Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co młody nie chce się pochwalić że na bankrut idzie 

sr waga 171x22pln

Całość dzisiaj opierdolił i jutro 100 sztuk ma dojechać jak widać ludzie kupują to i my kupiliśmy 🤭

Opublikowano
7 godzin temu, ab23 napisał:

sr waga 171x22pln

Całość dzisiaj opierdolił i jutro 100 sztuk ma dojechać jak widać ludzie kupują to i my kupiliśmy 🤭

22netto?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.09.2024 o 10:20, Bananek napisał:

jakby co to wczoraj ABP po 20.00 wziął w 30 minut od wykonania telefonu. musi lekkie braki mają. oczywiście hfy, bo innych już nie mam.

Bananek Wojtka numer nie działa. Na jaki do nich dodzwoniłeś się?

Edit. Już dodzwoniłem się na stary numer jakaś nowa osoba odebrała. 19.80 byk o

Edytowane przez Mariuszjat
Opublikowano
9 godzin temu, ab23 napisał:

sr waga 171x22pln

To dobra cena

Opublikowano

Dobra cena w porównaniu do małych cielaków które wywindował chwilowy skok cen a teraz z byka robimy tucznika i wyścigi na przerzucanie gówna. Przez wożenie tego ścierwa z zagranicy zaraz przypałęta się tu jakaś zakaźna choroba i będziemy mieli ASF w nowej dziedzinie. Nie będę mówił kto ucierpi na tym najbardziej na pewno nie tuczarnie...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

W obecnej sytuacji przy cenie ponad 2tyś brutto za małego simentala 70kg odpajanie jest według mnie się uzasadnione ekonomicznie . Jak już ktoś chce odpajać maluchy to polecam hfy fermowe szczepione po 900zł od dobrych krów bo ta różnica cenowa  cielaka robi się za duża 

20240923_095441.jpg

25 sztuk , mix genetyczny , waga średnio około 120kg  w tym 7 czystych lm SK

Opublikowano (edytowane)

Tak stale rośnie opłacalność produkcji ktoś stałe podnosi cenę cielaka bo jest zbyt a później potrzeba więcej sztuk żeby się dotknęło częściej wymieniać maszyny modernizować itd i stajemy się przedsiębiorstwem a wiemy co państwo robi małym prywatnym...

Skąd tam wzięły się czyste 120 kg limuzneny odciągnięte od mamek?😂

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

W obecnej sytuacji przy cenie ponad 2tyś brutto za małego simentala 70kg odpajanie jest według mnie się uzasadnione ekonomicznie . Jak już ktoś chce odpajać maluchy to polecam hfy fermowe szczepione po 900zł od dobrych krów bo ta różnica cenowa  cielaka robi się za duża 

20240923_095441.jpg

25 sztuk , mix genetyczny , waga średnio około 120kg  w tym 7 czystych lm SK

3tys starczyło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v