Mam zagwozdkę z belowaniem
-
Podobna zawartość
-
Przez szymczak
Witam. Czytałem na tym forum już kilka tematów w tym zakresie i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Ogólnie potrzebuję nowej stałokomorowej prasy walcowo- łańcuchowej z rotorem. Ciągnął ją będzie ciągnik 110KM. 70-80% zrobionych kulek to będzie słoma, reszta sianokiszonka. Zależy mi na tym, żeby prasa dawała sobie radę nawet w bardzo kruchej słomie i miała w miarę przyzwoitą wydajność. Zastanawiam się pomiędzy dwoma opcjami. Opcja na którą na razie patrzę przychylniejszym okiem to new holland br 6090 (lub coś z tej pułki). Maszyna ta jest z mojego wstępnego rozeznania jakieś 15-20 tys. netto tańsza (jeśli się mylę to proszę o poprawienie) niż Krone fortima f1250 mc. Gdzie tylko czytam wszędzie jest napisane: Krone to zupełnie inna liga, wyższa półka, klasa premium itp itd... No więc pytanie na czym polega ta wyższość Krone nad np. nh? Mniejsza awaryjnosc? Większa wydajność? Lepsze zbicie prasowanego materiału? Różnica w cenie spora dlatego czekam na Wasze sugestie i podpowiedzi 😉
-
Przez micgal39533
Witam Przymierzam się do zakupu nowej prasy rolującej zmiennokomorowej prasowej w przedziale 150-250tys brutto co byście polecili w tej cenie, prosiłbym użytkowników o opinię swoich maszyn -
Przez c308
Witam nie mogę nigdzie znaleźć wątku o tej prasie a zastanawiam sie nad jej zakupem.Otóż prowadzę małe 8 hektarowe gospodarstwo nastawione na produkcję mleka(15 krów).Mam 4 hektary łąki i 4 hektary zboża po dwa żyta i owsa.Po żniwach zasiewam na nich poplon i tagze zbieram na paszę.Myślę że na te 300-350 bel rocznie wystarczy mi taka prasa miałaby współ pracować z traktorem kraft(mf 2555,u3512) proszę o opinie i porade na jej temat.
-
Przez gumis45
Mam ogromna prosbe jesli ktos zna sie na prasach to niech wypowie sie cos na ich temat.Mam zamiar kupic uzywana prase Class Rolant 44 tak 120 x 120 do 20 tys. zl i chyba najlepiej walcowa.Jesli jestem w bledzie to niech ktos napisze ktore prasy sa lepsze moze lancuchowa pasowa czy walcowa i jakiej firmy zachodniej czy polskiej ale polaska chyba odpada.
-
Rekomendowane odpowiedzi
same Frutetto II 90 problem ze zbiornikiem dodatkowym.
Czytaj dalej »