Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał:

uważałem Cię za poważnego rolnika z rozterkami jak inni. A piszesz jak potluczony a teraz weź się rozpędź biegnac przez podwórko i pierdolnij głową we wrota od stodoly może Ci pomoże tyle w temacie

Dobrze ze najwyższy szczebel w ARiMR piastuje osoba która piastuje 

Opublikowano

przy takich relacja cen nawozow i zboza oplaca sie siac ???? przeliczal ktos ?? wiecie choc jaki wzrost plonu powoduje nawoz ?? 

zadnego mrozu-choc zapowiadali..

26 minut temu, pedro2 napisał:

Bez przesady. Początek marca. 

Na Podlasiu nie byłoby wielkim zdziwieniem gdyby jeszcze śniegu dorypało

To nie anomalia.

Anomalia była w lutym, że tak wam grzało.

luty byl najciepleszy ,odkad prowadza pomiary..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

@tytanowyJanusz nie wiesz przypadkiem po ile ropa na awi?

na baQ  po 7,19 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

przy takich relacja cen nawozow i zboza oplaca sie siac ???? przeliczal ktos ?? wiecie choc jaki wzrost plonu powoduje nawoz ?? 

A kto wie co będzie w żniwa, może być pszenica po 500 a może być po 1000... Świat jest teraz nieprzewidywalny i ciężko wywróżyć co będzie za pół roku ... 70 kg N pod oziminy i jare sypie, do tego jesienią było 10t/ha kurzynca. Wiosna 2022 były drogie nawozy, niektórzy nie posiali a potem w żniwa jaka cena była ?? Jak się nic nawozu nie posieje też nie dobrze, dawki mniejsze o 20-30% niż zazwyczaj u mnie w tym roku, oprócz warzyw i truskawki, bo tam wg zaleceń z instytutu z Skierniewic.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał:

na baQ  po 7,19 

Może 5,19 tylko źle spojżałeś?

Opublikowano
36 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna, ledwo przed blokowaniem drogi zdążyłem przejechać...

Krzyżówki Radzyń Podlaski blokada.

Se właśnie kupiłem po 6,35

ja jeszcze dlugo bede jezdzil na tym po 5,99..

nawet skydda sobie kupilem na orki zimowe i od listopada baku nie wypalilem.

kazda komenda policji publikuje listy poszukiwanych z nazwiskami,zdjeciami  i adresami-nie wiesz o tym ??

co innego gdy wlascicel sklepu publikuje wizerunek zlodzieja a co innego policja..co wolno wojewodzie

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Noo, przeleciał płytko żeby wysuszyc trochę, jutro rano pojadę jeszcze raz, bo po południu po sianokiszonkę wyjazd... 

Widziałem go za drogą jak ja uprawiałem.

Też jutro będę siał tam za domkami 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ja jeszcze dlugo bede jezdzil na tym po 5,99..

nawet skydda sobie kupilem na orki zimowe i od listopada baku nie wypalilem.

A to ciekawe....biorąc pod uwagę że 1000 mtg w sezonie robisz...😆 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Noo, przeleciał płytko żeby wysuszyc trochę, jutro rano pojadę jeszcze raz, bo po południu po sianokiszonkę wyjazd... 

Podeślij mi kiedy MMS zdjęcie tego swojego agregatu do siewu co to stworzyłeś.

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Marku ale ludzie z okolic Strykowa są dziwni.

Chcą sprzedać towar a jak się pytasz o dokładniejszą lokalizację kontakt się urywa 🤔

Wszędzie się tacy zdarzają 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Myślę, że jakby te Panie swoje hektary złożyły w jedno to miałbyś co robić 🤔, a one by miały kogo... poganiać...oj dostałbyś...w tyłek 🤦...

Pierwsza małorolna druga małorolna  trzecia nie na swoim

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Pierwsza małorolna druga małorolna  trzecia nie na swoim

To bierz dwie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

Wszędzie się tacy zdarzają 

Odedzwał się.

Jednak to bliżej Tomka  albo i nie j as k teraz patrzę na lokalizację 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Jak będziesz tak posypywał to się okaże, że w końcu do garażu będziesz w dół wjeżdżał 🙃

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A cza iść trochę tłucznia rozsypać po podwórku 

Stary się rozjezdzil i trochę dalej podsypać...

100 zł tona, jak by się kto pytał....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v