Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Tusk tam P0winien być

I P0wiedzieć

Chłopaki zmienimy unje nie damy by wprowadzała złe zmiany. 

Zrobię wszystko by zatrzymać złe decyzję dla P0lski. 

Idź człowieku do specjalisty bo wali Ci na ten durny łeb. 😥

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Czasami to ci zazdroszczę 🙄

Raczej nie ma czego. 

A chcesz lżej, to wystarczy sobie uświadomić że jak dzieci zdrowe i dwie rączki też zdrowe, to sobie na chlebek zarobią i nie trzeba całe życie zasowac by ich w pełni ustawić. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No co

kto zmieni chłop w domu

czy przywódca narodu. 

Widać że nie ogarniasz sytuacji. 😥

To rusz d*pę z domu i pokaż jedność wśród rolników. 

W jedności siła i wtedy będą się liczyć z rolnikami a jak będa takie ryśki to nic się nie zmieni. 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tusk tam P0winien być

I P0wiedzieć

Chłopaki zmienimy unje nie damy by wprowadzała złe zmiany. 

Zrobię wszystko by zatrzymać złe decyzję dla P0lski. 

Tam powinno nie zabraknąć nowego ministra i czarno na białym wyjaśnić co poprzednicy podpisali i na co się zgodzili. 

Może kilku by się oczki otworzyły 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Raczej nie ma czego. 

A chcesz lżej, to wystarczy sobie uświadomić że jak dzieci zdrowe i dwie rączki też zdrowe, to sobie na chlebek zarobią i nie trzeba całe życie zasowac by ich w pełni ustawić. 

Na razie to muszę ją zarobić na chlebek dla nich i na dodatkowe zajęcia. Córa od jutra idzie na lekcję tańca 🙆. A ja i tak zrezygnowałem z czegoś czego nie nawidziłem i robiłem to tylko dla pieniędzy. Teraz to robię to co lubię. Ale czasami też mi się nie chce. 

• Confused 1
Opublikowano

Juz tu pisałem, jeszcze za Leppera jak blokowało się zimą drogi w nocy jakoś ta solidarność była większa. U nas z każdego domu ktoś jechał. Później bywałem na proteście w Warszawie jak ministrem był Sawicki. To śmieli się żeśmy zmarzli i UJ z tego jest.  Zakończyłem protesty. 

Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał:

Większość tego rozpierdolu jarek nam zgotował robiąc laske ruskom. 

Tu już nawet nie chodzi o jarka czy donka od lat polityka unii jest skierowana na wygaszanie produkcji rolniczej w imię eko, podobnie jest z energetyką czy branżą moto 

A właśnie o to chodzi żebyśmy tak warczeli na siebie jak Przemek z Ryśkiem 

• Like 2
Opublikowano

I pobujali chłopa i się skończyło 

1 minutę temu, Łolek napisał:

Tu już nawet nie chodzi o jarka czy donka od lat polityka unii jest skierowana na wygaszanie produkcji rolniczej w imię eko, podobnie jest z energetyką czy branżą moto 

Rolnik indywidualny i bez smyczy strasznie źle działa na korporacje globalne.

Grupa chorych ludzi chce się bawić w bogów i odgórnie sterować ludzkością 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

I to jest sedno sprawy👍. Grupa skłócona, gdzie jeden na drugiego wilkiem patrzy, gdzie jeden drugiemu nie wierzy i nie ufa, to grupa pożądana, lekka, łatwa i przyjemna w prowadzeniu. A te głupie, pokłócone chłopy idą, jak na sznurku prowadzone. Jak te barany na rzeź. I się cieszą, że tamten pierwszy a nie ja. Finalnie i tak wszyscy w łeb dostaną...sorry za mocne porównanie, ale tak to wygląda...

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Może wkoncu pójdą wszyscy oo rozum do głowy ale żeby nie było za późno 

Będzie zapozno 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Rok temu dostali parę złotych do tony ziarna i rozum wyparował z głowy ... Henio opowiadał bajki "Ekoschematy to większe dopłaty" a gawiedź klaskała i wzdychała do Henia ...

Tak będzie dopóki rolnicy nie zrozumieją ze to tylko mydlenie oczu ta "rekompensata"

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wszystkie dopłaty i gadanie o tym w mediach, to drobne pocałunki śmierci dla branży. 

Małe krople jadu. 

Gornik 13,14

Rolnik dopłaty, nawozowe, siusiowe 

Reszta podobnie. 

Wybiera się jedną grupę społeczną na świecznik i się pokazuje reszcie głodnej, że tym się smakołyki podrzuca. 

Dokładnie 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

I to jest sedno sprawy👍. Grupa skłócona, gdzie jeden na drugiego wilkiem patrzy, gdzie jeden drugiemu nie wierzy i nie ufa, to grupa pożądana, lekka, łatwa i przyjemna w prowadzeniu. A te głupie, pokłócone chłopy idą, jak na sznurku prowadzone. Jak te barany na rzeź. I się cieszą, że tamten pierwszy a nie ja. Finalnie i tak wszyscy w łeb dostaną...sorry za mocne porównanie, ale tak to wygląda...

Takie jest zadanie mediów i polityków

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Będzie zapozno 

Już jest za późno

Opublikowano
23 minuty temu, PRIMO napisał:

Widać że nie ogarniasz sytuacji. 😥

To rusz d*pę z domu i pokaż jedność wśród rolników. 

W jedności siła i wtedy będą się liczyć z rolnikami a jak będa takie ryśki to nic się nie zmieni. 

Przecie wybrali nową zmianę która miała mieć samych Fachowców , sam Rudy powiadał że nikt go w Brukseli nie ogra . Jak widać inaczej działa , Lewactwo jak szaleje , sami znawcy wybrani .  Wybory w kwietniu lewactwo będzie panować a potem do Brukseli sami lewacy pojadą .

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Łolek napisał:

Marku bo Rysiek to jest pie🤬 leń i pasożyty co myśli jak wyciągnąć kasę. 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Przecie wybrali nową zmianę która miała mieć samych Fachowców , sam Rudy powiadał że nikt go w Brukseli nie ogra . Jak widać inaczej działa , Lewactwo jak szaleje , sami znawcy wybrani .  Wybory w kwietniu lewactwo będzie panować a potem do Brukseli sami lewacy pojadą .

Idż się brandzlować gdzie indziej. 🤮

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

O nie ze mną te numery. 

Ryśka byle ochłapem kupią ale nie mnie. 

Porównanie mnie do Ryśka trochę nie trafione. 

Opublikowano

Przemek nie chodzi o to czy Ty z Ryśkiem, czy ja z Markiem albo Karolem. Chodzi o zasadę. Im więcej z nas będzie skłóconych tym lepiej dla przeciwnika. I do tego dąży swoimi narzędziami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v