Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 20.01.2023 o 17:00, misio3p napisał:
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał:

Panowie w tej pomocy do trzody to podajecie nr tel+ e-mail czy tylko jedno z wymienionych?

Ja podałem tylko tel i SMS weryfikacyjny przychodzi a po złożeniu numer sprawy

• Thanks 1
Opublikowano

Tam nic niema o zazielenianiu, jedynie co musisz wbijać to jak nabyłeś gospodarstwo w ostatnim czasie to musisz wbić dane wcześniejszego właściciela, żeby było widać od kogo dostałeś stado, lub jak masz  żone wbitą skład stada to wbijasz jej dane, jeśli jesteś jedyny właściciel stada to zaznaczasz na przed ostatniej stronie że zapoznałeś się z informacjami i tyle to roboty 

Chyba że brałeś dopłaty z tytułu młody rolnik, to zaznaczasz jeszcze ze brałeś premie, a tak to nic tam niema do wbijania nr tel i e-mail ale może być tylko nr tel podany 

To wszystko będzie  agencja  wyliczać i weryfikować 

• Like 1
Opublikowano

ja gospodarstwo na młodego rolnika przejąłem w 2017 roku, w październiku 2021 przyjąłem resztę gruntów i hodowlę, pomoc dla świnki urodzone u rodziców mi się nie należy gdyż nie spełniam warunku ,, otrzymania punktu za przyjęcie gospodarstwa w całości w ramach młodego rolnika ☹️,, i 30 000 w pizdu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

ja gospodarstwo na młodego rolnika przejąłem w 2017 roku, w październiku 2021 przyjąłem resztę gruntów i hodowlę, pomoc dla świnki urodzone u rodziców mi się nie należy gdyż nie spełniam warunku ,, otrzymania punktu za przyjęcie gospodarstwa w całości w ramach młodego rolnika ☹️,, i 30 000 w pizdu

Czyli jak dostałeś MR to żeby dostać pomoc to tylko nabycie gospodarstwa w całości? 

A jeśli nie dostałeś premi to aby świnie mieć i się należy?

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano (edytowane)

Nie, wchodzisz na irzplus, z lewej strony klikasz na liście "usługi dla rolnika" później klikasz po kolei 
Złóż wniosek o przyznanie płatności obszarowych i prow/
Platforma usług elektronicznych/ 
Wsparcie hodowców trzody na skutek inwazji

Jak klikniesz chyba o płatności obszarowe to tam ci wyskoczy login i się logujesz 

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano

A jak przejąłem po zmarłym ojcu trzodę w dniu 12 kwietnia 2021 to też mam zaznaczyć od kogo . dostałem już te dopłaty do prosiąt co były od 1 kwietnia do 31 marca i te drugie od 1 kwietnia do 30 czerwca . To wydaje mi się że nie muszę. 

Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Ile u Was rzeźnik bierze za przerób świniaka? Tzn bez usługi uboju 

Ostatnio wziął 170 zł. Puknięcie w czapkę, parzenie, rozbiór pacjenta. Kaszanka, czarna, biała i kiełba w słoiki. Ozorowa, kiełbasa, biała i kaszanka dodatkowo we flak. Reszta roboty po mojej stronie.

Opublikowano
52 minuty temu, krilan06 napisał:

Ile u Was rzeźnik bierze za przerób świniaka? Tzn bez usługi uboju 

Zabicie rozcięcie na pół słyszałem że jak u mnie na gospodarstwie czyli z dojazdem 150zl +80 rozbiór ale to już zależy czy chce czy nie 

Opublikowano
bandzior11 napisał:

A jak przejąłem po zmarłym ojcu trzodę w dniu 12 kwietnia 2021 to też mam zaznaczyć od kogo . dostałem już te dopłaty do prosiąt co były od 1 kwietnia do 31 marca i te drugie od 1 kwietnia do 30 czerwca . To wydaje mi się że nie muszę. 

A miałeś urodzenia między pierwszym kwietnia a dniem przejęcia gospodarstwa? jeśli nie to nic nie zaznaczasz, A jeśli miałeś jakieś urodzenia w ciągu tych 12 dni kwietnia, to wtedy możesz zaznaczyć ale jest warunek że przejąłeś gospodarstwo w całości i brałeś młodego rolnika, jest tam takie oświadczenie na końcu.