Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nawozy potanialy wiec i sor-y powinnny ...

wlasnie zaczynam myslec o II dawce na oziminy a potem na jare- jakie sa aktualne ceny ???   pogoda taka ze po swieta moze uda sie w jechac  wpole.

Opublikowano
flackmistrz napisał:

Przyjąłem 6 dawek i żyje, twoja teoria leży

ile ???? 😱😱😱😱😱 większość nawet bardzo zagorzałych na początku zwolenników szczepionek skończyła na 2

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, flackmistrz napisał:

Przyjąłem 6 dawek i żyje, twoja teoria leży 

Ja pie.....wariat.Nie przyjąłem żadnej i żyje więc teoria że są potrzebne też poległa.Saletrzak 2200 pow Sieradzki

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Dnia 1.04.2023 o 13:13, artur12441 napisał:

Ten salmag co dotarł to z 22.09.2022 także drogo wyprudokawany a tanio kupiony 😅

Nie wiadomo, nie wiemy po ile azoty miały gaz 22.09.2022

Opublikowano

prima aprilis byl wczoraj ...

saletrzaku nie stosuje od lat- poglownie to wylacznie saletra w moich realiach.

ja sie nie szczepilem -wirusa mialem pare razy i zyje..szczepic powinni sie ludzie starzy i chorzy , mlodzi i zdrowi nie maja zadnej potrzeby.

Opublikowano

Zważcie, że akcja szczepień to ogólnoświatowy test. Każdy dlatego dostał ściśle przypisany numer by była skala porównawcza. Pewno jeden dostał placebo inny 10% dawki, 25,50, 100, 150...

Entliczek pentliczek, na kogo wypadnie...

Myślałem czy nie robić zapasu azotu na przyszły sezon, ale czekam bo może być tak że towaru się nie sprzeda w tym sezonie.

Ostatnia cena 2200 rsm 32.

Jak czytam tu o 1400za 26s to co raz bliżej normalności. Jeszcze tylko 600 obniżki i prawie jak dawniej🤣

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

nawozy potanialy wiec i sor-y powinnny ...

wlasnie zaczynam myslec o II dawce na oziminy a potem na jare- jakie sa aktualne ceny ???   pogoda taka ze po swieta moze uda sie w jechac  wpole.

Co ma jedno do drugiego? W tamtym sezonie jakoś nie odczułem różnicy do wcześniejszych lat, mówię tu o śor. 

Opublikowano
zenmaniek napisał:

Ja już nawożenie skończyłem w dwóch dawkach na zboża ok. 140 kilo w czystym

Ja też już po 2 dawce. A wiele osób jeszcze pierwszej nie dało... Teraz tyle deszczu spadło że chyba przed świętami będą zboża i nawozy siać 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ja pierdzielę 140 N przy tych cenach ? 100 N drogo jak na zboża przy tych cenach .

To co? Lepiej nie siać? W zeszłym roku wielu zmniejszało (ja też), w tym znów zmniejszają, sporo zbóż wyglada gorzej niż rok temu. Nie da co roku zmniejszać 

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Nie można zmniejszać wiecznie. Ja tym roku może trochę przy dużo ale myślę że ceny mimo wszystko trochę odbija na żniwa albo przynajmniej przed to jakieś umowy na rzepak I pszenicę się podpisze. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DrVVall napisał:

Nie wiadomo, nie wiemy po ile azoty miały gaz 22.09.2022

Wiemy wystarczy zerknąć wstecz na rynki gazu wtedy była chyba górka zwyżka cen gazu nie pamiętam dokładnie ale chyba tak ... Nie śledziłem tego wtedy pracy dużo było 😅 przeglądałem temat nawozów agrofoto 2022 we wrześniu to cena kosmos azotu 

Saletra 4800 oferta wtedy była ktoś pisał strona chyba 787 tematu

Screenshot_20230402-225335.png

Edytowane przez artur12441
Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Ja pierdzielę 140 N przy tych cenach ? 100 N drogo jak na zboża przy tych cenach .

Ja też tyle. Na rzepak lepiej nawet. Zboże poszło w listopadzie. Nawóz kupiony na koniec lutego na pierwszą dawkę a kilka dni temu na druga.

Liczę że za rok ceny zbóż będą lepsze a jak nie to  kolejnym sezonie będzie się myśleć jak się odkuć

Opublikowano
4 minuty temu, Pitraszek napisał:

Ja też tyle. Na rzepak lepiej nawet. Zboże poszło w listopadzie. Nawóz kupiony na koniec lutego na pierwszą dawkę a kilka dni temu na druga.

Liczę że za rok ceny zbóż będą lepsze a jak nie to  kolejnym sezonie będzie się myśleć jak się odkuć

Drogo sprzedane zboże w listopadzie przed korektami. Nawóz koniec lutego kupiony pierwsza dawka teraz druga dużo taniej 🙂 za rok wątpię żeby ceny zbóż były lepsze ale jeżeli masz komfort taki że w kolejnym sezonie będzie się myśleć na czym się odkuć to szacun. To się nazywa mieć łeb na karku i nie słuchać ministra debila Kowalczyka i innych ... Swój rozum i swoje decyzje. Dlatego dobrze prosperuje pana gospodarstwo... Ja ostatnio napisałem że ceny trochę śledziłem i przewidziałem spadki azotów to mnie jeden wyśmiał że jestem pseudo analityk od wszystkiego i że wyrżnę kiedyś bo dwa razy mi się udało kupić taniej 😅 pozdrawiam 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v