Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Brzegowy wziął ode mnie 

Wtedy byk 10szt 13.6

Byk 1szt za 2.5tyś 🤬

Jałówka 16szt 14

Ładowane 12 i 13 listopada.   Cała kasa 13 po południu na koncie 

Netto 

Tu waga czubka który był w stadzie. Wiek 33 miesiące 

IMG20241112121917.jpg

Masz jakieś zdjęcie tego "malucha"? 😁

Opublikowano

@Miłypanpotrafisz czytać ze zrozumieniem?

W dniu 28.12.2024 o 07:42, soltys48 napisał(a):

Brzegowy wziął ode mnie 

Wtedy byk 10szt 13.6

Byk 1szt za 2.5tyś 🤬

Jałówka 16szt 14

Ładowane 12 i 13 listopada.   Cała kasa 13 po południu na koncie 

Netto 

Tu waga czubka który był w stadzie. Wiek 33 miesiące 

IMG20241112121917.jpg

20 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Musi klientów nie szuka

Opublikowano

To jak tak gotowi na ograniczenia i likwidację hodowli ? Dziś rozmawiałem z hodowcą u którego wykryli niebieski język bezobjawowy podczas badań co 5 lat na białaczkę i brucelozę ... Sztuka bezobjawowa i tak ze wszystkimi . Jawny sabotaż na polskim rolnictwie 😠

Teraz, tomaszmab napisał(a):

To jak tak gotowi na ograniczenia i likwidację hodowli ? Dziś rozmawiałem z hodowcą u którego wykryli niebieski język bezobjawowy podczas badań co 5 lat na białaczkę i brucelozę ... Sztuka bezobjawowa i tak ze wszystkimi . Jawny sabotaż na polskim rolnictwie 😠

Robaczki już czekają i mleczko i mięsko z hormonami z Mercosuru ale to tylko bogatszym ..

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, micgal39533 napisał(a):

Przestańcie sr** żarem

Ja mówiłem o tym 5 lat temu więc się obudź i doedukuj a potem możemy rozmawiać . Bo nie wiesz co to oznacza . 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
7 minut temu, tomaszmab napisał(a):

Robaczki już czekają i mleczko i mięsko z hormonami z Mercosuru ale to tylko bogatszym ..

Czekam tylko. 

Mogli by coś zapłacić za zamknięcie obory 🙄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, tomaszmab napisał(a):

A za 5 lat skąd weźmiesz mięso dla dzieci i rodziny ? 

Drób sobie hoduje.

Nie poczuwam się abym miał zbawiać świat swoją produkcją. 

Dla 90%i tak liczy się tylko cena gotowego produktu. 

Pl masło po 10 to niech tylko wjedzie konwój upainskiego po 4 to  kwiatami będą witać, może nawet jakiś przyszły prezydent zrobi na tym kampanię że zatrzymał drożyznę 😁

Z resztą już kaczor razem z dudem taki numer już raz wykonali gdy dodruki poszły za daleko 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, tomaszmab napisał(a):

Co dalej po tym wykryciu w stadzie? Ile kwarantanny co ze sztukami zarażonymi?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Co dalej po tym wykryciu w stadzie? Ile kwarantanny co ze sztukami zarażonymi?

Likwidacja hodowli dosłownie , nic nie możesz sprzedać innemu rolnikowi itp , non stop kontrole .. każda sztuka na sprzedaż do ubojni ma być zbadana. Wy tu na forum nie zdajecie sobie sprawę że to właśnie koniec hodowli z Polsce jeśli rolnicy dadzą sobie to zrobić a wszystko wskazuje na to że nikt nic nie wie a już pół Polski z ograniczeniami 

17 minut temu, HF86 napisał(a):

Drób sobie hoduje.

Nie poczuwam się abym miał zbawiać świat swoją produkcją. 

Dla 90%i tak liczy się tylko cena gotowego produktu. 

Pl masło po 10 to niech tylko wjedzie konwój upainskiego po 4 to  kwiatami będą witać, może nawet jakiś przyszły prezydent zrobi na tym kampanię że zatrzymał drożyznę 😁

Z resztą już kaczor razem z dudem taki numer już raz wykonali gdy dodruki poszły za daleko 

Drób Cię też zabiorą . W powiecie siemiatyckim poszły pisma do sołtysów od PLW żeby spisali kto ile ma drobiu .. komuna jak ch...j . Mamy Unię . Ja zlikwidowałem całe stado mięsne dwa miesiące temu bo wiedziałem co nadchodzi . Zostało kilka sztuk 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

U nas każdy się cieszy że to akurat jego problem nie dotyczy a sąsiada. Ostatnio czytałem jak facet zemdlał w dyskoncie a ludzie dalej zakupy robili dopiero jak policja z sanitariuszami zamknęła kasę to jeszcze byli zdenerwowani że im przeszkodzili w zakupach a facet zmarł w szpitalu...

Opublikowano

Nie będę produkował kg wołowiny z wbca grubo poniżej wypłaty godzinowej Cześka na cieciowce. Z resztą zrobię miejsce oporowcom, niech im lepiej będzie 😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał(a):

Nie będę produkował kg wołowiny z wbca grubo poniżej wypłaty godzinowej Cześka na cieciowce. Z resztą zrobię miejsce oporowcom, niech im lepiej będzie 😁

To gratuluje podejścia 

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał(a):

U nas każdy się cieszy że to akurat jego problem nie dotyczy a sąsiada. Ostatnio czytałem jak facet zemdlał w dyskoncie a ludzie dalej zakupy robili dopiero jak policja z sanitariuszami zamknęła kasę to jeszcze byli zdenerwowani że im przeszkodzili w zakupach a facet zmarł w szpitalu...

To miałem ostatnio. 

Banda debili się gapi, a facet nieprzytomny się telepie w padaczce. Z drobną kasjerką, gościem się zajmowaliśmy do przyjazdu karetki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v