Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

lewak w akcji tym czasem 

Obsesja TVN24. Paskami grozy w prezes Przyłębską

(fot. screen TVN24)

......

Niezgodne z prawdą jest twierdzenie, jakoby „Instytut Przyłębskiego” otrzymał z budżetu państwa 60 mln zł; używanie w odniesieniu do Instytutu De Republica sformułowania „Instytut Przyłębskiego” jest naganne i nieetyczne – czytamy w liście wiceszefowej instytutu Joanny Gepfert do Konrada Piaseckiego z TVN. Zwraca w nim uwagę na nieprawdziwe dane podane przez pracownika prywatnej stacji.

....

W poniedziałek do Warszawy przyjechał David Zaslav, szef Warner Bros. Disvovery, właściciela TVN. Jak sam przyznał przed wizytą w Polsce odbył konsultacje polityczne, rozmawiając m.in. z wiceprezydent USA Kamalą Harris. Efekt? Zaslav nie mógł wyjść z podziwu „w kwestii uczciwości dziennikarskiej stacji TVN”. To zaskakujące wyznanie zwłaszcza w kontekście oburzającego ataku na Jana Pawła II, który został zainicjowany na ul. Wiertniczej.

....

1. KRRiT krytykuje skandaliczny atak dziennikarza TVN na kobietę

W czasie debaty publicznej ws. poparcia dla Funduszu Odbudowy dla Polski, jaka przetoczyła się również w mediach, niektórzy dziennikarze TVN ujawnili wyjątkowo negatywne emocje. Dostało się mocno politykom Lewicy, którzy zdaniem PO i TVN „zdradzili opozycję” popierając środki unijne dla naszego kraju. KRRiT odniosła się do jednej z takich sytuacji z maja br. Chodzi o program „Tak Jest” TVN24, w trakcie którego wieloletni dziennikarz tej stacji, Andrzej Morozowski krzyczał na posłankę Lewicy Beatą Maciejewską.

W przesłanym portalowi tvp.info stanowisku Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji pisze, że „przeprowadzona analiza wykazała, że prowadzący audycję nie dochował standardów dziennikarskich”, a „sposób formułowania przez niego niektórych pytań, zwłaszcza w końcowej części rozmowy z poseł Beatą Maciejewską, nie służył merytorycznej dyskusji i nie pozwalał odbiorcom na zapoznanie się z jej poglądami, a także z rzeczywistymi powodami głosowania – wyjątkowo – tak samo jak główna partia koalicji rządzącej.”

2. Przemilczane 1,5 mln zł od Grodzkiego

Gdy w kwietniu ubiegłego roku portal tvp.info ujawnił sprawę 1,5 mln zł „wynagrodzeń uznaniowych” dla pracowników kancelarii Senatu, marszałek Tomasz Grodzki zapadł się pod ziemię. Było to możliwe m.in. dzięki parasolowi medialnemu, który został nad nim roztoczony. Pokazaliśmy wówczas jak największa telewizja komercyjna w Polsce przez kilku dni całkowicie milczy na temat ujawnionych przez nas informacji. Mimo, że w grę wchodziły ogromne sumy tzw. „wynagrodzeń uznaniowych”, jakie urzędnikom Kancelarii Senatu wypłacił Tomasz Grodzki, miesiąc po objęciu urzędu marszałka Senatu. Mimo że stacja nie podała tych bulwersujących opinię publiczną faktów, nadal stoi na stanowisku, iż „informuje o istotnych sprawach bez względu na to, kto jest u władzy”.
...

3. Fake news o „Prawdziwych Polakach”

Głośno o „rzetelności” TVN było w 2010 r., gdy pół roku po katastrofie smoleńskiej Katarzyna Kolenda-Zaleska i Justyna Pochanke zaatakowały Jarosława Kaczyńskiego przypisując mu słowa, których nigdy nie wypowiedział.

Zmyślony „cytat” przedstawiono tak: „Jarosław Kaczyński mówi: i nadejdą jeszcze czasy, gdy prawdziwi Polacy dojdą jeszcze do władzy”, a ówczesne wydanie „Faktów” TVN (11 października 2010 r.) Pochanke rozpoczęła tak:

„A u nas prawdziwi Polacy i prawdziwy problem. Pod Pałac Prezydencki tradycyjnie ostatniej nocy przyniesiono kwiaty, znicze, krzyże, ale przede wszystkim pełne agresji słowa - oby nigdy nie zmieniły się w czyny. O języku nienawiści, nie ku pamięci, ale ku przestrodze – Katarzyna Kolenda-Zaleska.”

Materiał ten stał się początkiem kilkudniowej nagonki na prezesa PiS. Liczni politycy i „eksperci” właśnie na tej podstawie zarzucali Kaczyńskiemu - który kilka miesięcy wcześniej stracił w Smoleńsku brata, bratową i przyjaciół - najgorsze rzeczy, mimo że w rzeczywistości powiedział do zgromadzonych pod Pałacem Prezydenckim: „Jesteśmy wolnymi Polakami i chcemy być wolnymi Polakami.”

uid_71f204a920b6beef2d4bcd8c3561c8631587

Nie wspomina, nie pyta. Jak TVN „nie zauważa” nagród w Senacie Grodzkiego

Powinna być pełna jawność. Szkoda tylko, że Kancelaria Senatu i marszałek Grodzki nie stoją na tym stanowisku – ocenił w TVP Info wiceminister...

zobacz więcej

Ciężko wytłumaczyć to kłamstwo Kolendy-Zaleskiej, biorąc pod uwagę fakt, że materiał w „Faktach” TVN emitowany był następnego dnia. Dopiero kolejnego dnia, dzięki blogerowi Bernardowi z portalu blogpress.pl, na jaw wyszła manipulacja reporterki TVN. Opublikował on pełne nagranie wideo z wystąpienia Jarosława Kaczyńskiego i zestawił to z tym, jak przedstawiła to stacja TVN.

Gdy Prawo i Sprawiedliwość zwróciło się o przeprosiny, a Mariusz Błaszczak na specjalnie zwołanej konferencji prasowej poinformował, że wysłał do redaktora naczelnego „Faktów” Kamila Durczoka pismo z żądaniem sprostowania i przeprosin – stacja w odpowiedzi zaatakowała szefa klubu PiS. „Jeżeli mamy do czynienia z manipulacją, to ze strony pana Mariusza Błaszczaka” – stwierdził rzecznik TVN Karol Smoląg, twierdząc, że cytat był „przytoczony nieprecyzyjnie, ale oddawał ducha wystąpienia” Jarosława Kaczyńskiego.

https://www.tvp.info/36610493/niezalezne-dziennikarstwo-serdeczna-rozmowa-tuska-z-redaktorem-tvn-u

TVP Info chciało zapytać Donalda Tuska o wsparcie, jakiego udzielił Jackowi K., i o to, czy jako były premier czuje się odpowiedzialny za stratę 21 miliardów zł z budżetu państwa. Donald Tusk unikał jednak kamer Telewizji Polskiej. Czas znalazł natomiast na towarzyską rozmowę z dziennikarzem jednej z komercyjnych stacji telewizyjnych.

Posłanka PO: Musimy poszerzyć zasięg TVN, żeby wygrać

– Pytaniem dzisiejszego spotkania powinno być (…) w jaki sposób poszerzyć odbiorców TVN? Ja wiem, że to jest płatny, ja wiem, jaka jest sytuacja, tylko powinniśmy docierać do większej ilości. Moim zdaniem - nie jestem specjalistą - to była główna przyczyna, że my tylko w głównych miastach odnieśliśmy większy sukces – mówiła podczas konferencji PO w Sejmie na temat mediów publicznych posłanka tej partii Małgorzata Chmiel.

TVN wykorzystał pracę rysowniczki bez jej zgody i „nagrodził” ją blokadą na Facebooku

TVN w jednym ze swoich felietonów wykorzystał bez pytania pracę artystki „Rynn rysuje”. Rysowniczka udostępniła fragment materiału na swoim Facebooku. Teraz informuje, że Facebook zablokował jej konto, bo roszczenia zgłosiła stacja TVN.

Demaskujemy kłamstwa PO i jej mediów dot. Jarosława Kaczyńskiego i jego słów

Opozycyjne media zmanipulowały wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego (fot. PAP/Wojtek Jargiło)

Politycy Platformy Obywatelskiej i niektóre media manipulują słowami Jarosława Kaczyńskiego, wypowiedzianymi w sobotę w Janowie Lubelskim. „Tusk inflację obniżył do zera. A PiS nie dał rady, jak przyznaje Kaczyński” – napisał na Twitterze rzecznik PO Jan Grabowiec. Udostępnił on jedynie fragment nagrania, na którym prezes PiS mówi o problemie inflacji. – Ktoś powie, że (...) nie daliśmy sobie rady – mówił w rzeczywistości prezes Prawa i Sprawiedliwości. Przyszła wojna na Ukrainie i z nią inflacja, ciężki kryzys gospodarczy (…). W sposób przemyślany prowadziliśmy politykę zmierzającą do tego, żeby wyjść z inflacji w sposób, który nie doprowadzi do bezrobocia, do kryzysu, do nakręcenia mechanizmu cofania się gospodarki – podkreślił w sobotę Kaczyński.

dane od marca do kwietnia reżimowa ma na noc 

https://i.pl/szokujace-slowa-o-polakach-w-tvn24-jest-decyzja-szefa-krrit-w-sprawie-wywiadow-moniki-olejnik/ar/c1-17477419

https://i.pl/paskudna-rozmowa-olejnik-z-holland-zaglada-zydow-wojna-na-ukrainie-i-rzad-pis-wrzucone-do-jednego-wora/ar/c15-17472563

https://i.pl/szef-ipn-do-moniki-olejnik-paskudne-powinna-pani-przeprosic-polakow-szczegolnie-warszawiakow/ar/c1-17469989

Opublikowano

ten galan to wypisz wymaluj przecietnyu obywatel rosji-zalatw mu paszport zebyscie razem wyjechali..

setny  raz powtorze -pilot tu-154 rosyjski znal  bardzo srednio, a wiekszosc jego doswiadczenia to bylo na fotelu drugiego,czesc nalotow byla podrobiona , a reszta to w piekny sloneczny dzien lata n po blekitnym niebie..

3 godziny temu, mirro napisał:

Roman, pod która kopalnię mam podjechać żeby se wziąć tego węgla w końcu. I po ile będzie. Załatw sprawę a nagroda Cię nie minie.

na pewno nie pod jego ani zadna inna jsw-juz nie sprzedaja wegla ktore kiepsko nadawalo sie do palenai w piecach.

2 godziny temu, Roman176 napisał:

miruś teraz sprzedają bez ograniczeń tylko stajesz w kolejce zapytaj jacka 

https://www.jsw.pl/dla-kontrahentow/cennik-wegla

wiekszosc kopalni przestala sprzedawac indywidualnym klientom-kupujesz na sklepie pgg a kurier ci dostarcza workowany a luzem to tylko z punktow kdw mozna , aplacisz jak za zboze- teraz mozna spokojnie kupic tylko ceny juz nie zachecaja..

Opublikowano
54 minuty temu, jacus napisał:

setny  raz powtorze -pilot tu-154 rosyjski znal  bardzo srednio, a wiekszosc jego doswiadczenia to bylo na fotelu drugiego,czesc nalotow byla podrobiona , a reszta to w piekny sloneczny dzien lata n po blekitnym niebie..

Podaj wobec tego coś na poparcie twoich tez.

Ty się robisz widzę ekspert od wszystkiego. Od lotnictwa, węgla, dróg na Podlasiu, szpitali psychiatrycznych :ph34r:. Faktycznie chyba jakiś kryzys cię dopadł.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wiekszosc kopalni przestala sprzedawac indywidualnym klientom-kupujesz na sklepie pgg a kurier ci dostarcza workowany a luzem to tylko z punktow kdw mozna , aplacisz jak za zboze- teraz mozna spokojnie kupic tylko ceny juz nie zachecaja..

ppg normalnie sprzedaje z kopalni 

1 godzinę temu, jacus napisał:

na pewno nie pod jego ani zadna inna jsw-juz nie sprzedaja wegla ktore kiepsko nadawalo sie do palenai w piecach.

kiepsko ? chyba za mocno a Budryk kopalnia kupiona od kampanii ma normalny energetyczny 

jsw ma taki źle palący ze jak przyłożysz na noc to przychodzisz węgiel się  pali   a piec przetopiony 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

kiepsko ? chyba za mocno a Budryk kopalnia kupiona od kampanii ma normalny energetyczny 

jsw ma taki źle palący ze jak przyłożysz na noc to przychodzisz węgiel się  pali   a piec przetopiony 

Czyli to jest zły węgiel z punktu Kowalskiego palącego w swoim piecu, ruskiego miału nasypałem na całą noc i się pali spokojnie ;) 

Opublikowano (edytowane)

oni sprzedawali paredziesiat ton dziennie bo ich panstwo zmusilo - w kurwizji mozna bylo pokaza ze wegla nie brakuje, niedawno zakonczyli sprzedaz klientom detalicznym

10 godzin temu, dsbh napisał:

Podaj wobec tego coś na poparcie twoich tez.

Ty się robisz widzę ekspert od wszystkiego. Od lotnictwa, węgla, dróg na Podlasiu, szpitali psychiatrycznych :ph34r:. Faktycznie chyba jakiś kryzys cię dopadł.

poszukaj sobie tych informacji jesli nie wierzysz. on jako I pilot wylatal za cala kariere mniej godzin niz ja w rok ciagnikiem..

w odroznieniu od ciebie mam pare lat zycia za soba, troche widzialem ,troche slyszalem ,troche przezylem-

a o najwazniejsze nie mieszkam na zadupiu,..

do lotnisk mam 15 km ,do koplani 30, do autostrady 10,do szpitala psychiatrycznego 20.

w tym miejscach pracuja  moi znajomi, ja z kazdym moge pogadac, posluchac co opowiadaja.

drogi na podlasiu ?? sa takie ?? kurna nie wiedzialem  nigdy tam nie bylem 😂.

jest tam jeszcze droga wojewodzka ktora nie ma asfaltu ??? gdzies o tym czytalem.

10 godzin temu, witejus napisał:

Człowiek orkiestra i jeszcze ekspert od kowida🤣

miales s-wirusa ?? bo ja pare razy.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

ppg normalnie sprzedaje z kopalni 

a da sie nienormalnie sprzedawac ??

znaczy bierzesz auto jedziesz, placisz i do domu-tak wyglada nienormalny handel.. a normalny na pgg to sprawdz...

kurna faszystow ,pogrobowcow przymierzencow hitlera z nsz -nie wpuscili do ravensbruck...

Edytowane przez jacus
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

kurna faszystow ,pogrobowcow przymierzencow hitlera z nsz -nie wpuscili do ravensbruck..

To se miejsce na odwiedziny wybrali.🤣

34 minuty temu, jacus napisał:

znaczy bierzesz auto jedziesz, placisz i do domu-tak wyglada nienormalny handel..

W sumie to właśnie o takie coś mi chodziło. W zasadzie to nawet chciałbym puścić przelew zanim samochód wyjedzie po ten wungiel. Ale skoro to nienormalne. 🤣

Opublikowano (edytowane)

Za dwa lata będziemy najpotężniejszą armią lądową w Europie.

Poważnie, tak będzie nie kłamię i nie zmyślam. Bodaj sam płaszczak w kampanii tak wczoraj mówił.🤭

Widać inni postawią na lotnictwo i będą  polować na naszą armię🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

miales s-wirusa ?? bo ja pare razy.

I co z tego?to że ktoś dostał parę razy po mordzie nie czyni z niego eksperta od boksu.

najwazniejsze nie mieszkam na zadupiu,..

🤣podkrakowska wiocha Czernichów pępkiem świata🤣, Kraków do Czernichowa przyłączyli?

do lotnisk mam 15 km ,do koplani 30, do autostrady 10,do szpitala psychiatrycznego 20.

Kogo obchodzi ile km mieszkasz od autostrady czy kopalni?czym się ty chwalisz chłopie?robisz pośmiewisko z siebie przechwalając się takimi bzdurami, może ważne ile km mieszkasz od psychiatryka by pielęgniarze z kaftanem zdążyli.Musisz być za***iście zakompleksiony że usiłujesz się dowartościować byle czym, tym co innemu do głowy nie przyjdzie by się tym chwalić

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Za dwa lata będziemy najpotężniejszą armią lądową w Europie.

Poważnie, tak będzie nie kłamię i nie zmyślam. Bodaj sam płaszczak w kampanii tak wczoraj mówił.🤭

Widać inni postawią na lotnictwo i będą  polować na naszą armię🤣

O kura a ja myślałem że już my potęga i temu Niemce patrioty chcą wycofać  ...przecie po co nam jak my taka potęga 🤭

jarek godal że pis buduje zwycieska armia ...znaczy kogo już zwyciazyl ?🤔🤭

pewnie szykuje mord na własnym narodzie 🤔🤣

Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jarek godal że pis buduje zwycieska armia ...znaczy kogo już zwyciazyl ?🤔🤭

Ostatnie zwycięstwo? Ano Karbala i kpt. Kaliciak. Od tamtej pory zwycięstw nie odnotowano.🤣

Opublikowano

Znając polskie realia śmiem twierdzić że takie cuś to mogą se w buty wsadzić. Ile było walki, żeby Irak został uznany za strefę działań wojennych? Nic nikomu się nie należało bo to była misja stabilizacyjna. Potem była walka o zaopatrzenie ludzi rannych, bo nic im się nie należało. Potem nie chcieli przyjac do wiadomości że w ciul ludzi wraca ze stresem pourazowym, a wręcz twierdzili że udają i nic im nie jest. A teraz obiecują że jak piźnie asteroida, to wam zapłacimy.😂 Obietnica nic nie kosztaje a łądnie wygląda.

Opublikowano
23 godziny temu, Roman176 napisał:

jakiś idiota wkleił koszt transportu ........    223zł   bystry jak woda w kiblu ja też płace za transport z kopalni ale brawo 

ustawa pierdolnietej opozycji nie przewidziała ze brunatny węgiel jest też spalany w piecach specjalnych 5 klasy 

https://atmos.mora.com.pl/kotly-na-wegiel-brunatny-i-drewno.html?gclid=EAIaIQobChMI5pyf36rA_gIVpAZ7Ch0vNQhpEAAYASAAEgIIivD_BwE

1. pisałeś, że w kdw jest droższy węgiel o 100pln na tonie niż w sklepie pgg, kłamałeś celowo czy to tylko brak wiedzy, swoją drogą pogratulować za przewiezienie 25 ton węgla tirem na odległość 600 km brać 5 tysi, to wychodzi, że większość branży transportowej to frajerzy.

2. To mówisz, że mimo iż pis rządzi już prawie 8 lat to nadal opozycja robi ustawy? Nieźle, "wina Tuska" wryła się w baniak

3. Już sobie odpuśc te kryptoreklamy, no chyba, że z biedy musisz robic...

9 godzin temu, jacus napisał:

znaczy bierzesz auto jedziesz, placisz i do domu-tak wyglada nienormalny handel.. a normalny na pgg to sprawdz...

Nienormalnie to już się zaczyna przy rejestracji konta by coś kupić, profil zaufany, deklaracja z CEEB, aż dziw, że nie chcą zdjęcia czy tam aby napletka nie brakuje, bo to nie wiadomo węgiel koszerny czy nie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v