Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, ravoj napisał:

Saletra po 1800 a NPK 6-20-30 za 3100 brutto

Dobra cena czy można taniej. Połowę nawozów kupię teraz, połowę na wiosnę, bo w tym kraju pierdolca można dostać. 

Pisałem jedną stronę w stecz

Npk 7-20-30 2700brutto przy 4t

Saletra 1680 była niedawno też przy kilku t

Podlaskie 

Opublikowano

bój import skład niby jak Poli 5 cena 2600. tak się zastanawiam czy wziąć. miesiąc temu miałem propozycję Poli 7 za 2700 i nie wziąłem a dziś już za tyle nie dostanę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, brodziak81 napisał:

Jak u was z dostępnością npk na skladach? Mialem zamowiona poli7 po 2600brutto i cisza nawozu brak na skladzie niema jedzie i dojechać nie może.

Ja zmówiłem po 2550zł brutto, ale też ma dopiero dojechać na punkt. Oby się pojawiła jakoś na dniach.

Edytowane przez PTrend
Opublikowano
3 godziny temu, PTrend napisał:

Ja zmówiłem po 2550zł brutto, ale też ma dopiero dojechać na punkt. Oby się pojawiła jakoś na dniach.

Ostatnio u lokalnego kupowałem siatke do prasy to widziałem mają od cholery z bialchemu, amofoski jakieś resztki i z sporo polifoski 6. Lubelskie

Opublikowano (edytowane)

Nie dzwoniłem, wpierw rozeznanie to robię. 

W lutym kupowałem podobnie firma Elbląg, wystawione lubelskie, skład Terespol bo tam bocznica kolejowa i rozładunek- Małaszewice dokładnie.  Import w 1000kg ale to był ruski ale oficjalnie tego nie podawali. Kupiłbym dalej z tej firmy ale nie mają to szukam innego importu. 

Edytowane przez melon10641
Opublikowano
49 minut temu, XTRO napisał:

Wczoraj zabrałem ostatnia ilość fosforanu z okolicznego punktu po 3200 brutto.

Ma ktoś namiary na sól w lubelskim? Okolice Radzyń biała, parczew 

W bezwoli jest, fosforan NPS 10-35 15 i sól 2200 netto 

Opublikowano
1 godzinę temu, XTRO napisał:

Adept w Białce jeszcze sól mieli.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 16.07.2023 o 09:05, tytanowyJanusz napisał:

Czesio ma zadbane pola - wywapnowane, jak zabiera słomę to daje jakiś obornik. Także też tak myślę że więcej deszczu i kolega miał by rekordy plonu

Jak miło usłyszeć coś dobrego na swój temat. Tak dbam o ziemię o swoją i dzierżawy tak samo. Często ojciec mówi pakujesz tyle a zaraz mogą ci zabrać. No cóż ryzyko. Ja nie będę patrzył jak uprawa się męczy na polu. Tak plon średni jęczmienia był super koło 7t. Najlepsza działka 7.6t tak wiem inni zbierają 10. Ale u mnie mozaiki straszne i do tego 2 mieś nie padało. Dołki sypały lux górki tonę.  Pszenica na 3 i 4 klasie nie dała 6t niestety nie wytrzymała bez wody. Jare w okolicy nie pokrywały kombajnu i w sumie moje owsy na oborniku lepsze też nie były. Łubin zasiany 200kg jak co roku dał plonu 50kg jeszcze tak źle nigdy nie było. Tak żeby nie było że tylko się chwałę czy tylko narzekam. Jedno super drugie porażka stulecia.

• Like 3
Opublikowano
Dnia 12.08.2023 o 07:04, XTRO napisał:

Abept tak jak wspomniał Grześ i u Mazurka za 2.500 w BB

8 minut temu, czesio200 napisał:

Jak miło usłyszeć coś dobrego na swój temat. Tak dbam o ziemię o swoją i dzierżawy tak samo.

Przecież widać co robisz i jak robisz także noo

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Jak miło usłyszeć coś dobrego na swój temat. Tak dbam o ziemię o swoją i dzierżawy tak samo. Często ojciec mówi pakujesz tyle a zaraz mogą ci zabrać. No cóż ryzyko. Ja nie będę patrzył jak uprawa się męczy na polu. Tak plon średni jęczmienia był super koło 7t. Najlepsza działka 7.6t tak wiem inni zbierają 10. Ale u mnie mozaiki straszne i do tego 2 mieś nie padało. Dołki sypały lux górki tonę.  Pszenica na 3 i 4 klasie nie dała 6t niestety nie wytrzymała bez wody. Jare w okolicy nie pokrywały kombajnu i w sumie moje owsy na oborniku lepsze też nie były. Łubin zasiany 200kg jak co roku dał plonu 50kg jeszcze tak źle nigdy nie było. Tak żeby nie było że tylko się chwałę czy tylko narzekam. Jedno super drugie porażka stulecia.

Znam takich co mają dzierżawy i co rok słyszę że oni nie wapnują bo to tylko dzierżawa. I tak co roku takie place że nic nie chce rosnąć 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v