Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

sławciu jakbyś nie zauważył to tam wszytko przykręcane 😂😂😂

Śruby będziem ciąć Radosław... jak żeś podciągał, to się nie będziemy bawić w odkręcanie 🤷

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

U nas dwie puste stoją 

I teraz może kolejna zejdzie z krów 

Widzisz w tym swoją szansę🤔😉...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A niech tam robią co chcą. Żeby ktoś chciał w dzierżawę wziąć to bardziej by mnie to zainteresowało 

Kurna.

Normalnie aż ciekaw jestem do czego ta polityka rolna doprowadzi.

Jakoś coraz mniej tych rolników.

...kurna polityką zacząłem....

Ładna pogoda dziś była...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
radekz200 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał: 👍 kątòwkę brać i wszystkie naladowane baterie 🤭😁 sławciu jakbyś nie zauważył to tam wszytko przykręcane 😂😂😂

a co się będziemy pier....😁🙋‍♂️

12Pafnucy napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A niech tam robią co chcą. Żeby ktoś chciał w dzierżawę wziąć to bardziej by mnie to zainteresowało 

Kurna.

zostaną ,,najprawdziwsi,, 😁

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.

Cukier od ukropow zobacz w jakiej cenie jest. Centra dystrybucyjne porobimy i też jakoś to będzie, po co uprawiać ziemię. Nie potrafią się chłopy zebrać i o swoje walczyć to ich z rolnictwa wyleczą. Trudno 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Cukier od ukropow zobacz w jakiej cenie jest. Centra dystrybucyjne porobimy i też jakoś to będzie, po co uprawiać ziemię. Nie potrafią się chłopy zebrać i o swoje walczyć to ich z rolnictwa wyleczą. Trudno 

....echch....ale koni, ale koni żal...

Opublikowano
43 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Wiesiek zostawię to bez komentarza, tydzień przewodowejj  i nie spojrzysz na bańki 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Przesypiem do nowych torebek i sprzedamy jako germański. Albo ryżą wódę zrobim na nim

Opublikowano

u nas koni wiecej niz po wojnie...nawet po polach jezdza. jednych takich to musialem  w koncu pogonic bo sobie po zbozu skrot zrobili. zaoralem miedze i temu 🤣

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za to z twojego się wszyscy nabijają więc gdybyś czasem logicznie pomyślał to byś doszedł do wniosku, że jakiś powód jest skoro wszyscy się z ciebie śmieją... 

a masz swiadomosc ze oni nie maja zadnego rolniczego wyksztalcenia a profesora wysmiewaja-bo to nie ja sobie to wymyslilem- tylko przeczytalem w prasie rolniczej..

kiedys gdy ktos byl nieukiem to sie tym nie chwalil..

elita po zawodowce chce sie madrzyc ,tylko nie ma czym..

https://ksiegarnia.pwn.pl/autor/Witold-Grzebisz,a,74663482

ktos pisla o luku erosa.. ogladaliscie kiedykolwiek ,w tv dawnoooo nie widzialem

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tFP1zc0ys2uzDG2MDRg9OI_2lSarZBalF-cqJCWmZMLAJoJCks&q=łuk+erosa+film&oq=luk+erosa&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBEC4YgAQyBggAEEUYOTIHCAEQLhiABDIHCAIQABiABDIHCAMQABiABDIICAQQABgWGB4yCAgFEAAYFhgeMggIBhAAGBYYHtIBCDU2NDFqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

z tej strony stoją i zasuszone i świerzo wycielone a czasem daję jakieś inne bloki mineralne co nie mieszczą się wte podstawy z drugiej strony są xx lat pozakładane i w każdej blok włożony

ta koło psa właśnie wycielona pierwastka bliżej zasuszone

pokaż bo nie wierzę 😛

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a masz swiadomosc ze oni nie maja zadnego rolniczego wyksztalcenia a profesora wysmiewaja-bo to nie ja sobie to wymyslilem- tylko przeczytalem w prasie rolniczej..

Jakbyś był takim wykształconym rolnikiem to byś po pierwsze nie cieciował, po drugie miałbyś plony jedne z najlepszych na AF, po trzecie stać by cię było kupić jakiś opał i nie paliłbyś czym popadnie...

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

u nas koni wiecej niz po wojnie...nawet po polach jezdza. jednych takich to musialem  w koncu pogonic bo sobie po zbozu skrot zrobili. zaoralem miedze i temu 🤣

...no tylko patrzeć to i traktory tam u was się pojawią?

Z ciekawości. 

Woły kiedy wyszły w Małopolsce z użytku?😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

• Like 2
Opublikowano
47 minut temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Tak tylko się mówi póki jest zdrowie. Tak mówiła mojego ojca siostra jak dała rade nosić mleko w bańkach a teraz koniec kolano siadło i du...a zimna nic nie robi ledwo do samochodu wsiadzie żeby do lekarza zajechać.

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Woły kiedy wyszły w Małopolsce z użytku?😆

Pradziadek rodzony w 1902 od zawsze już robił końmi. Najgorsze lata po wojnie to i owszem, krowy zaprzągali bo koni nie było. W 1945 we wsi naliczyli się 14 koni. Wówczas domów było około 300, koni normalnie powinno być około 250 nie licząc dworskich.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v