Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

Dzięki. @malaczarna masz cyfry. Jeśli krowa super budowa możesz liczyć za U, jeśli niekoniecznie za R. Chociaż jeśli nie waży 600 kg, to U jest nieco abstrakcyjne. Takie moje zdanie

Jak będziesz mi samochód oddawał to wałek se weź, a portfel możesz... zostawić 🤭

Za 5 tysięcy mam propozycję zakupu i cielną. 

Opublikowano
malaczarna napisał:

28 minut temu, Qwazi napisał:

Dzięki. @malaczarna masz cyfry. Jeśli krowa super budowa możesz liczyć za U, jeśli niekoniecznie za R. Chociaż jeśli nie waży 600 kg, to U jest nieco abstrakcyjne. Takie moje zdanie

Jak będziesz mi samochód oddawał to wałek se weź, a portfel możesz... zostawić 🤭

Za 5 tysięcy mam propozycję zakupu i cielną. 

do czego Ci taka krowa? na sztukę czy na obornik ?

Opublikowano
6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurcze , a ja lubie mieć wybór 🤷😛

Większość lubi. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, w Twoim wypadku czasy wyboru  minęły bezpowrotnie

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, lukasz20 napisał:

Choćby temu, że tak się nie syfi jak z owijanej sznurkiem, a poza tym jak trafisz na mocno zsiekaną słomę na którą deszcz poszedł to możesz jej do przyczepy nie dowieźć. 

Siatka ma jeden minus, jak jest ze stogu nieokrytego balot i mróz zetnie to weź to rwij... Sznurek jednak lżej wyciągnąć. 

Aczkolwiek rozwiązać siatkę to dwa obejścia i gotowe, a za sznurkiem łazisz jak w kieracie.

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, stempos1980 napisał:

...Ogólnie auta na czarnych tablica już nie mogą się poruszać od 1 stycznia

Nieprawda, info bezpośrednio z WK, chyba, że każdy sobie inaczej interpretuje.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Siatka ma jeden minus, jak jest ze stogu nieokrytego balot i mróz zetnie to weź to rwij... Sznurek jednak lżej wyciągnąć. 

Aczkolwiek rozwiązać siatkę to dwa obejścia i gotowe, a za sznurkiem łazisz jak w kieracie.

Sznurek się rozcina. A weź zdejmij siatkę z belki na takiej rozwijarce jak moja, nad paśnikiem🤦

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Sznurek się rozcina. A weź zdejmij siatkę z belki na takiej rozwijarce jak moja, nad paśnikiem🤦

Nie lubię wycinać, bo nieraz zostają krótkie kawałki później. Wolę w całości odwinąć.

Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał:

🤭

Nie do końca tak z tymi wagami i klasami

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Szymek, nad paśnikiem się nie da🤷

Może i fakt, ja wszystko na ziemi odwijam bo wrzucam do kojca balota później, złapanego w poprzek, żeby dalej poleciał 🤭

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Po co in rozwijać w paśnik?

4 minuty temu, PAN88 napisał:

Niby pada cały dzień  a 9mm tylko  naleciało opadu.  Styczeń  do 15:00 dzisiaj  33mm

@Uziu92 do 800t płaci się na spas.

@Agrest zamiast owsa nie  lepiej tatarki za siać?

Znajomy ryż ma siać tylko musi gdzieś dobry materiał siewny kupić bo ten z torebek to niebardzo podobno

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Niby pada cały dzień  a 9mm tylko  naleciało opadu.  Styczeń  do 15:00 dzisiaj  33mm

@Uziu92 do 800t płaci się na spas.

@Agrest zamiast owsa nie  lepiej tatarki za siać?

I urodzi się 1,2t po 900zł?

Już ustalone. 8,5ha owsa, 4,6 pszenicy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v