Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Portal "Kresy' zawsze miał ciągoty takie a nie inne. Tu zdaje się kiedyś był ktoś, kto go z lubością cytował.😂

No i wraca teraz dylemat. czy Kopernik była Ukrainką czy Polką? Bo kobietą była na bank.🤣

15 minut temu, Agrest napisał:

Też powiedzą że obcy wywiad to zrobił

Terroristy, imperialisty, ubijcy , razbojniki , wory .🤣

Opublikowano (edytowane)

Co taki zdziwiony jesteś , dawno o tym pisze , że zachód ma tam pola na Ukrainie .

Z wielką , Rosją biznes nie wypalił , to wypalił na Ukrainie , Polska jest na trasie Ukraina , Zachód jak Niemcy , Francja , Holandia .

Nie będziesz gospodarzył bo nie wytrzymasz konkurencji .

Nowy zielony ład , w tym ci pomoże , to nie są ustalenia z dzisiaj .

Wielka piękna , Dama Urszula w tym pomoże , pojechała i wysłuchała i daną sprawę szybko załatwi .

Zachodnie kraje poświęcili Polskę dla swych , biznesów .

Ursula von der Leyen przybyła do Kijowa we wtorek w godzinach porannych. Ma miejscu oświadczyła, że Ukraina jest dziś odpowiednim miejscem do świętowania Dnia Europy. Dzień wcześniej prezydent Zełenski podpisał dekret, zgodnie z którym Dzień Europy obchodzony jest w jego kraju 9 maja.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Joe Biden - nie inwestuje w Ukrainę dla zabawy tylko biznes .

Kanada - Postawi Ukrainie wielkie silosy tez , zainwestują .

Niemcy - taka sama sytuacja , miliardy Euro zainwestują w odbudowę , gospodarki , tez biznes .

W Polsce mają powstać wielkie sieci sklepów spożywczych z marką Ukraińską  i tak samo , Amerykańskie sieci tak samo  , tez dla nich biznes .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Galan, ale że co? wszyscy Polskę oszukują?

może zadzwoń do Jarka i mu powiedz? coś z tym zrobi, bo może nie wie...

Opublikowano

Na szczęście wszelkie twoje wywody i przepowiednie są gówno warte.

Możesz powiedzieć o co ci chodziło w tym poście sprzed kilku miniut? Co chciałeś w nim przekazać.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

puki czas .

nie to pukanie... 🤭

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

sprzedawaj gospodarkę , puki czas .

Chcesz kupić?

A temu co kupi to co doradzisz?

Swoją sprzedałeś już?ty też gdzieś z tego rejonu

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Na szczęście wszelkie twoje wywody i przepowiednie są gówno warte.

Możesz powiedzieć o co ci chodziło w tym poście sprzed kilku miniut? Co chciałeś w nim przekazać.

Tanie płody  rolne napłyną z Ukrainy i tak samo gotowe produkty z Ukrainy do Polski .

Żaden rolnik tak , tanio w Polsce nie wyprodukuje zgadzasz się z tym .

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Tanie płody  rolne napłyną z Ukrainy i tak samo gotowe produkty z Ukrainy do Polski .

a wystarczyli by mądrzy rządzący..

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, witejus napisał:

Chcesz kupić?

A temu co kupi to co doradzisz?

Swoją sprzedałeś już?ty też gdzieś z tego rejonu

Ja małe mam gospodarstwo , może coś się uda sprzedać Krótki Łańcuch Dostaw Żywności . Ale te obszarowe komu Sprzedadzą , jak obecna sytuacja pokazuje jak jest .

chrome_screenshot_1683653640036.png

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Żaden rolnik tak , tanio w Polsce nie wyprodukuje zgadzasz się z tym .

Za wiele nie napłynie bo powoli cała europa ma dosyć płacenia na upadlinę i ponoszenia kosztów podcierania im tyłka. Zachodnie koncerny produkujące w banderlandzie nie będą za darmo produktów oddawać. 

Co do produkcji to ja mam koszty jedne z najniższych w Polsce więc mnie trafi szlag na końcu.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

ja mam koszty jedne z najniższych w Polsce

napiszesz coś więcej, bo mnie zaciekawiło?

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Ja małe ma gospodarstwo , może coś się uda sprzedać Krótki Łańcuch Dostaw Żywności . Ale te obszarowe komu Sprzedadzą , jak obecna sytuacja pokazuje jak jest .

chrome_screenshot_1683653640036.png

Jak gruby schudnie to chudy zdechnie. 

Popierasz to co zrobił PIS w tym głosowaniu?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak gruby schudnie to chudy zdechnie. 

o ile się tłuszczem wcześniej nie udusi... ten gruby...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v