Problem z krową
-
Podobna zawartość
-
Przez czarnyyyy
Miałem w ostatnim czasie trzy takie przypadki,że młode opasy z dnia na dzień stawały się coraz słabsze i przestawały wstawać,aż do takiego momentu,że na auto trzeba było je wciągać. Do tego dochodził brak apetytu. Z reguły trwało to ok dwóch tygodni(od pierwszego dnia kiedy nie wstawał do jedzenia,aż do sprzedaży) Wezwałem dwóch weterynarzy (każdego osobno). Jeden stwierdził,że przebiałkowałem je,a drugi że jest to porażenie młodego bydła. Zgodni byli tylko w tym,że trzeba je na ubój skierować. Ma może ktoś doświadczenia z podobnymi objawami chorobowymi u bydła?? Jeśli tak to co to,za choroba?? Jak zapobiegać,a jeśli się już pojawi to czy konieczny jest ubój,a jeśli nie to jak leczyć??
-
Przez zetor7745
Zakladam temat o problemach z krowami (choroby itd)
Napisze tu od siebie na 4 przypadki ostatnie przezylo mi 2 cielaki ( w tym jedna krowa miala blizniaki) 2 krowy poronily w 8 miesiacy, jedna sie szczesliwie ocielila ale teraz cos sie z nia dzieje nie je ( napewno ketoza) a wczoraj ocielila sie jedna miala blizniaki jedno przezylo a drugie nie (napilo sie plynow w srodku) a dzisiaj zachodze o 6 do obory zaczac odpasac patrze a ona zdechla szok po prostu dostala przed snem wapna i byl weterynarz a rano kip ;/ musiala dostac porazeniapoporodowego jak z tym walczyc co jest zle pasza?? skladniki??
-
Przez Morela15
Pytanie do osób korzystających z produktu o nazwie naszmix multibufor z agroloku. Czy warto w to inwestować?
-
Przez klos
witam.
mam jalowke 18 mies. i nie wiem czy ja zacielac. Problem tkwi w tym, ze stoi ona w kojcu z jałoszkami 11-miesięcznymi, które powoli zaczynaja ja przerastac!! Jalowka juz od kilku miesiecy nie rosnie, jest w miare tlusta. Nie wiem czy ja zacielac teraz, czy czekac az sie zupelnie roztyje, a moze tez ja sprzedac?
Rekomendowane odpowiedzi
Agrotron 120 mk3 regulator obrotów
Czytaj dalej »
Żyto