Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Najlepiej niech zrobią dopłaty wszystkim handlarzom bo oni tacy biedni i nic na nawozach nie zarabiają.

Przed chwilą podali w tv na jakiej stronie w internecie można sprawdzić kiedy, w jakim powiecie można siać nawozy. Możecie już zasypywać rozsiewacze i grzać silniki.

Na jakiej to stronie jest , podane kiedy można siać .  Zapodać link ?.

Już znalazłem .

https://agrometeo.imgw.pl/kryterium_wczesniejszego_terminu_nawozenia

W Zamojskim około 20  lutego zapewne, pozwolą siać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, CASd napisał:

Tak jak mówiłem kolejny spadek cen import rsm 28 można już kupić za 2050 netto mocznik 2500 netto 

Jeśli import to tylko 32 tam innego nie ma, więc pewnie jest to 32 z odpowiednią dolewka wody 

Opublikowano (edytowane)

1. Białczyk skalbmierz

Mocznik 3290

saletrzak 2990

saletrzak Węgry 2890

saletrosan 26 2990

saletra Węgry 3150

saletra 3350

2. Farmer skalbmierz

Lewo BB , Prawa worek

Saletra 3390 3900

Saletrzak 2780 3690 😂

Saletrosan 3750 3790

Mocznik 3990, -

Nie zapytałem ale na 99% ceny brutto. Zawsze tak podawali

Edytowane przez Torus
Opublikowano (edytowane)

Siarczan magnezu siarkopol po 1320zl brutto cos dużo sie wydaje. jaka u was cena? I pytanko czy siarczan magnezu i pozniej wapno sypkie weglanowe można razem dac pod owies czy się gryzie?

Mocznik ga 3100zl import 2950zl/brutto

Edytowane przez Michal014d
Opublikowano

Ceny BRUTTO za nawozy:
- Saletra: 3050,00
- Saletrzak: 2600,00
- Mocznik: 2950,00
- Lubofos 10PK: 3100,00
- Polifoska 6: 4750,00
- Polifoska 5: 4200,00
- Korn Kali: 3200,00
- Kizeryt: 2100,00

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, CASd napisał:

Tak jak mówiłem kolejny spadek cen import rsm 28 można już kupić za 2050 netto mocznik 2500 netto 

W tej cenie Polski już agrochem netto ma mocznik.  Ścigają się skubańce z promocjami bo widzą że jak teraz się nie sprzeda to rok będzie leżał 🤔

5 godzin temu, soltys48 napisał:

Żadnych dopłat nie będzie 

I lepiej, nie ma dopłat I widać że też może być taniej.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Najlepiej niech zrobią dopłaty wszystkim handlarzom bo oni tacy biedni i nic na nawozach nie zarabiają.

Przed chwilą podali w tv na jakiej stronie w internecie można sprawdzić kiedy, w jakim powiecie można siać nawozy. Możecie już zasypywać rozsiewacze i grzać silniki.

W lutym nie będzie takiej temperatury żeby było można siać

Opublikowano

Saletra 3300 u mnie. Jest strona jakas gdzie można zobaczycpotencjalne dofinansowania bo myślę że z hodowli bydła i ponad 10 ha to dalej będę jeździł starym autem

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

W tej cenie Polski już agrochem netto ma mocznik.  Ścigają się skubańce z promocjami bo widzą że jak teraz się nie sprzeda to rok będzie leżał 🤔

I lepiej, nie ma dopłat I widać że też może być taniej.

Gdzie jest po tyle polski mocznik ? Z tego co mi się kojarzy to jest w okolicach 2,8 tys 

Jakby GA zrobiła mocznik na 2,5 netto to import od razu  na 2,2 robi zjazd 

Opublikowano (edytowane)

Pisałem że Agrochem, cena przy zamówieniu całego auta. 

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Agrochem ma mocznik o 300zl droższy 🤭

Zależy dla kogo🤭

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

dziś siarczan magnezu po 1224 brutto za tonę przywiozłem i czekam na warunki to sypnę tam coś po tych polach. A z azotem czekam jeszcze 2 tyg saletra 2840 netto , mocznik z inh po 3100 bez 2700 netto.

Opublikowano

Kolejny zjazd cen mocznika na świecie. Tym razem 3%.

320$ x 4,47=  1430zł

Opublikowano
48 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pisałem że Agrochem, cena przy zamówieniu całego auta. 

Zależy dla kogo🤭

Agrochem Puławy sprzedaje taniej niz ma cennik? Myslalem że u nich ceny przy zamawianiu całego auta. To sprawdzone info?

13 minut temu, Agrest napisał:

Kolejny zjazd cen mocznika na świecie. Tym razem 3%.

320$ x 4,47=  1430zł

No to dupsko będzie się palić prezesom w GA ;)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.02.2023 o 11:50, Bogdan_ja napisał:

Wczoraj oglądałem na fb jak handlarzyk płakał ze nabrał kilka tys ton mocznika po 5500zl... 🤭

ten Pan to słynny już na całą okolicę, wszędzie z niego beke cisną, wielu rolników zrezygnowało z zakupów u niego po zeszłorocznych akcjach a po akcji grudniowej jeszcze więcej i bwmce są ostro wkurw... na niego. teraz jego naganiacze jeżdżą po rolnikach co rok temu przestali robić zakupy i pytają czemu nie kupują, xD u sąsiada kilka dni temu jeden był to sąsiad powiedział że jak dadzą 10% taniej jak konkurencja to będzie ponownie pasze kupować a tak to niech spier...

u mnie saltraa 3300 tyle samo mocznik krajowy

polifoska 8 4750

polidap 4900

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v