Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

Nawet jakby oferowali 100000 nie zagłosuję na tych sk***ysynów.

Jakby ci oferowali a odmówisz to skieruj do mnie ja tam nie gardzę 

Opublikowano (edytowane)

Mam własne zdanie to co jest na zachodzie podoba się i w Polsce .

Czemu inni mogą mieć a w Polsce już nie .

Polsce jeszcze nie ma bezrobotny płacone co miesiąc zaś na zachodzie mają latami i nie pracują .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Każdym kraju zachodnim , nierobowi opłacają wszystko .

Uważasz że powinniśmy naśladować zachód?

Od kiedy tak masz?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacek1296 napisał:

Skoro jesteś sprzedajny...

Ja przyjmniej jestem szczery a ty nie opowiadaj pierdół bo sprzedał byś się za dużo mniej tyle że musiało by być po cichu - i tak jest z większością nawet najwięksi fanatycy są sprzedajni  

Edytowane przez v11
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Ja bynajmniej jestem szczery

Naucz się słowa bynajmniej...bo sam sobie przeczysz...

Opublikowano

Holenderski zasiłek dla bezrobotnych może wynosić od 75% do 70% wcześniejszych poborów, przez okres nie dłuższy niż 33 miesiące. Od 1 stycznia 2023 r. maksymalna stawka dzienna zostanie podwyższona z 232,90 € brutto do 256,54 € brutto, co oznacza, że można uzyskać maksymalnie 5579,66 € brutto miesięcznie.

Od stycznia 2023 roku w Niemczech ma zacząć obowiązywać Bürgergeld, czyli "zasiłek obywatelski", o ile reforma zostanie wprowadzona. Nowy system wsparcia ma zastąpić zasiłek dla bezrobotnych II lub Hartz IV. Stawka świadczenia wzrośnie z 449 do 502 euro miesięcznie, ale to tylko początek zmian .

Ile trzeba przepracować we Francji Aby dostać zasiłek dla bezrobotnych?

Przesłanki uzyskania zasiłku dla bezrobotnych

Pracownik powinien udowodnić, iż w ciągu ostatnich 24 miesięcy przepracował co najmniej 6 miesięcy czyli 130 dni pracy lub też 910 godzin.

Generalnie zasiłek we Francji nie może być niższy niż 26,66 euro dziennie, ale też nie wyższy niż 75 proc. otrzymywanego wynagrodzenia.

W POLCE NIE MA JAK TO MA BYĆ .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

W POLCE NIE MA JAK TO MA BYĆ

Zachód chcesz naśladować? 

Opublikowano

Chcąc dogonić zachód i brać z ich  wzorce musi wymrzeć jedno pokolenie to minimum tyle że młode pokolenie na zachodzie to totalne nieroby i dzicz więc skąd te wzorce  i naśladownictwo ?

Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

Dla pracujących nic nie ma za darmo mogą zapłacić stać jest .

Utrzymują ten kraj to powinno im się należeć, a ci co na kraj nie pracują to i nic nie powinni od niego dostawać ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, v11 napisał:

Chcąc dogonić zachód i brać z ich  wzorce musi wymrzeć jedno pokolenie to minimum tyle że młode pokolenie na zachodzie to totalne nieroby i dzicz więc skąd te wzorce  i naśladownictwo ?

Nie Gallan jakiś zafascynowany... Mie to nie bardzo te ciapate i geje.,.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Ci z pod budki z piwem twierdzą że płacą akcyzę i też im się należy 

To rozumowanie biorców socjalu.

To właśnie patologia to jest ..jak by ktoś nie wiedział....tacy zawsze zagłosują na tych co dadzą na flaszkę...PiS wiedział jak wygrać.

To ich twardy elektorat...

Opublikowano

Każdy z nas tyra na Niemca.

I nie musimy wyjeżdżać z kraju

Opublikowano
17 minut temu, v11 napisał:

Ja przyjmniej jestem szczery a ty nie opowiadaj pierdół bo sprzedał byś się za dużo mniej tyle że musiało by być po cichu - i tak jest z większością nawet najwięksi fanatycy są sprzedajni  

Nie mierz mnie swoja miarą. Nie zagłosuję na tych sk***ysynów, złodziei, debili i oszustów.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

To rozumowanie biorców socjalu.

To właśnie patologia to jest ..jak by ktoś nie wiedział....tacy zawsze zagłosują na tych co dadzą na flaszkę...PiS wiedział jak wygrać.

To ich twardy elektorat...

A mi się wydaje że w większości tacy wogóle nie głosują. Chyba że który polityk ma aktywny komitet i zwozi ich na głosowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v