Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, AdamRo napisał(a):

2025 to będzie rok gdzie zniknie pół gospodarstw utrzymujących byki.

O to to to.... 🤣 Zastanawiam się, czy zamiast byczków to może lepiej cieliczki😛 odchować, zacielić o sprzedać w 6/7 miesiącu cielności po 11/12tys 🤭

Edytowane przez karol091193
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Jałówka LM po wycieleniu niecałe 11 tys wyszła 👍 gut gut 

Zacielona hf, ale bysio po mamusi pudzian wyszedł 

Z ciekawości ile miesięcy miała? Długo po wycieleniu?

Edytowane przez Chota
Opublikowano
4 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

U mnie skupujący od Kowalczyka z okolic Częstochowy twierdzą że w 2025 będzie dobra cena na bydło, i że nie mniejsza jak w tym roku 

To jest powód do radości dla was właśnie.

Wystarczy powiedzieć, że nie będzie taniej i już chłop nóżkami przebiera 

Wszystko do góry, opłaty, podatki, płace, żywność, maszyny, ale hvj tam, jest świetna wiadomość bo nie będzie taniej 👍

I tak od kilku lat...

A w biedrze ponoć kartofel 4zł kilo. U chłopa 0.8zl. 

Cieszymy się 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, pedro2 napisał(a):

Wszystko do góry, opłaty, podatki, płace, żywność, maszyny, ale hvj tam, jest świetna wiadomość bo nie będzie taniej 👍

I tak od kilku lat...

Cieszymy się 

Kurde, ja tylko powiedziałem to co słyszałem do wyżej napisanych odpowiedzi, a nie że już skakam z radości bo byk nie spadnie i można szaleć 

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano

zależ pewnie od regionu ale w tym roku w najblizszej okolicy ] do 5 km ] zlikwidowało sie 5 w tym roku , 2 kolejnym kończy sie w przyszłym roku 5 letni program i tez kończą , kilku hodowców pobiera emeryture od kilku lat . 

Opublikowano
pedro2 napisał:

4 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

U mnie skupujący od Kowalczyka z okolic Częstochowy twierdzą że w 2025 będzie dobra cena na bydło, i że nie mniejsza jak w tym roku 

I tak od kilku lat...

Cieszymy się 

głupoty piszesz,1.29 polski ziemniak w biedronce

Opublikowano

Hmmmm jutro byki jadą i jałówka miala jechac razem z nimi a dopiero dzisiaj se przypomnialem ze zapomnialem zamowic duplikat kolczyka dla niej wniosek zlozylem i dostalem odpowiedz ale nie zamawialem pytanie lepiej zamowic i poczekac az przyjdzie czy agencje interesuje tylko wniosek a nie kiedy dostarczono itp? 🤣🤣🤣

Opublikowano

Tam gdzie braknie dziadków do dreptania przy ogonach 365 dni w roku, to szybciutko zapal gasnie. Dziś wszyscy chcą wakacji urlopów i zadbanych trawników przed domem z pachnącymi rabatami, a nie parującej płyty obornikowej na końcu podwórka. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał(a):

Tam gdzie braknie dziadków do dreptania przy ogonach 365 dni w roku, to szybciutko zapal gasnie. Dziś wszyscy chcą wakacji urlopów i zadbanych trawników przed domem z pachnącymi rabatami, a nie parującej płyty obornikowej na końcu podwórka. 

Ja chce płyte gnoju nigdy dość 🤣🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

To jeszcze dokończ jakie to kraje i co kupowały 😆 Od miesiąca było tutaj powtarzane , że po 10 grudnia cena zacznie spadać standardowo jak co roku

Godzinę temu, Marcin133 napisał(a):

Młodzi nie chcą robić dzień w dzień. Wygoda się liczy. U nas też sporo osób drobnych zakończyło opas i jakoś żyją 

Ale co to za życie 🤣

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
Godzinę temu, mareckii2006 napisał(a):

Trzy kraje wprowadziły już zakaz importu wołowiny, lokalni handlarze obniżyli cenę nawet o złotówkę  ,  a wy bzdury opowiadacie jaki będzie wspaniały rok dla bydła. 

Likwiduj jeszcze dzisiaj,  innymi się nie przejmuj.

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v