Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Strongman napisał:

Ludzie coraz bardziej chytrzy i skucone rodziny.

Z kim bym nie rozawiał to wszyscy ze 2 lata i wojna będzie.

Wojna to już trwa od 20 lat

29 minut temu, artek27 napisał:

Ale cena

Screenshot_2024-03-25-07-01-40-56_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Za 50 siuntka jest coś w deseń jak ten

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

🙋

...tego no...

Świętujeta dzisiaj?

Zwiastowanie Pańskie, Zwiastowanie Bogurodzicy – w wyznaniach chrześcijańskich objawienie Marii poprzez anioła Gabriela zapowiedzi narodzenia Jezusa Chrystusa, Syna Bożego. Opis Zwiastowania znajduje się w Ewangelii Św. Łukasza. Wikipedia

25.03.2024

Nietypowe święta:

Dzień Czytania Tolkiena

Dzień Świętości Życia

Międzynarodowy Dzień Gofra

Międzynarodowy Dzień Pamięci Ofiar Niewolnictwa i Transatlantyckiego Handlu Niewolnikami

Przysłowia:

„W dni krzyżowe męka boża, wstrzymaj się od siewu zboża”

„Jakie jest Zwiastowanie, takie będzie i Zmartwychwstanie”

„Gdy przed Zwiastowaniem ruszy się pszczoła, to mokrą wiosnę nam przywoła”

Coś się wybierze 😁

• Like 2
Opublikowano
Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

byłem wczoraj w kościele i nic ksiądz nie wspominał o tym świecie a zeczywiscie jest

na wielkim tygodniu nie może być żadnych świąt. wszędzie przeniesione na po Wielkanocy. czyli idąc tym tropem, Jezusek, który urodzi się 25 grudnia będzie w tym roku wcześniakiem.

co fachowiec to fachowiec w branży Michał aby na Śląsk nie jezdzij🤭😉😁

szymon09875 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

co o. wyspę chciał zaorac😁😁😁

Patrząc na to że to Francuz to wszystko możliwe, autostrady orzą to i wyspy im nie straszne 🤭

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

cza jechać....do bardzo dużego miasta...prawie takie jak Kraków, tylko mniejsze....

Pewnie już nie wrócisz na ranczo ☹️

a niby rządzący zrobili prawo że Polska Ziemia dla Polaków ten francuz pewnie sobie kupił taka działkę rekreacyjna nad morzem z 300ha 😁😁😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ludzie coraz bardziej chytrzy i skucone rodziny.

Z kim bym nie rozawiał to wszyscy ze 2 lata i wojna będzie.

W tych rodzinach, czy międzynarodowa? 

Opublikowano

@12Pafnucypisałem tu kiedyś kiedy jest prawdziwa wiosna. Znaków rozpoznawczych szukaj i u żony i u siebie 😂

Marzec 39mm . To w końcu dzisiaj święto czy nie? Bo w domu jestem do 16to trochę pomiotu kurzego by rozwiózł

Opublikowano
30 minut temu, wojtal24 napisał:

a niby rządzący zrobili prawo że Polska Ziemia dla Polaków ten francuz pewnie sobie kupił taka działkę rekreacyjna nad morzem z 300ha 😁😁😁

Zrobili tak, że trzeba mieć zgodę KOWR. Jak jeszcze byłem młodym rolnikiem to się trochę tam najeździłem za jedną zgodą. Taką na 4 ha. 

Opublikowano
11 minut temu, PAN88 napisał:

@12Pafnucypisałem tu kiedyś kiedy jest prawdziwa wiosna. Znaków rozpoznawczych szukaj i u żony i u siebie 😂

Marzec 39mm . To w końcu dzisiaj święto czy nie? Bo w domu jestem do 16to trochę pomiotu kurzego by rozwiózł

Na 8 kwietnia przeniesione

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

🙋

...tego no...

Świętujeta dzisiaj?

Zwiastowanie Pańskie, Zwiastowanie Bogurodzicy – w wyznaniach chrześcijańskich objawienie Marii poprzez anioła Gabriela zapowiedzi narodzenia Jezusa Chrystusa, Syna Bożego. Opis Zwiastowania znajduje się w Ewangelii Św. Łukasza. Wikipedia

No świętujemy......

30 urodziny najmłodszego brata

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Największa w Polsce

Wolin 

Weź no dojrzyj moich odsadów tam 

Opublikowano
48 minut temu, wojtal24 napisał:

co fachowiec to fachowiec w branży Michał aby na Śląsk nie jezdzij🤭😉😁

Trochę więcej łąk ma niż napisałeś 🤷

Ornej 1600

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...bociany widziałem i łaziły.

We Firleju...

12 sztuk na polu. I uj, już po zdrowiu...

Opublikowano
marulekk napisał:

I u nas wczoraj dwa przyleciało 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...bociany widziałem i łaziły.

We Firleju...

u nas w sobotę po południu były a już wcześniej widziałem koło stoczka łukowskiego w środę dwa tygodnie będzie...

Opublikowano

Oho, przygotowują opinię publiczną do wojny.

Opublikowali sondaż - 10% jest za wysłaniem wojsk na Ukrainę.

Chyba głupi w ten sondaż uwierzy.

pier**leni manipulanci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v