Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Pablo9812 napisał:

Jak to jest z tym przewozem zwierząt jako rolnik? Czytam,że do 50km można, a jeśli przywiozę go ok 80 będzie się agencja czepiać czy jak to wygląda?

Wydaje mi się że agencja to w d...e ma, schody się zaczną jak policja cię zatrzymie a naj gorzej ITD to wtedy może być ciepło, chyba że uprawnienia do przewozu zwierząt i auto bądz przyczepka ma dokument z weterynari że jest przystosowane do przewozu zwierząt.

Opublikowano

Witam.pod koniec grudnia sprzedałem jałówkę simentalkę sredniej budowy do Getmora.Jałówka wazyła na zakładzie 488kg zywej wagi .Po ubojowo na faktórze wydała 217kg.Cos tu sie nie zgadza, powinna chocaz na połowę 50% mięsa wydac 244kg.Jak myslice ?

Opublikowano
8 godzin temu, Honda napisał:

Witam.pod koniec grudnia sprzedałem jałówkę simentalkę sredniej budowy do Getmora.Jałówka wazyła na zakładzie 488kg zywej wagi .Po ubojowo na faktórze wydała 217kg.Cos tu sie nie zgadza, powinna chocaz na połowę 50% mięsa wydac 244kg.Jak myslice ?

W jakiej klasie poszła. 

Opublikowano
11 godzin temu, Robertb napisał:

Wydaje mi się że agencja to w d...e ma, schody się zaczną jak policja cię zatrzymie a naj gorzej ITD to wtedy może być ciepło, chyba że uprawnienia do przewozu zwierząt i auto bądz przyczepka ma dokument z weterynari że jest przystosowane do przewozu zwierząt.

Znalazłem taki zapis na stronie weterinarii; "

• transport zwierząt dokonywany jest przez rolników wykorzystujących pojazdy rolnicze lub należące do nich środki transportu na odległość mniejszą niż 50 km od ich gospodarstwa.   "  No u mnie to w Kangoo jeżdzą także dobre warunki,ale jak mówisz trafisz na idiotę i po robocie 😛
Opublikowano

@HF86Masz piękny przykład dzikich zachowań w cywilizowanym kraju

Na przyszłość proponuje choć zdjęcia robić sztuki 

Późnym latem wrzucałem tu filmik z bykiem za którego wyliczyli mi śmieszna klasę i wybój.

Po długich bojach zapłacono mi za żywa wagę z ubojni bez odliczania okarmienia 

Opublikowano

Dopóki nie zrozumiecie że POPiS ,PSL , KO, Trzecia Droga to jedno i to samo to dalej będą nas dymać . Pisałem tu kilka lat temu że POPiS rozjedzie polskie rolnictwo to nie słuchaliście i wysyłaliście  mnie na leczenie .. dalej tych debili nie brakuje niestety i mówią że PiS był lepszy .. to jest jakiś dramat niestety .. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

pasza tanieje byki trzymają cene to chyba nie tak zle

Jaka pasza tanieje? zboże? A objętościowe wyjebane w kosmos. Za bele głupiej słomy po stówce zamawiają, o sianie nie wspomnę, Wyslodki mokre po 4 tys.za łódkę wołali w moim rejonie bo do cukrowni 100km.

Opublikowano
3 godziny temu, zmechanizowany napisał:

Jaka pasza tanieje? zboże? A objętościowe wyjebane w kosmos. Za bele głupiej słomy po stówce zamawiają, o sianie nie wspomnę, Wyslodki mokre po 4 tys.za łódkę wołali w moim rejonie bo do cukrowni 100km.

Treściwe na tonie jak sam robie przez 3 miesiące kosztują mnie 25% mniej to mało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v