Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

@Tomasz0611 michę cieszy bo motor będzie miała na pedała lub panel na kasku i słońce wyłapie wiec będzie jechał w dzień i nocy słońce + pedała .

Verva 7,50 w styczniu wiele podwyżek rudy nakazał .

Kiedy ja Verve ostatnio tankowałem ... Dwa razy do motura przed zimą leję 98 i to tyle, reszta na normalnych paliwach, ON B7 na stacji ostatnio widziałem 5.99.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedy ja Verve ostatnio tankowałem ... Dwa razy do motura przed zimą leję 98 i to tyle, reszta na normalnych paliwach, ON na stacji ostatnio widziałem 5.99.

Tani syf wtryski i zawory wypali i naprawa  kosztowna lepiej verve za 7,50 zł .

• Confused 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedy ja Verve ostatnio tankowałem ... Dwa razy do motura przed zimą leję 98 i to tyle, reszta na normalnych paliwach, ON na stacji ostatnio widziałem 5.99.

tak samo jak kawa,energetyki alkohol papierosy mózg

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Raz w życiu verve kupiłem bo była promocja że w cenie normalnego paliwa. Nigdy więcej. Ledwo do domu wróciłem. Filter paliwa cały zatkany. Jak te paliwo nie schodzi to te wszystkie dodatki sie wytracają. 

• Haha 1
Opublikowano

Paliwa od stycznia na stacjach podrożeją .

Będziemy płacić o 800 zł więcej. Wraz z początkiem 2025 roku polscy przedsiębiorcy staną przed kolejnym wyzwaniem finansowym. Wzrost płacy minimalnej do 4666 zł brutto pociągnie za sobą znaczący wzrost składek ZUS dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Do tego + opłata paliwowa też od Rudego i klimatyczna + Energia i nie ma bata będzie kosztować 7,50 zł .

Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał(a):

Będziemy płacić o 800 zł więcej. Wraz z początkiem 2025 roku polscy przedsiębiorcy staną przed kolejnym wyzwaniem finansowym. Wzrost płacy minimalnej do 4666 zł brutto pociągnie za sobą znaczący wzrost składek ZUS dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Do tego + opłata paliwowa też od Rudego i klimatyczna + Energia i nie ma bata będzie kosztować 7,50 zł .

E tam takie podwyżki to nic , ważne że będziemy mieli tanią żywność z Ukrainy i Mercusora , co nie galan 🤭😁

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Za PiSu też miało zdrożeć o akcyzę 🤔 a w sylwestra opuścili 80czy 90 groszy i wyrównało się 🤣🤣.

Co będzie to zobaczymy w styczniu. 

Opublikowano
Teraz, PAN88 napisał(a):

Za PiSu też miało zdrożeć o akcyzę 🤔 a w sylwestra opuścili 80czy 90 groszy i wyrównało się 🤣🤣.

Wtedy to VAT mieli doliczyć, ludzie nakupili na zapas pod koniec roku a tu Obsrajtek zrobił noworoczny cud na Orlenie xD 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

VAT miał zdrożeć.

No ale nie zdrożał, pamiętam, rano wracam z imprezy sylwestrowej, patrzę na pylon, a tam cena taka sama jak 31 grudnia xD Myślałem że za bardzo poszalałem, ale nie, 2 stycznia też taka cena była xD 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marulekk napisał(a):

E tam takie podwyżki to nic , ważne że będziemy mieli tanią żywność z Ukrainy i Mercusora , co nie galan 🤭😁

Prawda prawda może i będziemy mieli ale odpowiedź jest prosta .

Prawie każdy chce kupić tanie paliwa drogiego paliwa jak Verva nie chcecie jak by tak było jeszcze tańsze paliwo z  Ukrainy i Mercusora to byście kupowali i nikomu by nie przeszkadzało .

Taka sam sytuacja będzie miała co do żywności , konsumenci będą mieli ostanie słowo co wybiorą .  Z Ukrainy cz Mercusora . Żywność droga czy od razu lepsza można porównać do paliwa . Czy konsumenci zechcą przepłacać ?.

image.png.733060df21b2f005e9bed146777f62d1.png

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No ale nie zdrożał, pamiętam, rano wracam z imprezy sylwestrowej, patrzę na pylon, a tam cena taka sama jak 31 grudnia xD Myślałem że za bardzo poszalałem, ale nie, 2 stycznia też taka cena była xD 

Tusk by nie darował i była by 7 z przodu do dziś 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v