Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wojtal24 napisał:

nie tak dawno by się wydawało że ja opijales i na AF pisałeś a tu już rok no chyba że to nie ta

Oj tych dzieciaków trochę jest po rodzinie 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Akurat...

40 ha, ścieżki, piec traktorów.....bamber i to jeden z większych tu na af i nie tylko ..

Ototo...

Poza tym maszyna powinna mieć swoją wytrzymałość. Weź tego Samasza w taką robotę, jak kiedyś maszyny latały w SKR ach, to się rozleci po tygodniu, no może po dwóch 

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

To o kdt była mowa 🤦

Pronar, to sobie poczytaj jakie ma opinie 

Sławek Pronarem usta wyciera, a u nas chodzą od 10 lat zielonkawe i nie ma z nimi problemu. Rozrzutnik Herkules też się bardzo dobrze spisuje. O innych nie piszę, bo nie mam wiedzy, ale te sam sprawdziłem w robocie. Te opinie to są zwykle pisane przez takich fachowców jak Ty...nie obrażając nikogo 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Brat Mariusza zajechał jedną i teraz mają opinie 🤷

Jakie zajechał🤔...maszyna poszła w robotę adekwatną do jej ceny i końca gwarancji nie dotrwała. Zresztą Unia też. A Pottinger chodzi i chodzi🤷...tu masz opinię, a nie pieprzenie chłopczyka, co skosił dwa hektary

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Ototo...

Poza tym maszyna powinna mieć swoją wytrzymałość. Weź tego Samasza w taką robotę, jak kiedyś maszyny latały w SKR ach, to się rozleci po tygodniu, no może po dwóch 

No to się rozleci, trudno się mówi 

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Sławek Pronarem usta wyciera, a u nas chodzą od 10 lat zielonkawe i nie ma z nimi problemu. Rozrzutnik Herkules też się bardzo dobrze spisuje. O innych nie piszę, bo nie mam wiedzy, ale te sam sprawdziłem w robocie. Te opinie to są zwykle pisane przez takich fachowców jak Ty...nie obrażając nikogo 

Ja się nie znam 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Aż tak?

Samasz chyba nie jest aż tak badziewny.

To jest plastelina. Żeby się mocowania listwy poodksztalcaly po 200 ha że zmęczenia materiału 🤦

No to się rozleci, trudno się mówi 

Trochę pokosiszvte 10 ha na dwa pokosy, zanim to nastąpi 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jakie zajechał🤔...maszyna poszła w robotę adekwatną do jej ceny i końca gwarancji nie dotrwała. Zresztą Unia też. A Pottinger chodzi i chodzi🤷...tu masz opinię, a nie pieprzenie chłopczyka, co skosił dwa hektary

Pewnie dał pracownikom żeby kosili 🤔Trzeba jeszcze porównać ile kosztuje potinger a ile krajowe 🤷 zresztą zachodnie jest lepsze , ale ja nie chciałem starego trupa 

Opublikowano

Powoli różnica się zaciera

Samasz już ma problemy, widać to po kredytach 0%

Teraz zrobili loterię 

Do wygrania był kombinezon a jest już auto terenowe

Kubota/kverneland/vicon ich ciśnienie z ceną 

Opublikowano

Widać opinie troli i fanatyków już nie wystarczają. Fajnie by było mieć wybór w dobrych polskich maszynach, ale póki co jest on mocno ograniczony. Przy okazji agregat uprawowy Lech 5 metrowy. Nie polecam. Kiepściutko uprawia 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Widać opinie troli i fanatyków już nie wystarczają. Fajnie by było mieć wybór w dobrych polskich maszynach, ale póki co jest on mocno ograniczony. Przy okazji agregat uprawowy Lech 5 metrowy. Nie polecam. Kiepściutko uprawia 

Agregaty to tylko lemken

A dla zwykłego jak ja wystarczy Rolex 

Bizona też nikt nie chce 🤷 ludzie mają i koszą

Opublikowano

Zresztą kupiłem to co chciałem i na co mnie stać , jest liche to trudno ale taką będe kosił 

Marcin nie chodzi o to co kupiłeś, bo jesteś wolnym człowiekiem i sam decydujesz. Chodzi o to, że pytasz, masz wskazane konkretne rzeczy, nie przez zasmarkanego 12 latka, któremu ojciec pozwolił na parę minut wsiąść za kierownicę, a jednak kierujesz się tym, co ten 12 latek orzekł w swej opinii

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Agregaty to tylko lemken

A dla zwykłego jak ja wystarczy Rolex 

Bizona też nikt nie chce 🤷 ludzie mają i koszą

Czy ja Ci napisałem coś o lemkenie. Napisałem jakie jest zdanie o Lechu po uprawie 65 ha

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Koniec świata. Jaga mistrzem Polski 🙆 Podlasie łoszalało😲

Polska C🤣🤣🤣

A gdzie Wisła Kraków czy Cracovia?🤭🤭🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v