Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Podaj jednego któremu bez wagi można sprzedać ? Ja znałem tylko Kieślowskiego z Kisielan okolice Siedlec .

Ojciec ma swoją wagę z sąsiadem i odbiera ten co zgadza się na tą wagę. Ostatnio sprzedawał przed wszystkimi świętymi pomagałem ale nie widziałem faktury kto odbierał

10 minut temu, Damianek20 napisał(a):

Jedna wielka ściema z blokadą, przejdzie pod inną banderą i tak wezmą po prostu ktoś z UE nie dostał doli. Teraz im na rękę bo chłopki jak mają cenę to nie myślą o tym z czym się wiąże umowa z Ameryka Południowa. A jak cena jebnie to za późno będzie na protesty, psy d*py zbija i wszystko wróci do domu i albo plajta jak ma dług ktoś albo za miskę ryżu czy za parę groszy za rezygnację z hodowli i tak zakończy się hodowlą w UE. 

mondrzejsza o tym nie wspomnieć.

14 godzin temu, macius11157 napisał(a):

Rybak

Wagę masz 🤔

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 21:51, damianos95 napisał(a):

Kojarzy ktoś skupującego na blachach EPJ czerwone mała solówka kręci się ostatnio okolice Łasku Bełchatów 

No nie wiem czy to nie miroslaw łata

Opublikowano

Realne są te dane na irz? Dziś sprawdziłem ostatnio sprzedane sztuki to obydwie straciły równo na wadze po 120 kg po przejechaniu prawie 500 km. Możliwe żeby im tyle ubyło ? Od razu dodam że nie wpychałem w nie nic przed sprzedażą. Dostały to co reszta stada. 

Opublikowano
7 minut temu, Azor07 napisał(a):

Nie każda rzeźnia waży bydło ,piszą na pałę ,a waga mięsa chyba prawdziwa ? (u mnie się zgadza )

Biorąc pod uwagę moją wagę wychodzi 40 i 43 % wybicia. Krowy nie chude ale też nie super tłuste. 

Opublikowano
Godzinę temu, ab23 napisał(a):

Skąd tobie przyszły do głowy takie coś😁?

Intuicyjnie 

Godzinę temu, ab23 napisał(a):

Skąd tobie przyszły do głowy takie coś😁?

Intuicyjnie co zgadłem

Opublikowano

Nie ma żadnego wymogu ważenia żywego bydła na zakładzie. Piszą dosłownie co chcą. 

Nie byłoby problemu wagą hakową podnosić na taśmę do obróbki i zapisywać wagę już podciętego zwierzaka. 

Ale na co toto komu, toć to by mogło zaburzyć cały handlarski rynek 😔

• Like 2
Opublikowano

A waga tuszy to niby prawdziwa jak handlarz tłumaczy że dostaje wynik po jałówce dzwoni kłóci się z nimi i waga się zmienia? Dużemu krzywdy nie zrobią, średni czasem dostanie po głowie a mały to szkoda gadać...

Opublikowano
wojak1986 napisał:

A waga tuszy to niby prawdziwa jak handlarz tłumaczy że dostaje wynik po jałówce dzwoni kłóci się z nimi i waga się zmienia? Dużemu krzywdy nie zrobią, średni czasem dostanie po głowie a mały to szkoda gadać...

dlatego sprzedałem 4x na wbc i jakoś cudownych pieniędzy w tym nie widzę,o ostatnio odebrał handlarz z którym współpracuje już dlugi czas,przynajmniej pewny jestem co do wagi i ceny,a nie na rzeznie oddasz i co chcą to wpiszą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v