Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie jeszcze ciekawiej jest: w systemie status sprawy to wysłane i potwierdzenie wysłania. W finansach jest że przelew wykonany i podana jest kwota wypłaty... a na koncie nic:S

Opublikowano

To słowo "do" zawsze jest konfliktowe nie wiadomo jak kto uzna czasami zalicza ten dzień jako ostatni czasami nie 

Teoretycznie "do" czyli przed dniem 18 gdyby było włącznie nie byłoby problemu 

Kasy pewnie mało to kroją kogo się da 

Opublikowano
26 minut temu, damianos95 napisał:

To zależy od podejścia i interpretacji 

Ja pamiętam że mój tata kiedyśial.naliczone odsetki za 1 dzień bo było płacone ostatniego też było do 

dziwne podejście ,że też nikt ojcu wideł w du... nie wbił

to tak jak by w pracy dostać urlop od poniedziałku do niedzieli  i w niedzielę za***rdalać do roboty;-)

przecież to moim zdaniem jest proste jak budowa cepa ,nawet dopłaty obszarowe masz od 15 marca do 15 maja ,wnioski złożone po 15  naliczana jest ta korekta,1% 

czyli PO 15, to jeśli przyjąć że do 15 to jest 14 tylko  to co z 15 maja wy***ać dzień z kalendarza ?

Opublikowano
38 minut temu, damianos95 napisał:

To zależy od podejścia i interpretacji 

Ja pamiętam że mój tata kiedyśial.naliczone odsetki za 1 dzień bo było płacone ostatniego też było do 

Chyba nie ma w tym przypadku czegoś takiego jak "podejście i interpretacja " 

Jak do osiemnastego  to ostatnim terminem złożenia jest dzień 18 do godziny 23.59 .

Opublikowano
8 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Chyba nie ma w tym przypadku czegoś takiego jak "podejście i interpretacja " 

Jak do osiemnastego  to ostatnim terminem złożenia jest dzień 18 do godziny 23.59 .

Logika tak podpowiada ale jak oni to rozumieją to kto wie

Opublikowano
3 minuty temu, Baczek914 napisał:

Logika tak podpowiada ale jak oni to rozumieją to kto wie

Kurła , sam znalazłeś dwa paragrafy a piszesz "jak oni to rozumieją " 🤦 mają rozumieć wedle prawa a nie własnych interpretacji . Rozporządzenie warto by przeczytać . 

Opublikowano
12 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Kurła , sam znalazłeś dwa paragrafy a piszesz "jak oni to rozumieją " 🤦 mają rozumieć wedle prawa a nie własnych interpretacji . Rozporządzenie warto by przeczytać .

Z tym że przytoczone jest prawo cywilne a oni działają według prawa administracyjnego chociaż tam też jest zapis że do dnia włącznie ale oni podali że do rozpoczęcia naboru wniosków muszą być zgłoszone czyli do tego 18

Opublikowano
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

jak giełda bo na oficjalnej stronie brak informacji

giełda bez zmian, wiecie co to oznacza

No co moze oznaczac, Jutro w dół o 20 gr dziady.

Opublikowano
11 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Tutaj może być problem ,którego to zostało potwierdzone przez system, kiedyś dostałem mandat własnie za takie numery, zgłaszałem przy końcu terminu [2 dni] jednak system potwierdzał po terminie i pyk mandacik za nieterminowość, pomimo że nich oficjalnie wszystko pasowało

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

dziwne podejście ,że też nikt ojcu wideł w du... nie wbił

to tak jak by w pracy dostać urlop od poniedziałku do niedzieli  i w niedzielę za***rdalać do roboty;-)

przecież to moim zdaniem jest proste jak budowa cepa ,nawet dopłaty obszarowe masz od 15 marca do 15 maja ,wnioski złożone po 15  naliczana jest ta korekta,1% 

czyli PO 15, to jeśli przyjąć że do 15 to jest 14 tylko  to co z 15 maja wy***ać dzień z kalendarza ?

Ale to jemu naliczyli 

Powiem ci tak ja trochę miałem doczynienia z ARiMR i każdy oddział ma swoje rozumowanie a nawet pytając 3 osób możesz mieć różne odpowiedzi sam to przechodziłem musiałem się tłumaczyć o coś gdzie inna osoba nawet nic o tym nie wspomniała i nie widziała problemu 

Dla mnie jest to logiczne i pewnie dla innych osób też po 2 gdyby było papierowo to miałeś potwierdzenie i z głowy a tutaj coś system źle zadział itd a później masz problem ty nie oni

Opublikowano
25 minut temu, damianos95 napisał:

Ale to jemu naliczyli 

Powiem ci tak ja trochę miałem doczynienia z ARiMR i każdy oddział ma swoje rozumowanie a nawet pytając 3 osób możesz mieć różne odpowiedzi sam to przechodziłem musiałem się tłumaczyć o coś gdzie inna osoba nawet nic o tym nie wspomniała i nie widziała problemu 

Dla mnie jest to logiczne i pewnie dla innych osób też po 2 gdyby było papierowo to miałeś potwierdzenie i z głowy a tutaj coś system źle zadział itd a później masz problem ty nie oni

Ale byłem osobiście w agencji i koles potwierdził że 18.01 jest zgłoszenie trzody 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Ale to jemu naliczyli 

No ja też miałem trochę do czynienia.Dam fajny przykłąd  OR Poznań zażyczył sobie oświadczenia że dokonałem zgłoszenia inwestycji budowlanej ,a do tego chciał pismo z Nadzoru że nie wnieśli sprzeciwu,jak zadzwoniłem do kierownika w starostwie i usłyszał co Poznań chce mało się nie posikał ,poprosił o nr do tej mądrej prowadzącej,na drugi dzień babka sama zadzwoniła do mnie i powiedziała że nie jest wymagane to zaświadczenie .Po prostu nie dajcie się dymac  i tyle ,jak mi zgłoszenia wisiały przez miesiąc i nie były wprowadzone porobiłem zrzuty na kontroli chciała mandat wypisać za nieterminowe zgłoszenia,jak pokazałem zdjecia stwierdziła że nie było tematu

I miła niespodzianka ,sprawdzam konto i kasa po południu wpłynęła

Opublikowano

Po ile u Was maciory,  wczoraj dzwoniłem 5,00 + vat chciałem na następny tydzień,  ale nie chcą macior dopiero po świętach   , tucznik 8 + vat,  łódzkie