Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogarek to jest stały pacjent szpitala dla nerwowo chorych. Dzięki lekarzom z Choroszczy, po kilku miesiącach tam pobytu i rozmowach z Napoleonem, elfami i orkami wraca do żywych i na forum pod zmienionym nickiem.

• Like 1
Opublikowano

v11 ty lotny zbytnio nie jestes..

trudno z kontekstu wyczytac o kogo chodzi ?? 

46 minut temu, v11 napisał:

Jak posiadanie od pokoleń to prawie  zasiedzenie ale to koszty więc można uznać że prawie coś ma -a on jest dorosły ? bo to tak bardziej przedszkole rozumiem w drugą stronę mieć set  ha a przyznać się do nastu żeby nie było wrogości 

poczytaj ile kosztuje zasiedzenie obecnie..niezaleznie czy 1 ara czy 100 hektarow czy willi z basenem. potem jakis drobny podatek..

41 minut temu, v11 napisał:

cytuj bo inaczej z tobą się nie da 

.Kupujesz u dystrybutora po cenach rynkowych minus twoje warunki od 5 do 15% więcej nie ma szans( chyba że jakieś cudowne gówno lub wyłączność ) i do tego masz zwrot z koncernu w zależności od umowy plus normalne promocje z tytułu uczestnictwa w wymienionych programach a do tego wycieczki więc mi to przedstaw jak to twoim zdaniem

A co on ma z tym ogarkiem to jakaś urojenie z którym walczy czy jego poprzedni pseudonim 

ja pisze o czyms zupelnie innym...wiem jakie sa zasady handlu. tez mam karte agriclubu-akurat  w tamtym roku mieli dobra oferte. chemirol tez mi przysyla kilka esm-esow na tydzien.

mnie tylko smieszy twoje przekonanie ze przeplacajac za sor z czolowych firm, za darmo masz benefity.. 

czego nie rozumiesz z wyrazenia-zeby cos dac, musza najpierw ci wziac ??? to typowe przekonanie wsrod wyborcow pis-u..to nie oni zaplaca za 800 + tylko inni.

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

mnie tylko smieszy twoje przekonanie ze przeplacajac za sor z czolowych firm, za darmo masz benefity.. 

Benefity ma na koszt takich drobnicy i średniaków. Doi się takich jak ty , dopieszcza takich jak on.

Gdzie się przepłaca , tam sie przepłaca. Po wszystkich programach, bonusach i premiach będzie niewiele drożej od generyków pod warunkiem że to nie opatentowane substancje których nie ma w formie generyków. Preparaty są też różnie skalkulowane i np Lumaxa  to żebyś się zes.... to nie złożysz taniej a raczej drożej o jakieś 10-15 %

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Benefity ma na koszt takich drobnicy i średniaków. Doi się takich jak ty , dopieszcza takich jak on

Sam bym tego lepiej nie ujął .i wcale nie jestem z tego zadowolony że jednym zabierają a innym rozdają -to samo tyczy skupu większe partie towaru mają wyższą cenę a i tak jeszcze pośrednicy zarabiają bo mają jeszcze większe partie- chyba że sprzedaje sie odbiorcy końcowemu ale tu też pośrednicy dostają lepszą cene .A odnośnie lumaxu to wiele firm już poległo na próbie stworzenia generyku bo ochrona już dawno minęła -namieszać się nie da nawet ze środków syngenty jest jakiś myk i tyle .Dodatkowo generyk nigdy nie ma takiego działania jak oryginał substancja to nie wszystko Przykład rimsulfuron i nikosulfuron invigo pomimo dużo wyższych rejestracji w przeliczeniu na substancję czynną działanie mizerne .W chinach na Alibaba można kupić za kilkanaście dolarów za kg przy zamówieniu 500 kg i tak jest z invigo w hinach kupują z byle stodoły a głupie chłopy kupują to badziewie 

Opublikowano

nie dość że wyjdzie drożej to jeszcze nie działa na niektóre chwasty - lumax 2,5 + nikosulfuron OD załatwia prawie wszystko a namieszany nawet w dawce 4 l  + niko nie weźmie tego co tam .I można pisać elaboraty nie wydzie i koniec próbowałem i poprawiałe i to kilka razy .wolę w beczkach 200l i po kłopocie (problem mieszanie tej beczki )

Opublikowano

a te substancje czynne to nie w chinach i indiach wszystkie firmy produkuja w tych samych fabrykach ?? 

gdyby generyki byly oszukane to dawno potezne miedzynarodowe firmy o miliardowych obrotach by ich sprzedawcow wykonczyly.

myslicie ze w laboratoriach nie badaja konkurencyjnych produktow ??

wiekszosc substancji aktywnych ma po 40-50 lat i niewiele nowych wprowadzono. 

rimmsulfuron w tym roku zawiodl. kolo 65 zl na ha wychodzil. ale nawet obszarnicy poprawiali..

Opublikowano

Załóż konto na Allibaba złóż zapytanie na rimsulfuron i zobaczysz ilu jest producentów a później pisz mądrości -nie piszę bajek że ktoś coś tylko to co mam sprawdzone i przez co przeszedłem .A na alibaba możesz zamówić zapłacić i wysyłają bez problemu -piszesz tylko oświadczenie że posiadasz zgodę ministerstwa na import a płatność z potwierdzonego rachunku bankowego tak że przed celnikami się nie wytłumaczysz .Grzebałem motałem i zrezygnowałem bo to przestępstwo -Jak spróbujesz to kontynuuj a jak nie zarzuć temat bo nawet nie czaisz w czym rzecz a chcesz udawadniać swoje racje 

tu masz adres e mail marketing11@bosmangroup.com  

i jedną z wielu wiadomości a później pier**l farmazony 

Dear Sir/,

Wish you have a nice day.

In AgroChemEx on last week, we reception and interview so many customers and exhibitors from all over the world.it really a good chance to discuss about the forecast in Agrotechnology

October,November,December is our customer buying seasons every years. our factory order is heavy every day.

Please find the catalog of our strong pesticide products in attachment.

Did your side have any new inquiry about herbicide,insecticide,fungicide or fertilizer? hope we can help you on this items,

Waiting for your feedback earlier.

Shanghai Bosman Industrial Co., Ltd.

Tel: +86 21 63065878 Fax: +86 21 60911557

发件人:"Lucy Lei" <marketing11@bosmangroup.com>
发送日期:2019-10-10 17:59:21

Opublikowano

sugerujesz ze np invigo kupuje s.c, od may frenda ??? 😂

corka ma konto na alibabie- gdy zamowie na nia. to ci sprzedam pare kilo po dobrej cenie-niestety wycieczka tylko do krakowa😂, a nawet pod krakow na lotnisko sobie samoloty poogladasz..

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

sugerujesz ze np invigo kupuje s.c, od may frenda ??? 😂

corka ma konto na alibabie- gdy zamowie na nia. to ci sprzedam pare kilo po dobrej cenie-niestety wycieczka tylko do krakowa😂, a nawet pod krakow na lotnisko sobie samoloty poogladasz..

a gdzie invigo ma fabrykę - nie konfekcjonowanie tylko linię produkcyjną  -adres 

Te NIEKTÓRE jacki jacusie na tym forum rzeczywiście są takie tępe czy grają wariata?

Za cienki jesteś na korespondencję a chciałbyś kupować ?

Opublikowano
3 godziny temu, Bukat napisał:

Ogarek to jest stały pacjent szpitala dla nerwowo chorych. Dzięki lekarzom z Choroszczy, po kilku miesiącach tam pobytu i rozmowach z Napoleonem, elfami i orkami wraca do żywych i na forum pod zmienionym nickiem.

O jest ukryty psychofan ogarka  ....podrywacz od siedmiu boleści ...😁

46 minut temu, v11 napisał:

A to nie jego kolega z sali bez klamek  obok 

Od placka  to zara się dowiesz ze on pan a Ty dziad 😁😁

Opublikowano

ogarek w domu wszyscy zdrowi, jak parobek -dobrze sie spawuje ? dba o ciebie ?

1 godzinę temu, v11 napisał:

a gdzie invigo ma fabrykę - nie konfekcjonowanie tylko linię produkcyjną  -adres 

Te NIEKTÓRE jacki jacusie na tym forum rzeczywiście są takie tępe czy grają wariata?

Za cienki jesteś na korespondencję a chciałbyś kupować ?

bardziej na miejscu byloby pytanie czy  kupuje z tej smaej fabryki co syngenta ?

znajac twoje szczescie to pewne teraz sie rozpisales z takiego pokoju-

cala dzisiejsza nasza dysusja dowodzi ze ty zbytnio lotny nie jestes, zeby nie napisac tepy..

uff 🤣 jak goraco bylo dzisiaj w krakowie..

jesli ty chcesz robic interesy  na opryskach, jak na odpadkach z ryb to ja dziekuje..

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

ogarek w domu wszyscy zdrowi, jak parobek -dobrze sie spawuje ? dba o ciebie ?

bardziej na miejscu byloby pytanie czy  kupuje z tej smaej fabryki co syngenta ?

znajac twoje szczescie to pewne teraz sie rozpisales z takiego pokoju-

cala dzisiejsza nasza dysusja dowodzi ze ty zbytnio lotny nie jestes, zeby nie napisac tepy..

uff 🤣 jak goraco bylo dzisiaj w krakowie..

jesli ty chcesz robic interesy  na opryskach, jak na odpadkach z ryb to ja dziekuje..

Przygodę z opryskami zakończyłem 2 lata temu stąd moja znajomość rynku i zagadnień związanych z produkcją no i układy zakupowe bonusy koncernowe a w efekcie cena ostateczna .Na to żeby ci ubliżać musiał byś być bardziej lotny bo możesz nie zrozumieć .Jeżeli prawdą jest to co pisze bogdan to jedynie mogę ci współczuć tylko po co grasz bohatera 

Opublikowano

Jak tak to ja bym dał spokój mu jak nie zaczepia a jak zaczepia to może mnie ponieść a kolejny roczny ban nie potrzebny A trzeba zrozumieć że jak bidul to choć na forum lubi zaistnieć teraz wiem skąd ten pomysł z nagrodą w formie rękawiczek -to i tak wyczyn na kilku ha 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Bukat idzc jakiej głupiej poszukaj ,może nawiniesz jej makaron na uszy ...😁

Jaki ty nieszczęśliwy itp...😁😁😁

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Bukat idzc

Daj na polski😆

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, v11 napisał:

Jak tak to ja bym dał spokój mu jak nie zaczepia a jak zaczepia to może mnie ponieść a kolejny roczny ban nie potrzebny A trzeba zrozumieć że jak bidul to choć na forum lubi zaistnieć teraz wiem skąd ten pomysł z nagrodą w formie rękawiczek -to i tak wyczyn na kilku ha 

Przerobiłem tu takich dziadów na peczki ale ten jest wyjątkowy ...bo to największy dziad i kaleka na af ....😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v