Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
johny1991 napisał:

15 godzin temu, WitekRolnik napisał:

Wchodzisz w zakładkę zwierzęta i po prawej stronie masz te trzy kropki klikasz na nie, i masz te wspomniane dane podstawowe

A kiedyś można było jeszcze zobaczyć czy zwierzę zostało już ubite a teraz nie mogę tego znaleźć... I np wchodzę w była który przy sprzedaży ważył ponad tonę a tam w tych danych ma masę ciała niecałe 600 podana a wagi tuszy nie ma... A pamiętam, że było jakoś że nie żyje już.

Ciekawe to, pierwszy raz tam wszedłem. Mam masy żywca i wagę tuszy no i wiadomo że zwierzę nie żyje pisze. Te twoje prawie 600 to może nie waga żywca tylko tuszy. Zależnie jak kto to wszystko wypełnia czy uczciwie czy na pałe. U mnie jałówka więcej ważyła w ubojni o 5kg niż przy sprzedaży🤔 natomiast krowy po jakieś 14kg mniej w ubojni.

Opublikowano
3 godziny temu, mlody24 napisał:

Sprzedane 4 jałówki średnia waga 747kg brutto po 12,5 brutto oraz krowa  750kg brutto po 8.5zł 

dobra cena na  jałowki ,jakies mięsne?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, AdamRo napisał:

Ktoś sobie ładnie zarobi grosza 😡

To ile można dostać w chwili obecnej za takie jałówki ? 

Edytowane przez mlody24
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Byki

Hf 720 kg 11 zł

Hf 760 kg 11 zł

MM 780kg 12.5 zł 

Jałówki 

MM 670 kg 12.5zl

MM 630 kg 12 zł 

Wszystko -7% szału nie ma ale zawsze gówno w oborze do wybrania zostanie.

To ceny netto,??

Opublikowano

Miałem takiego, co 5tki z przodu nie było. 

3 krotnie płuca leczone i dalej ziepal i chyba na kolejny antybiotyk miał chęć, ale nad ranem go wyleczą 🤫

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

3 krotnie płuca leczone i dalej ziepal i chyba na kolejny antybiotyk miał chęć, ale nad ranem go wyleczą 🤫

Jak to na wolnym wybiegu też chorują 🤭

Opublikowano
16 minut temu, ab23 napisał:

Nam po tyle dadzą a handlarzowi  21  

Około 20 -20,5 mają handlarze za O i to grube handlarze. W tamtym tygodniu zakłady trochę podniosły ceny na byka.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Może jakaś miał wadę. Jak my sobie zostawialiśmy zawsze najgorsze świnie to albo płuca miały przyrośnięte do żeber albo żebro złamane albo serce nie po tej stronie... No nic milionerka nie zostałam ale za zboże bym tyle nie wziela plus te dobrostan i dopłaty do bydła to tak na 0 wyszłam?! 

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

To był lekoman na takich nie ma rady 😁

Opublikowano

No bez jaj... Myślałem, że tylko u mnie takie przypadki z płucami. Niby szczepione na płuca a i tak problemy i powtórki leczenia 🤔 chyba te leki to jakaś lipa. Z resztą, w tym tygodniu to i w domu wszyscy nosami ciągają więc może coś jest w powietrzu 🤔

Opublikowano
Dnia 23.05.2024 o 17:43, WitekRolnik napisał:

Wchodzisz w zakładkę zwierzęta i po prawej stronie masz te trzy kropki klikasz na nie, i masz te wspomniane dane podstawowe

1.png

No i humor popsuty, patrząc na miejsca przemieszczeń to byki tuczone u mnie kończyły w ABP Pniewy. Wie ktoś jak u nich z rzetelnością wpisywania wag tuszy?

Ostatnia sprzedaż, 2 byki na żywo miały u mnie 1345kg, a waga tych 2 tuszy wpisana przez ubojnię to 817,4kg. Szybko licząc 60,7% wyboju, nie miałem pojęcia, że tak HFy się biją🙃

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v