Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, radeklegia napisał:

Nie każdy ma kosów czy inny większy skup na miejscu.na odbiór w maju możliwe że takie ceny były 

A co to ma doz rzeczy? Wynajmujesz auto ładujesz. 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomek90 napisał:

Jak się nie sprzedawało im to tak naprawdę nie wiem jak by to wyglądało.rzepak mam dobry jeszcze ze 3 tiry z olejem 45 % i myślałem sprzedać na warunkach niemieckich 

Ja z mazowieckiego powiat ciechanów  nie wiem gdzie oni mają oddział i jakie ilości wchodzą w grę 

Opublikowano
2 godziny temu, radeklegia napisał:

Jak się nie sprzedawało im to tak naprawdę nie wiem jak by to wyglądało.rzepak mam dobry jeszcze ze 3 tiry z olejem 45 % i myślałem sprzedać na warunkach niemieckich 

Ja z mazowieckiego powiat ciechanów  nie wiem gdzie oni mają oddział i jakie ilości wchodzą w grę 

Czasy internetów jeszcze nie minęły, nie ciężko znalesc. Ja mam do nich 100km, co i jak to przecież powiedzą przez telefon. 

Opublikowano
6 godzin temu, Tomek90 napisał:

Tak 379 km , wiesz ile by kosztował transport , gra nie warta świeczki

Opublikowano
radeklegia napisał:

25 minut temu, Tomek90 napisał:

ja też z Ciechanowskiego, mam 25t rzepaku i jak chciałem na warunkach niemieckich to od 100t kontrakt

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Tak 379 km , wiesz ile by kosztował transport , gra nie warta świeczki

A po ile sprzedałeś bo nie pamiętam? Mnie transport kosztował 37zl za 100km w jedną stronę, sprzedałem po 1950.

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

1700, ale nie miałem jej u siebie , zresztą na taką cene załapał sie mało kto

Opublikowano

Rzepak w całości sprzedany. Średnia cena 1800, średni plon 4,53. Ile dostałbym dopłaty na warunkach niemieckich przy wilgotność 7-8% zanieczyszczeniu 1% i olej 44-45%?

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Daro20 napisał:

Rzepak w całości sprzedany. Średnia cena 1800, średni plon 4,53. Ile dostałbym dopłaty na warunkach niemieckich przy wilgotność 7-8% zanieczyszczeniu 1% i olej 44-45%?

8% do bazy

Tylko baza przy warunkach niemieckich jest niższa , np. w Kruszwicy to około 35zł teraz taniej z dopłatami za olej , niż z tylko z dopłatami za wilgotność i czystość .

Sztywna cena a dopłaty za wilg i czystość to teraz koło 30zł u innych kupujących.

I oczywiście olej 45% u jednego często jest olejem 42% u drugiego... na innym mierniku

Edytowane przez strzechu
Opublikowano
17 godzin temu, Grzesiu90209 napisał:

Pierdzielicie hipolicie. Jak ktoś chciał to sprzedał powyżej 1800 netto. Ja wczoraj końcówkę puściłem po 1820, kilka ton. A wiem że pojechaly dalej po 1930.

Nie każdy ma możliwość sprzedać bezpośrednio do olejarni

Opublikowano
Dnia 6.04.2024 o 15:21, miwigos napisał:

Jakiej olejarni Ty pierdzielisz każdy skup może tak kupować tylko większość nawet nie zapyta

Opublikowano

Jak ma skup dać 1800 , musi zawieżć do zakładów tłuszczowych i zarobić 

Opublikowano
Dnia 6.04.2024 o 15:21, miwigos napisał:

Przecież piszę, że skup za zawiezienie do zt ma 110 od tony a wiem,że koszt to 50 PLN , bo ten sam gość po tyle od tony całe auta mi woził do tego zakładu. 60 PLN za wystawienie faktury. 

Opublikowano
5 godzin temu, radeklegia napisał:

To wyjściowa cena coś koło 1750 netto na niemieckich tak?

Woźniak teraz kupuje tylko na warunkach Polsko-Ukrainsko-Żydowskich i żadnych dopłat już nie stosuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v