Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, kros napisał:

Mam takie pytanie ile dni musi upłynąć, żeby do krowy można ponownie zarejestrować urodzenie cielaka? Z tego co pamiętam to ponad 280 dni, ale może ktoś pamięta dokładnie i czy można jakoś zgłosić wcześniej?

270 dni minimum 

9 minut temu, DANDYS napisał:

Witek kiedyś pisał jak sprawdzić wiek cielaka ? gdzie to zgineło 

W starym temacie jest

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HISZPAN napisał:

Przy bliźniakach wyskakuje błąd.🙂

A tak wgl to jaki błąd wyskakuje? Bo ostatnio znajomemu bliźniaki rejestrowałem i poszło bez żadnego błędu.

1 godzinę temu, malorolny121 napisał:

To jak zarejestrować  bliźniaki?

Normalnie, tak jak wcześniej się rejestrowało bliźniaki tak i teraz rejestrujesz, tu nic się nie zmieniło.

33 minuty temu, DANDYS napisał:

Witek kiedyś pisał jak sprawdzić wiek cielaka ? gdzie to zgineło 

Już miałem Ci pisać jak to ogarnąć, ale kolega @mmarcinn001 był szybszy :D

Opublikowano

normalnie rejestrujesz bliżniaki. tylko dokument przechodzi z błędami

bliżniaki.jpg

No mi to w takim przypadku, dzwonił facet z arimr i kazał donieść zaświadczenie od weterynarza, ze dana krowa urodziła bliźniaki czy coś w tym stylu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HISZPAN napisał:

normalnie rejestrujesz bliżniaki. tylko dokument przechodzi z błędami

bliżniaki.jpg

Rozumiem, że w zgłoszeniu normalnie podałeś "liczbę cieląt przy porodzie mnogim" i jednym zgłoszeniem ale w dwóch pozycjach to zgłosiłeś bo szczerze mówiąc to pierwszy raz z takim błędem się spotykam, a w tym roku w sumie ludziom to 2x bliźniaki zgłaszałem i żadnego błędu nie było, ani nikt w tej sprawie z agencji nie dzwonił.

No mi to w takim przypadku, dzwonił facet z arimr i kazał donieść zaświadczenie od weterynarza, ze dana krowa urodziła bliźniaki czy coś w tym stylu.

Czyli to tylko potwierdza, że co oddział to jest inna interpretacja ;)

Edytowane przez WitekRolnik
Opublikowano
29 minut temu, WitekRolnik napisał:

Rozumiem, że w zgłoszeniu normalnie podałeś "liczbę cieląt przy porodzie mnogim" i jednym zgłoszeniem ale w dwóch pozycjach to zgłosiłeś bo szczerze mówiąc to pierwszy raz z takim błędem się spotykam, a w tym roku w sumie ludziom to 2x bliźniaki zgłaszałem i żadnego błędu nie było, ani nikt w tej sprawie z agencji nie dzwonił.

Czyli to tylko potwierdza, że co oddział to jest inna interpretacja ;)

Tak podałem liczbę i wprowadziłem na jednym zgłoszeniu obie i od razu błąd wyskoczył. Na moje szczęście zgłaszałem to na komputerze w biurze powiatowym. to zaraz podeszli i mi to zatwierdzili. Jak wyżej napisano uzasadniony powód.

• Like 1
Opublikowano

A jak się zamawia pojedynczo duplikaty na większą liczbę sztuk, też jest brane to pod lupę w urzędach?

Nie

1 godzinę temu, livebird napisał:

Za powiedzmy 5 dni moge zamowic kolejny? 

Może być 

Opublikowano (edytowane)

Tak podałem liczbę i wprowadziłem na jednym zgłoszeniu obie i od razu błąd wyskoczył. Na moje szczęście zgłaszałem to na komputerze w biurze powiatowym. to zaraz podeszli i mi to zatwierdzili. Jak wyżej napisano uzasadniony powód.

Ok, rozumiem, to może najwidoczniej coś poprawili w tej aplikacji, bo tak patrzę, że Ty w kwietniu to zgłaszałeś, a ja jednemu znajomemu we wrześniu, a drugiemu w listopadzie i tak jak wyżej wspomniałem, nie było żadnych błędów.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v