Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

No chyba ma bo rolnicy z tego co słyszałem odstąpili od protestów na granicy zostali tylko transportowcy.

Nie odstąpili od protestów tylko zrobili sobie przerwę świąteczną. 

Niemce też mają dość. 

Opublikowano

" Plan jest następujący. Donald Tusk „żelazną miotłą” zaprowadza w Polsce porządki, ale nie takie, jakich oczekują wyborcy opozycji, tylko Berlin i Bruksela. Podpisuje jako premier nowego rządu pakt migracyjny, godzi się na zmiany traktatowe, podporządkowujące państwo polskie niemiecko-francuskiej dominacji (nawet jak nie ma większości do ratyfikacji w Sejmie, to jakoś się to obejdzie przy pomocy tzw. prawa europejskiego, KE i TSUE), spróbuje wprowadzić w Polsce euro i kończy te wszystkie projekty gospodarcze, które nie są korzystne dla Niemiec (CPK, port kontenerowy w Świnoujściu, elektrownie atomowe, regulacja Odry i pewnie jeszcze kilka pomniejszych). Składa urząd premiera, obejmuje stanowisko w Brukseli, a media już całkowicie jednej orientacji (bo publiczne raczej uda mu się spacyfikować) pieją z zachwytu i przekonują Polaków, jakiego zaszczytu dostąpił nasz kraj, wydając z siebie już nie króla, ale cesarza Europy. "

Artykuł z internetu w polityce pl..

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

a myslalem ze to wysluchane przed gabintem psychiatry- w sumie to niewielka roznica..

kolego z tym cesarzem to do psychiatry ale reszta prawdopodobna to włażenie do d*py Brukseli na każdy gwizdek jest żenujące -szczegółów pakietu migracyjnego nie znamy a to będzie przekleństwo na wieki -obym się mylił ale realizują się przepowiednie w które nigdy nie wierzyłem że to islam podbije Europę -tyle że nie militarnie a migracyjnie .Proste wyobrażenie że ilość  ciapatych dorówna ilość Ukraińców .Byłem już i lekarza Ukraińca nawet mnie zszywał było ok a byłem też u lekarza z pochodzenia  Hindus (miał dyżur) i wrażenia niezbyt komfortowe i jeszcze bariera językowa  

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

tak nie obchodze ,jak ty nie pijesz 🤣🤣

tak piłem ze dzisiaj oddałem krew i mam 2 dni wolnego  wstydź się zmanipulowany katoliku 

4 godziny temu, mirro napisał:

No to kwalifikacje jak najbardziej są. Ale ciekawe co robi w wolnym czasie, jakie ma pasje, co go kręci?:lol:

zaraz tam pobicia lubi po prostu klapsy trochę za włosy pociągnął mają udany sex a zboku ktoś patrzał zobacz jak ją leje 

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Nie odstąpili od protestów tylko zrobili sobie przerwę świąteczną. 

Niemce też mają dość. 

dokładnie 

57 minut temu, jacus napisał:

a myslalem ze to wysluchane przed gabintem psychiatry- w sumie to niewielka roznica..

ty zydek u cia bd zielona strefa jak ty chcesz tom 60 wyjechać w pole ?

Opublikowano

Rosjanie zapowiadają rekordowy eksport zboża. Kto kupuje ziarno z tego kraju?

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/33579-rosjanie-zapowiadaja-rekordowy-eksport-zboza-kto-kupuje-ziarno-z-tego-kraju

Głównymi importerami rosyjskiej pszenicy w tym sezonie są:

- Turcja (14,7% całego eksportu według danych za grudzień);

- Egipt (10,9%);

- Bangladesz (6,6%);

- Algieria (5,4%).

Jęczmień:

- Arabia Saudyjska (22,0%);

- Iran (18,4%);

- Libia (14,1%);

- Chiny (9,3%).

Kukurydza:

- Iran (68,7%);

- Turcja (13,3%);

- Chiny (3,7%).

Opublikowano

a myślisz, że do pl mało ruskiego ziarka wpłynęło 🤔🤭

Opublikowano (edytowane)

Wpłynęło i będzie wpływać tak samo jak inne warzywa bo są tańsze .

Dane  uprawy w , Polsce zmaleją wypełni lukę z innego kraju , tańszym produktem i na długie lata .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Słyszałeś o czymś takim jak wolny rynek? Konkurencyjność? Kto chce dobre zjeść i go stac to kupi te lepsze zdrowsze a jak ktoś chce tylko bebech zapchać to sobie ucztę wyprawi udkami z lidla w cenie kartofli 

• Like 1
Opublikowano

miały się narody uspokoić, i się uspokoiły. 

tanie koryto do marketów się wlało i Czesiek z Haliną zadowolone. 

schab 12 udko 6 ziemniaki swiecace 1,19 i naród zadowolony 🤭

Opublikowano

alkohol i tak jest zbyt tani. 

cięć nawet w godzinę i parę minut na flaszkę muzgotrzepa zarobi a i posiadanie 2ki dzieci na wieczne nayebanie nie jednemu wystarczy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v