Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, GABBER85 napisał:

chopie bo sie opcja zmieniał i cie  dojadą żeś zoofil

No co Ty teraz przy korycie rządowym same lubiące wszelką sodomie.. im vitro , tabletki dla 15latek , mowa nienawiści osób LPG , tłoki w rurach wydechowych jako szczyt postępu i te sprawy .. Oni to lubią , promują i tego chcą .. 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
16 minut temu, GABBER85 napisał:

Nie wiem co Ty masz za skojarzenia ale chyba nie wiesz po czym ocenia się klasę zwierzaka

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, zmechanizowany napisał:

Kto by chciał w dzisiaj bawić w buraka pastewnego?? A ziemniak ? Ekonomicznie wyjdzie bardzo drogo i pracochłonnie. Myślę że kiszonka z qq wyjdzie dużo taniej

Siano + treściwe ok. tylko kto ma tyle siana do woli? U mnie bida w tym roku,a słoma, Też kosmos

Ja karmię sianem trochę śruty zbożowej ,witamina i byk hf rośnie do 600 kilo w niecałe 20-22 miesiące

6 godzin temu, soltys48 napisał:

Już wziąłem lizawki na cały rok 

Ja od nich nic nie biorę ładnych parę lat a jak przyjedzie przedstawiciel z tejże firmy to kawę mu zaproponuję i se pogadamy i tylko tyle mam firmę lokalną z Lublina Probio pracownik od nich jeździ co piątku dzwonię przed piątkiem co ma przywieźć i wszyscy zadowoleni

Opublikowano

Kto by chciał w dzisiaj bawić w buraka pastewnego?? A ziemniak ? Ekonomicznie wyjdzie bardzo drogo i pracochłonnie. Myślę że kiszonka z qq wyjdzie dużo taniej

A ja myślę że źle myślisz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zbitom793 napisał:

Za 550 to niech sobie leży 

Przy tym prowadzeniu gospodarki przez rząd to za rok będzie po 350 zł /t

Edytowane przez tomaszmab1
  • Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

A ja myślę że źle myślisz

Na myśli o buraku plecy mnie rozbolały przewalić rekoma 50t/ha,a sam burak to tylko woda😳,ziemniak🤔30-40 t/ha a qq 80t/ha . Nakłady podobne . Wodę z buraka czy kartofla trzeba zbilansować włóknem,do tego dochodzi magazyn na okopowe.Przy kilku sztukach można się pobawić, ale przy większej ilości kto będzie to przewalał.

Opublikowano
tomaszmab1 napisał:

11 minut temu, GABBER85 napisał:

No co Ty teraz przy korycie rządowym same lubiące wszelką sodomie.. im vitro , tabletki dla 15latek , mowa nienawiści osób LPG , tłoki w rurach wydechowych jako szczyt postępu i te sprawy .. Oni to lubią , promują i tego chcą .. 

XD mądrze napisane 😄

Opublikowano

Na myśli o buraku plecy mnie rozbolały przewalić rekoma 50t/ha,a sam burak to tylko woda😳,ziemniak🤔30-40 t/ha a qq 80t/ha . Nakłady podobne . Wodę z buraka czy kartofla trzeba zbilansować włóknem,do tego dochodzi magazyn na okopowe.Przy kilku sztukach można się pobawić, ale przy większej ilości kto będzie to przewalał.

Czyli chcesz  się nie orobic 

Kukurydza jest jak dla mnie  drogim tematem,i też jak jej nie zbilansujesz, to aby go ..z tego będzie 

Opublikowano

Sprzedawał ostatnio ktoś krowy? 8zł brutto za sztukę 630kg  sztuka wysoka ale dość chuda to przyzwoita cena? Wypytuję ponieważ jeden odbiorca od lat bierze i za każdym razem tylko mówi że teraz obniżki. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

Czyli chcesz  się nie orobic 

Kukurydza jest jak dla mnie  drogim tematem,i też jak jej nie zbilansujesz, to aby go ..z tego będzie 

Nie mów o narobieniu się bo doskonale pamiętam pielenie buraka,wyrywanie i załadunek i rozładunek,i wszystko ręczne. Nie powiem ...dobra pasza dla krow mlecznych była.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v