Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jezeli o sano chodzi to Mili jest na pierwszy. Mili zdecydowsnie drozszy od Rot byl, teraz w sumie mocno stanial. Chyba 210 za 25kg Znam kogos co na odpajalni stosuje przez caly okres mili i nie narzeka. Rot czy milsan przez automat nie pojdzie.

@micgal39533

Ile te mleko z agronetzwerk i gdzie to kupic? O ktory preparay dokladnie chodzi, bo widze maja tam MaxFutter, to stosowalem.

Stosowal ktos z was mleko w proszku wisagro?

https://m.olx.pl/d/oferta/mleko-w-proszku-dla-cielat-od1dnia-wysylka-CID757-IDYJLEG.html

Edytowane przez asus921
Opublikowano
2 godziny temu, raven18 napisał:

Rot na 1 odpój później Milsan, w zeszłym roku chyba tylko 1 cielak zachorował a w tym jak na razie tylko 1 nie zachorował, same biegunki praktycznie po 2 dniach od pojenia, nie wiem czy to z mlekiem czy u mnie coś, czy może cielaki takie  

Kokcydiozy 

• Like 1
Opublikowano

Chyba nie, przez cały okres biegunki piją bardzo dobrze, nie widać też utraty masy ciała. Podaję cały czas elektrolity i witaminy, bo na antybiotyk nie widzę reakcji, i po kilku dniach do tygodnia przechodzi  

Opublikowano
1 godzinę temu, Funek87 napisał:

Czy ktoś z was sprzedawał bydło do Zakładu Uboju Bydła Biskupiec? Czy firma jest godna polecenia? Czy nie ma problemów z wypłaceniem pieniędzy?

IMG_20240318_151824.jpg

Bez problemu 

Opublikowano
asus921 napisał:

Jezeli o sano chodzi to Mili jest na pierwszy. Mili zdecydowsnie drozszy od Rot byl, teraz w sumie mocno stanial. Chyba 210 za 25kg Znam kogos co na odpajalni stosuje przez caly okres mili i nie narzeka. Rot czy milsan przez automat nie pojdzie.

@micgal39533

Ile te mleko z agronetzwerk i gdzie to kupic? O ktory preparay dokladnie chodzi, bo widze maja tam MaxFutter, to stosowalem.

Stosowal ktos z was mleko w proszku wisagro?

https://m.olx.pl/d/oferta/mleko-w-proszku-dla-cielat-od1dnia-wysylka-CID757-IDYJLEG.html

Mi osobiście ich przedstawiciel zaproponował Holender milk immuno on jest od 5 dnia, ja kupuje zazwyczaj takie dwutygodniowe czasami starsze czasami młodsze ale według niego to będzie najlepsze i na razie jestem zadowolony po zmianie z sano, ceny 200-230 zł za 20kg

Opublikowano

Ja z Sano Rot przeszedłem na sprayfo niebieskie i jestem bardzo zadowolony z efektu , miałem też magik milk premium w sumie to samo co te niebieskie ale był chwilowo niedostępny i zostało sprayfo. Dużo mniej rozwolnien i przyrosty lepsze tak na "oko " patrząc 

Opublikowano
13 godzin temu, GabRycha napisał:

Czy jak przyjeżdżają do Was po byki z luzu to pustym samochodem czy już mają jakieś byki na pace i z nimi jedziecie zważyć samochód?

Jak nie sprzedajesz całego auta to trochę słabo, żeby po kilka sztuk jeździli pusto i wracali  . Jak ważysz przed załadunkiem i ma zamknięty zawory od nieczystości to wiele Ci to nie zmieni

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, GabRycha napisał:

Czy jak przyjeżdżają do Was po byki z luzu to pustym samochodem czy już mają jakieś byki na pace i z nimi jedziecie zważyć samochód?

Ogólna to raz a dwa swoja 

36 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jak nie sprzedajesz całego auta to trochę słabo, żeby po kilka sztuk jeździli pusto i wracali  . Jak ważysz przed załadunkiem i ma zamknięty zawory od nieczystości to wiele Ci to nie zmieni

Trzeba to i dla kilku sztuk jechali. Oczywiście i przez moją szły 

IMG20230201140907.jpg

IMG20230201071146.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

Ogólna to raz a dwa swoja 

Trzeba to i dla kilku sztuk jechali. Oczywiście i przez moją szły 

IMG20230201140907.jpg

IMG20230201071146.jpg

Oczywiście, teraz załadunek był przez moją i sprawdzone na ogólnej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v