Skocz do zawartości

Pług 4 skibowy obrotowy 900 kg

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam 

Tak jak w temacie . Szukam pługa 4 obrotowego nowego polskiego lub używanego zachodniego z wagą do 900 kg i odstępem korpusów 85 cm

Możecie mi coś polecić godnego uwagi ? 

Edytowane przez szybki19
Zamiast cm napisałem m
Opublikowano
kuna9977 napisał:

Polskiego se daruj 

Co wy macie do tych polskich sprzętów... u mnie na wsi 3 ibisy latają, M XL i LS. Nikt żadnych problemów z nimi nie miał. Wszystkie 4 Skibowe. A tym LSem na resorze to i małe lasy orane były , skiby to podskakiwały jak kuleczki. 0 problemów.

• Like 1
Opublikowano

Ja mam agromasz po 3+1, jeśli mam być szczery to nie jest szczyt moich marzeń ale mogłem go kupić w rodzinie, w dobrej cenie gdy był 5 letni i tak już mi służy 3 rok. Akurat wagowo ponad tonę zdrowo waży, polskiego to z czystym sumieniem, po swoich doświadczeniach to bym nie polecał perfekcjonistom

Opublikowano
1 godzinę temu, Merlinko napisał:

Co wy macie do tych polskich sprzętów... u mnie na wsi 3 ibisy latają, M XL i LS. Nikt żadnych problemów z nimi nie miał. Wszystkie 4 Skibowe. A tym LSem na resorze to i małe lasy orane były , skiby to podskakiwały jak kuleczki. 0 problemów.

Mam pług unia tur zagonowy 3x35 na sprężyny pług waży 760 kg kryje ładnie ale idzie ciężko,  masywny mocny pług nie spawany z 2005r. W 2021 kupiłem większy ciągniki i szukałem pługa i oglądałam unie obracalny 4x40 na resorze waga 1600 kg luzów brak, spawany nie był, kupiłem kvernelanda 4x40 na resorze waga 1100 czy 1200 kg kryje dużo ładniej od uni. Pług sporo lżejszy od uni i na pewno starszy ale nigdzie nie spawany luzów brak może materiał cieńszy ale wytrzymalszy i na pewno te pługi idą lżej niż unia w moich stronach wszyscy kupują używane zachodnie najczęściej kverneland 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez droppoll
      Witam kupiłem ostatnio pług zagonowy jednobelkowy 4+ w bardzo atrakcyjnej cenie. Mam jednak pytanie o firmę tego pługa oraz gdzie mogę znaleźć lemiesze i piersi do tej firmy?

• Przez PawełMazurkiewicz
      Poszukuję osoby która posiada taki korpus, bądź cały pług.

• Przez zbycho77
      Witam forumowiczów . Pług 3 , wymiana siłownika obroty z jednego węża na dwa . Założony nowy siłownik i kostka obrotu . Strasznie ostro startuje obrót do połowy , resztę obrotu wykonuje powoli i płynnie . Co może być przyczyną ?  Założyć dławik na zasilaniu ?  Regulacja na kostce nie pomaga .

• Przez qkohe155
      Wiecie czy ktoś regeneruje takie kostki, lub gdzie można kupić coś w rozsądnych pieniądzach?
      Mam pług Kverneland EG85 vario i od początku zeszłego sezonu nie działa mi w pełni kostka hydrauliczna/zawór.
      Pług obrotowy z vario i liniowaniem z pamięcią, czyli do obrotu się składa sam i później wraca do poprzedniej szerokości. Z kostki wychodzą 4 węże do ciągnika i 5 do siłowników (do siłownika od vario 3).
      Pług 4 sezony zachował się prawidłowo(choć na koniec już chyba nie idealnie - liniowanie odbywało się równolegle z obrotem i nie wiem czy tak ma być). 
      Obecnie pług zaczyna się obracać, zatrzymuje się w połowie, przypomina sobie o liniowaniu i zaczyna się składać, a że później zamiast kontynuować obrót rozkłada się z powrotem i na koniec obraca również z powrotem. Na szczęście po ręcznym złożeniu da się go obrócić normalnie, ale jest to trochę upierdliwe.
      Dodam, że przed zeszłym sezonem dołożyłem mu ramię hydrauliczne i musiałem w tym celu zmienić kierunek obrotu z kołem do góry, na kołem w dół, ale jest to jak najbardziej fabryczne rozwiązanie i tak jak pisałem początki problemów zaczynały się chyba już wcześniej.
    • Przez Dragon36
      Witam co sądzicie o krojach nożowych do pługa jako tańsza alternatywa dla kroi talerzowych? Czy ktoś używa, jak to się sprawdza?
  • Dodaj nową pozycję...
v