Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

10 na 6 - takie rzeczy tylko w twojej logice🤣

Pisałem ci już - tak się pocieszaj

przecież wszędzie to pisze .. badania itp 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Systemem oceniania z lat osiemdziesiątych : dwója, siadaj xD 

a już chciałem ci napisać ze kiedyś był większy poziom 

Opublikowano (edytowane)

Ja nie rozumiem tej całej nagonki na Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Gdyby zadłużał Polskę to tak ale on zabrał pieniondze mafii i kwotę wolnom wprowadził a podobno miało się nie dać a dało się. Dlaczego się dało? Bo wystarczy nie kraść było.

Edytowane przez Dublin
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a już chciałem ci napisać ze kiedyś był większy poziom 

Można się pośmiać, ale znajomy z roku na studiach zaczął od kilku dwójek, i myślał, że mu bardzo dobrze idzie, bo żadnego kolokwium nie uwalił xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Dublin napisał:

Ja nie rozumiem tej całej nagonki na Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego.

to nie nagonka. ludzie po prostu widzą co sie dzieje. nie każdy marzy o tym by go okradano.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

to nie nagonka. ludzie po prostu widzą co sie dzieje. nie każdy marzy o tym by go okradano.

To wymień w czym Tobie okrada Pan Jarosław Kaczyński i ile nie dostałeś, co dostałeś od tuska?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Można się pośmiać, ale znajomy z roku na studiach zaczął od kilku dwójek, i myślał, że mu bardzo dobrze idzie, bo żadnego kolokwium nie uwalił xD 

tylko teraz te prywatne uczelnie minus coraz mniej ludzi .... czesne zapłacone .......... 🙄

Opublikowano

tak bez namysłu.

okradl mnie z hodowli świń, a ostatnio z dobrych cen zbóż.

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

co wszędzie pisze? Jakie badania są?

Lubelskie - najlepsze znaleziska i wpisy o #lubelskie w Wykop.pl - od wpisu  52412351

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

tak bez namysłu.

okradl mnie z hodowli świń, a ostatnio z dobrych cen zbóż.

Jarosław ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Dublin napisał:

To wymień w czym Tobie okrada Pan Jarosław Kaczyński i ile nie dostałeś, co dostałeś od tuska?

Weź no najpierw wymień co dał Ci bliźniak i skąd na to miał.

Omiń szczegóły z życia intymnego. Tylko sferę finansową poproszę.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Jarosław ? 

no skoro Duplin przypisuje mu wszystko, to i ja..

2 minuty temu, Dublin napisał:

Kupował od Ciebie On czy jak? 

toż piszesz że On wszystko, no to i tu jego robota... 😄

Opublikowano
Przed chwilą, Roman4321 napisał:

mandaty większe i inne daniny

Mandaty to nie podatek. Ja nie płacę. Jakie daniny inne wprowadził? Podatek od zbiórek i piontkę dla zwierzond której nie wprowadził? Nic nie potraficie wymienić, co wprowadził tylko cały czas co niewprowadził.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Podatek od Coca-Coli którą lubię, niby dla mojego zdrowia ...

To trucizna jest i to na poczet Twojego przyszłego leczenia.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no skoro Duplin przypisuje mu wszystko, to i ja..

ale prywaciarze dają 30% mniej niż na giełdzie matif to kogo wina ? 

prawdą jest, że w przypadku firm, które podają, że skupują lub przewożą zboże techniczne okazuje się, że mają siedzibę w składzie budowlanym czy w innych miejscach do tego nieprzeznaczonych? Rolnicy borykają się z niskimi cenami kukurydzy, w dodatku wiele skupów nie chce przyjmować ziarna, bo magazyny pełne są ukraińskiego surowca. Cena kukurydzy mokrej w Lubelskiem to obecnie ok. 600-650 zł za tonę, a kukurydza sucha jest w granicach 1000 zł/t takie ceny nie pokrywają kosztów produkcji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v