Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Michał a już pytałeś czy można te faktury z kwietnia składać? 

Dzwoniłem przed niedzielą do Radzynia to jeszcze nic nie brali bo wniosków nie ma.

Podniosą ceny i potem powiedzą że dopłatę dadzą po wyborach 🙆‍♂️

A nie wiem dokładnie, ponoć można.

Ja u siebie mam faktury z pierwszego terminu 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, machtomi napisał:

Gdzie sa te ceny agencyjne  nawozów do tegorocznego naboru?

Artykuł w internecie można łatwo znaleźć 

Screenshot_20230706-100344_Chrome.jpg

Zachodnia wlkp, Ja kupiłem właśnie korn kali, 5t. Wyszło 1570zł/t netto. Chciałem jeszcze jakiś fosfor, ale trudno dostępny polidap jest, a superfosfat trochę mniej korzystny 

Opublikowano
4 godziny temu, michalsoft napisał:

Ok dzięki , od kogo to ?

AMPOL , DEKATRADE

Opublikowano

Polidap, DAP,  to jeden i ten sam czort 18N - 46P?
Czyli fosforan amonu ;d
ile dajecie pod rzepaki? po 100 kg/ha polidapu oraz 100 kg soli potasowej? ;d 
18 azotu z polidapu styknie czy jeszcze jakis azot typu saletra 50- 100 kg /ha dodajecie? ;d

Opublikowano
45 minut temu, Pitraszek napisał:

Ktoś coś o notowaniach gazu ostatnio? Podobno azoty na świecie w tendencji wzrostowej. Liczyłem jeszcze na jakieś obniżki...

jakiej wzrostowej? kontrakty wrześniowe staniały aż o 9%  na giełdzie w Holandi. co siejesz panikę 

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał:

U niektórych to już będzie trzeci rok z rzędu jak to słyszę 😂

Co najlepsze to trzeci rok nic nie dają. 2 rok suszy a plony rekordowe jak nigdy do tąd. Takie opinie słychać. Cuda cuda 😄

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Trzeba lecieć kupować, lecieć to trzeba ale na wczasy a azot niech jedza zakłady albo braciom banderowcom oddają za free

Ja już po wczasach. Preferuje kwiecień, maj na wczasy. Azotu też nie kupuje, zobaczymy co to będzie w żniwa z cenami i czy będzie gdzie sprzedac

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał:

Co najlepsze to trzeci rok nic nie dają. 2 rok suszy a plony rekordowe jak nigdy do tąd. Takie opinie słychać. Cuda cuda 😄

Ja mam strategie na ten rok:

Z NPK czeka aż stanieje na 1800 jak stanieje przed końcem zimy to kupię i wysieje niech się rozstopi razem ze śniegiem. A jak nie to będzie drogi rok bez npk w pszenicy ozimej. Co roku dawałem, nie żałowałem i wiem, że gleba jest zasobna. Poza tym słoma jest cięta i od lat wywożę tylko ziarnonz pola. Nie dam chujkom zarobić na sobie. 

Co do azotu to w tym roku czekałem do końca lutego i kupiłem ruski mocznik po 2450 netto z którego byłem bardzo zadowolony. Napewno nie kupię przed żniwami ale będę obserwował.

No i znów ruski bym chciał bo na GA mam wywalone. Kupiłem w kwietniu 2022 saletrę po 4400 wyprodukowana w lipcu 2021 jeszcze przed całym cyrkiem z cenami gazu. 

• Like 2
Opublikowano

byl dzis u mnie przedstawiciel z nawozami i z ta polifoska to maja taki system ze jak chcesz kupic sama poli 6 to cena 3600 brutto a jak wezmiesz pół na pół poli 6 i poli 7 to cena 3100 za 6 i 2800 za 7 (ceny brutto) .na lokalnym malym skladzie sprzedaje tyko 6 i 7 razem ceny odpowiednio 3600 i 2600 brutto. a 7 samej nie chca sprzedawac

Opublikowano
23 minuty temu, Tomek90 napisał:

Nie opłaca się w tym roku. 

W tym roku to nic się nie opłaca. 

W ilościach cało samochodowych normalnie sprzedają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v