Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, PAN88 napisał:

Słyszałem że nizej nawet 

A weź nic nie mów...ważne że pojechało.

Byłem na najgorszej działce podrapać żeby schło. Miotły wywaliło że nie wiem jak tam będzie rósł owies...słome prędzej zjedzą bydlaki niż w nią nasrają taka będzie zielona. Belarusa ledwo wytargalem,już siedział po dolną konsole do zaczepu

IMG20240411110241.jpg

7 minut temu, Bananek napisał:

To chyba na dzisiaj wystarczy.

IMG_20240411_124328.jpg

Ale że jak? Widać że już wcześniej ściągnęło na pobocze 

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20240411_124328.jpg

Ale że to ty tak 

4 godziny temu, Karol6130 napisał:

Teraz to drogo 

Ja już dwa lata temu postawiłem sobie 

A ja na parapecie postoje w garnku 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Do wieczora zaczekaj 

Teraz to Piotra pszczoły latają.

w zbozu ?? zreszta pszczola to ma troche mniejszy zasieg..kilometr ??

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Niektórzy to w paranoję z tymi pszczołami popadają... Nie idźmy w skrajności... Kwitnący rzepak czy chwasty mające kwiat to tak ale nie przesadzajmy.

sam mailem spiecie z babcia z radia maryja.. rydzyk gadal o pszczolkach i mnie chciala pogonic.. dobre ze nie ejstem nerwowy bo laska przeciw breszce to nie jest rowna walka..

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Wiem, jak się używa dźwigni rozłączającej napęd w starym modelu. Problem polega na tym, że cały mechanizm działa. Elektrozawór z siłownikiem pneumatycznym przesuwa dźwignie wychodzącą z przystawki ale napęd jest cały czas zapięty. Co się mogło wydarzyć?

Wim...Ty w jaśniejszych umaszczeniach gustujesz🤷

chodzi ale nie dziala ?? z 10 lat tak jezdze ,wystarczy cofnac nawet na luzie i sie rozlacza. 

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie no...takich przeszczepów to nie będziem czynić. Pierdoła się zepsuła i już dawno bym to zrobił, tylko, że jedną ręką nie dam rady😞

zawsze mozesz kims dyrygowac.

43 minuty temu, Bananek napisał:

IMG_20240411_124328.jpg

ja wywalilem 3 woreczki mocznika-na szczescie na trawnik i nie pekly.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Ale że jak? Widać że już wcześniej ściągnęło na pobocze

dyszel urwało z jednej strony. potem lawinowo

jacus napisał:

zreszta pszczola to ma troche mniejszy zasieg..kilometr ??

do trzech

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

internetach-wloskiego nie znasz ??

u nas nikt wloskiego dziadostwa nie kupuje -wola francuskie 😂.

wroc do unii -to sprzet idealny dla ciebie.

Czyli nie pomożesz ? 

Dlaczego unia ma być idealna  ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

W niecałą dobę 🙆‍♂️

Screenshot_20240411_164627_com.p1.chompsms_edit_1290627465427.jpg

Screenshot_20240411_164649_com.p1.chompsms_edit_1313652763340.jpg

Kurła za swoje ocieplilem i wymieniłem okna a socjalowce dostaną za darmo, spierdolona polityka teraz wszyscy będziemy płacić żeby niektórym chaty ocieplić 

Ciesz się Rysiek 

• Like 4
Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Kurła za swoje ocieplilem i wymieniłem okna a socjalowce dostaną za darmo, spierdolona polityka teraz wszyscy będziemy płacić żeby niektórym chaty ocieplić 

Ciesz się Rysiek 

Bo przecież toto było niesprawiedliwe. 

PAN masz, a inny nie ma, a może też by chciał 🤔

Też sobie i dla brata dom zbudowałem i spłaciłem, bez żadnej zapomogi, ani ulgi mieszkanie plus i inne plusy. 

A ludzie chcą, przecież mieszkać w dogodnych warunkach. 

I Ci ludzie, przede wszystkim nie zapominają głosować 🤫

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

Też mam kilka zleceń, ale one takie zza biurka. Ze 3 pisma muszę naskrobać. To wieczorem się ogarnie

Jak na już to faktycznie. Ja do swojej roboty to w niedzielę ogarnę .

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ja mam zlecenie do lasu przywieźdź drzewa. 

ja kolejne żarówki POlepił

20240411_155100.jpg

3 godziny temu, Bananek napisał:

IMG_20240411_124328.jpg

z cyklu jak działa bez użycia siłowników

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

wystarczy cofnac nawet na luzie i sie rozlacza. 

Cofałem. Zawsze zapinam i rozpinam napęd, kiedy ciągnik się toczy. Już naprawione. Była taka pierdoła, że szkoda słów. Ale wylazła dopiero po zdjęciu wału🤷....

3 godziny temu, jacus napisał:

zawsze mozesz kims dyrygowac.

No i podyrygowałem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v