Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by takich miał cały kojec to bez problemu by dali🙂

19 minut temu, GABBER85 napisał:

widzę żę cena w dolnym zakresie " wzrasta"  ale coś nie ma ssania na 14  od góry

IMG_20241004_164147_401_LL.jpg

• Like 2
Opublikowano

Panowie starajmy się kupować w cenie podobnej do sprzedaży no max 60-80gr różnicy,a będzie dobrze, nigdy nie kupowałem odsadków powyżej 15 zł  brutto i nigdy ostatnio nie sprzedawałem ciężkich poniżej czternastu, brutto, mowa o jalowkach, pozdrawiam 

• Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, kewin123 napisał:

Panowie starajmy się kupować w cenie podobnej do sprzedaży no max 60-80gr różnicy,a będzie dobrze, nigdy nie kupowałem odsadków powyżej 15 zł  brutto i nigdy ostatnio nie sprzedawałem ciężkich poniżej czternastu, brutto, mowa o jalowkach, pozdrawiam 

Piszesz to na poważnie czy początek weekendu wszedł zbyt mocno ?

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Piszesz to na poważnie czy początek weekendu wszedł zbyt mocno ?

Kupić małego cielaka za ponad 30 zł i oddać za 13 zł to już normalne? Nie można zaburzać porządku świata handlarzy🤫

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, wojak1986 napisał:

Kupić małego cielaka za ponad 30 zł i oddać za 13 zł to już normalne? Nie można zaburzać porządku świata handlarzy🤫

Uważam że duże są za tanie w stosunku do odsadków a do cielaków w szczególności. Ale o cenach odsadków równych z dużymi to nie słyszałem. Zawsze odsadki były droższe o 1,5 do 2,5 zł od dużej sztuki. Obecnie U klasowy byk na ubój kosztuje 13 zł a za odsadka trzeba wyłożyć 17 więc coś tu jest zaburzone. Patrząc nawet mocno optymistycznie w przyszłość nie wydaje się że za rok byki będą po 15 zł.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.10.2024 o 16:51, kris82 napisał:

Jakby nawet były po 15 to osadek będzie po 23

Dnia 5.10.2024 o 20:08, Cybulek17 napisał:

To będę produkował odsadki 😁

No no chyba będziecie produkować więcej gówna bo tyle z mamek zostaje ... A jak nie macie pastwisk to możecie sobie faktury wieszać przed łóżkiem za siano 🤣 i za dużo nie oczekujcie .. może ktoś przyjedzie i zdejmie z Was brzemię odsadków żrących coraz więcej 🤣

Sprzedałem właśnie całe stadko 20 krów czystych Limousine i Hereford .. mam dość bycia frajerem hodującym odsadki za bezcen .. tak więc szukam frajerów. Kupię partie odsada LM , HH , BD lub CH lub SM .. najlepiej taki z 250 kg minimum za 3500 zł . Wincyj ni c...h*ja ... Jak ktoś ma to zapraszam na priv . Partia 20 sztuk przynajmniej .. pozdrawiam . Jestem rzetelnym kupującym . Pozdrawiam i zapraszam do współpracy . Płatność gotówką 😁🤣

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
Dnia 5.10.2024 o 14:38, AdamRo napisał:

Uważam że duże są za tanie w stosunku do odsadków a do cielaków w szczególności. Ale o cenach odsadków równych z dużymi to nie słyszałem. Zawsze odsadki były droższe o 1,5 do 2,5 zł od dużej sztuki. Obecnie U klasowy byk na ubój kosztuje 13 zł a za odsadka trzeba wyłożyć 17 więc coś tu jest zaburzone. Patrząc nawet mocno optymistycznie w przyszłość nie wydaje się że za rok byki będą po 15 zł.

Te 17 zł to powinna być normalna cena minimum .. za dużego przynajmniej 15 i tak to powinno wyglądać .. co chwilę się likwiduje jakieś stado itp . Niedługo nie będzie polskich cieląt na rynku  . Ale ciul mnie to obchodzi w sumie już .. bo dziad dziada pogania w tym biznesie .

Opublikowano
1 minutę temu, tomaszmab napisał:

Te 17 zł to powinna być normalna cena minimum .. za dużego przynajmniej 15 i tak to powinno wyglądać .. co chwilę się likwiduje jakieś stado itp . Niedługo nie będzie polskich cieląt na rynku  . Ale ciul mnie to obchodzi w sumie już .. bo dziad dziada pogania w tym biznesie .

Susza cię dosięgła dodatkowo czy wypalenie materiału?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v