Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wiem ze byli ja  czekałem w marcu do końca  bo nawóz taniał ale dłuzej czekać nie można było  bo moża było wtedy już wcale nie kupować. Pamiętam ze jak ja kupowałem po niecałe 3200 brutto to mozna było ilości tirowe  kupic z niemiec po 2400 zł  ale azoty jeszcze dobry miesiąc stucznie ceny trzymały, a teraz płacz bo maja strate a rząd zamiast przyjąc średnią cene 1246 zł to cyrki odpierdala ustala na 2187 jeszcze mówi ze pomaga. Ryj obić tym pisowskim " dobroczyńcą"

Opublikowano

gdzie nie było takich)))))  byli ja znam takich co saletre po 6000 kupowali a paliwo po 9 zł  i to bogate mlecarze. Ja pisze o  tym że  pisowi trzeba podziękować za pomoc a ty mi tu piszesz o kosmitach co dali się zbajerować pisowi  ze ani nawozów ani paliwa ma niebyć na przełomie roku  a zboże będzie sztabkami złota płacić)))

Opublikowano

zresztą brutalnie mówiąć krach zbozowy uratował moją hodowle seksi blondynek))))  Tylko wiadomo takie "bogacenie "się ma krótkie nogi

1 minutę temu, mds212 napisał:

a gdzieś ta cena średnia 1200 była na świecie czy tylko ty sobie to chlopku wymyśliłeś

cena 1200 zł to cena kiedy na giełdzie gaz kosztował 60 dolarów za MWh więć skoro gaz taniej to cena powinna być niższa, przecież pis podobno na rolnikach nie chciał zarabiać a nam pomagać.

Opublikowano

Widzę ze tu dalej pisorstwo króluje " nie bierz dopłat jak ci smierdza od pisu ", gdzie ceny światowe nawozów takie niskie, wolny rynek, i inne pierdoły. Pis wpuszczając towary z ukrainy rozpiepszył rynki, zbozowy, drobiowy , mleczny, itd więc niech mi  tu nikt niepiepszy  o wolnym rynku, skoro pis burdel zrobił to niech sprzedaje teraz  środki do produkcji po kosztach a nie jescze chce zarabiać, a jak niechce tego robić to niech wyp...ier...dala od koryta

Opublikowano
39 minut temu, kanalia2 napisał:

zresztą brutalnie mówiąć krach zbozowy uratował moją hodowle seksi blondynek))))  Tylko wiadomo takie "bogacenie "się ma krótkie nogi

cena 1200 zł to cena kiedy na giełdzie gaz kosztował 60 dolarów za MWh więć skoro gaz taniej to cena powinna być niższa, przecież pis podobno na rolnikach nie chciał zarabiać a nam pomagać.

Skąd ta cena gazu? Cena gazu na giełdzie w Amsterdamie przed połową 2021 nie przekraczała 30 euro.

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia2 napisał:

Panie za Tuska to Ty takich cen nigdy nie miał za blondynki i jeszcze narzekasz?🤭🙆‍♂️

Tak jak piszesz dobra passa szybko minie jak dojadą tanie świnki z UA będziesz jechał na granicę blokować. 

Wniosek złożony mało ludzi, dadzą dobrze nie to będzie się żyć. Trzeba i tak myśleć co dalej bo idą żniwa i kolejne pracę połowę i zasiewy. Czy jest sens dalej pchać się w koszta i stresować się co za ile i czy się zostanie coś na życie, czy może po kosztach coś pod dopłaty uprawić i niech ziemia i głową odpocznie🤔

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Alio napisał:

Cena z dziś przy całym aucie na RSM32..1145 zł netto.

Nie potrzeba łaskawych dopłat. Co ro NPK to raczej trzeba zaczekać jeszcze 2-3 tygodnie z uwagi na znaczne  przeceny potasu, ale ten rsm.... kuszący

Nie wiesz jak 26S?

Może by dokupił mauzerów i w tym roku auto kupił.

Opublikowano

Wózkiem w górę i grawitacja. Ale może wreszcie dokupię wąż do zasysania

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś wie jak to jest z fakturami do wniosku o dopłaty do nawozów czy może jest możliwość żeby syn miał faktury od ojca ? A może można zmienić dane na fakturze fakturą korygującą ? 

Edytowane przez jan88
Opublikowano
14 godzin temu, Alio napisał:

Cena z dziś przy całym aucie na RSM32..1145 zł netto.

Nie potrzeba łaskawych dopłat. Co ro NPK to raczej trzeba zaczekać jeszcze 2-3 tygodnie z uwagi na znaczne  przeceny potasu, ale ten rsm.... kuszący

Możesz napisać u kogo taka cena ???

Chcialem zamówić w zeszłym tyg 26 to 1270 netto

Opublikowano

Liczycie jeszcze na jakie spektakularne obniżki azotu? Cena gazu wychodzi z dołka. Czy jest jeszcze szansa na obniżki? Pytam tych co myślą realnie. W to że musi być po 800 to nie wierzę. 

• Like 1
Opublikowano

Nie wie ktoś kuedy nowy cennik agrochemu? Ja powoli zbieram sie do zakupu rsm ale różnica między saletra która można dostać za niecałe 1600 a rsm niecałe 1400 trochę Mała.  Mam nadzieję na jeszcze spadek rsm zwłaszcza że mocznik po 1600 dzisiaj słyszałem

Opublikowano
26 minut temu, kamil2509 napisał:

Nie wie ktoś kuedy nowy cennik agrochemu? Ja powoli zbieram sie do zakupu rsm ale różnica między saletra która można dostać za niecałe 1600 a rsm niecałe 1400 trochę Mała.  Mam nadzieję na jeszcze spadek rsm zwłaszcza że mocznik po 1600 dzisiaj słyszałem

Idzie w dół, jeszcze sami nie wiedzą  gdzie się to zatrzyma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v