sumienia, że dziecka nie pilnowali

Opublikowano
Przed chwilą, Michal2399 napisał:

Cóż małych dzieci trzeba pilnować a jak spuścić z oka to tak wychodzi 😔 

Ja kiedyś pamiętam tylko że miałem z 8-10 lat jak dziadek jedno kółko do zwierząt cofał a ja z tyłu stałem i mnie potrącił tylko że się złapałem tylnej burty i tak z 10 m przetrzymałem aż się wydrapałem

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Wyrzuty sumienia, że dziecka nie pilnowali

Wyrzuty sumienia , chłopie tu pewnie psychiatryk się szykuje

• Like 1
Opublikowano

Albo od razu skończą ze sobą przynajmniej ja bym tak zrobił na ich miejscu chyba,że mają jeszcze jakieś dzieci to dla nich będą musieli się jeszcze męczyć 😔

Opublikowano

I dolało kolejne 27mm. A w prognozach nic nie zapowiadali.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Kiedyś jakiś rolnik swoje dzieci zbelowal

Na wiosce w mojej gminie dzieciak rozjechał młodszą siostrę traktorem.

4 minuty temu, Michal2399 napisał:

Albo od razu skończą ze sobą przynajmniej ja bym tak zrobił na ich miejscu chyba,że mają jeszcze jakieś dzieci to dla nich będą musieli się jeszcze męczyć 😔

I czy to rozwiąże sytuację? Tchórze tak robią.

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

I dolało kolejne 27mm. A w prognozach nic nie zapowiadali.

Bogatemu to i diabeł dzieci kołysze 🤣. To Sławku więcej niż u mnie w tym miesiącu? Po wtorkowym deszczu mam 129 mm opadu w lipcu 

Opublikowano

o dziwo nic nie pada..

jeden wczoraj dzwonil ze bedzie kosil dzisiaj-chyba pijany byl ..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To że krakowski cieć ma wyhodowane piękne poroże to nie znaczy że każdy tak ma.

Ja wiem ile mam lat, ty nie wiesz, i o to w tym wszystkim właśnie chodziło xD i szczerze, jeżeli ktoś sam tu nie pisze w jakim jest wieku to mnie specjalnie nie interesuje jego wiek ... Zresztą imienia mojego też tutaj nikt nie zna, bo na pewno nie jest takie jak w nicku.

cale twoje zycie to jedna bajka...

mnie zona nie puscila kantem , ba nawet wiem ile w domu nas mieszka ,🤣🤣

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Koszt bo gospodarz musiał świnię zabić, wódki nakupić, całą pobudkę czyli hordę ludzi wykarmić jak objechali całą wieś. Później dawali jakieś bony pieniężne na nawozy itp. 

Łopatki wszystkie jednakowo i równo sypie. 1200 obrotów na czwórce i wapno leci na te 7-8 metrów spokojnie. Nawet na traktor zbytnio nie rzuca... Trochę kurzu, szlauf i nie ma. Tarcza wysmarowana i do jesieni wolne a na jesień dwa worki Polifoski. Wygodnie się sypie. Zadowolony jestem, za te pieniądze to warto było. Zobaczymy jak poplon wylezie.

u nas nic takiego nie ma i nie bylo nigdy.

gmina robi impreze razem z kgw i osp - pare wsi tylko jest chetnych.. najmniej chetni sa tam gdzie sa jeszcze prawdziwi rolnicy 🤣

1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Kolega jeździ po 430. Sąsiednia gmina 450-500. 

Nie padało, szybki serwis i kosić

u nas juz dawno po 500 wychodzi.. pola male , jedno tu drugie tam .duzo przejazdow . heder trzeba odpinac albo po krzakach jezdzic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v