Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Żeśta się cieszyli, że bez bycia vatowcem macie paliwo bez VATa, nakupili zapas w grudniu drogiego bez VATa, VAT doszedł, potaniało, i jeszcze teraz na akcyzie was opyerdolą i ot radość  cała 🙆

Ja zapasów od roku nie robię, tylko na bieżąco tankuje. Z nawozami już się oszukałem i pier**l...ę teraz robić na zaś.

Opublikowano
11 godzin temu, AdamKutno napisał:

Kolejny bubel prawny, Ci co złożyli w pierwszym terminie dostali 1,20. Drugi termin - dwa złote. Wystarczyło zacząć od kolejnego roku rozliczeniowego, a tak znowu idiotyzm.

Taki krótki wpis a jak bardzo ukazuje naturę człowieka...... Pewnie sąsiad nie wykorzystał limitu na wiosnę?🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Ja nie wykorzystałem, ale i płaciłem 7,45

Jestem rr kupiłem zbiornik i chciałem tankować go do pełna, ale z tyłu głowy była myśl że oni tak zrobią i kupiłem mniej

Średnio wyszło że 80gr przepłaciłem 

Opublikowano
30 minut temu, Janusz napisał:

Teraz wychodzi zapasów na nic nie robić a w miarę często kupować przy tej polityce i tych cenach...

O to właśnie chodzi, wzbudzić niepokój, zachwiać dotychczasowe porządki a potem cyk robimy kiedy i jak chcemy. Dzieje się to już ze zbożem, nawozami, żywcem.... 

• Like 3
Opublikowano
tmk1974 napisał:

11 godzin temu, AdamKutno napisał:

Kolejny bubel prawny, Ci co złożyli w pierwszym terminie dostali 1,20. Drugi termin - dwa złote. Wystarczyło zacząć od kolejnego roku rozliczeniowego, a tak znowu idiotyzm.

Taki krótki wpis a jak bardzo ukazuje naturę człowieka...... Pewnie sąsiad nie wykorzystał limitu na wiosnę?🤣

weź ,,nie pierd..l,, 🙋‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

no teraz to paliwo po 4 zł wyjdzie  kto by pomyślał że tak tanio się kupi , tylko czy to już jest teraz najtaniej czy może do 5 zł spadnie i wyjdzie po 3zł

Opublikowano (edytowane)

mysle ze moze pojsc do około -20gr jeszcze,ale na wakacje na pewno nie spadnie bo i tak trzeba tankować a rolnicy maja żniwa wtedy... czyli w górke ze 2 miesiące a na wybory -50gr wróże, tak żeby cenniki były wszystkie z 5 z przodu, także jeszcze zapomnicie na jesieni że jest ch..wo i  o tych cenach po700 za pszenice

Edytowane przez GABBER85
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

orlen  od 6,15 do 6, 49 ..

mi braklo tabelek na faktury i zostawilem sobie troche limitu na nowy sezon- i pare zlotych wpadnie wiecej.

Edytowane przez jacus
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

mi braklo tabelek na faktury i zostawilem sobie troche limitu na nowy sezon- i pare zlotych wpadnie wiecej.

Jakich tabelek, tam można zmieścić z 50 faktur, za 100 PLN zawsze tankujesz?🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
3 godziny temu, jacor73 napisał:

Weź Ty przestań pierd...ić o tej chytrości, w każdym temacie chytry i chytry. Miał pieniądze, co roku tak robił, to i w tym tak zrobił. Tym bardziej, że w koło szum o embargu na ruską ropę, wcześniej byle pierdnięcie w mediach i ropa w górę, w tym co by się nie działo ropa w miarę stabilna. Tylko jest coś o czym te nasze zarówno niby wolne jak i reżimowe media nie mówią- gospodarki wszędzie siadają, zużycie spada to i z ceną ropy nie wariują.

Skoro sie mialo kase kupic nawozy po 5k na anstepny sezon i paliwo zrobic zapas na caly rok i nie sprzedac przy tym płodow to chyba nie bylo zle na tej gospodarce. Bo u mnie pelno ludzi co roku na jesieni zeby cos kupic nawozow na zasiewy to musi wypchnac czesc plodów zeby bylo za co kupic. A tu sie okazuje ze sami zarobieni bo maja za co kupic nawoz a do maja grama pszenicy nie sprzedane

Opublikowano

Bo najlepiej jakby się żyło z dnia na dzień, a jeszcze lepiej za chwilówkę.

Żyj chwilą - tak???

Opublikowano

Rob zapasy palwia na 10 lat do przodu i trzymaj pszenice z 5 lat do tylu a potem placz ze po 5 latach sprzedsales ja taniej niz jakbys sprzedal odrazu i lec plakac po doplate do rzadu bo straciles

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, Kabanos napisał:

Powinni wyrównać a jak nie to sp. ja wziąłem na cały sezon po 6,85 w hurcie a teraz na stacji po 6,27 . jebać PiS złodziei i oszustów

To źle że staniało? To mam teraz kupować po 6.50 bo Ty drogo kupiłeś na cały rok?

3 godziny temu, jacus napisał:

To było  dodrukować🙆‍♂️ u mnie w gminie mają gotowe i można sobie wziąć jak ktoś ma dużo faktur😛

6 godzin temu, jacor73 napisał:

Weź Ty przestań pierd...ić o tej chytrości, w każdym temacie chytry i chytry. Miał pieniądze, co roku tak robił, to i w tym tak zrobił. Tym bardziej, że w koło szum o embargu na ruską ropę, wcześniej byle pierdnięcie w mediach i ropa w górę, w tym co by się nie działo ropa w miarę stabilna. Tylko jest coś o czym te nasze zarówno niby wolne jak i reżimowe media nie mówią- gospodarki wszędzie siadają, zużycie spada to i z ceną ropy nie wariują.

To po uj płakać teraz że zakupił tyle za tyle, i teraz żal tu wielki bo staniało? I dobrze że staniało, wszystko tanieje zboża też, mam nadzieję że  nawozy i opryski też stanieją. 

Opublikowano
15 godzin temu, Kabanos napisał:

Powinni wyrównać a jak nie to sp. ja wziąłem na cały sezon po 6,85 w hurcie a teraz na stacji po 6,27 . jebać PiS złodziei i oszustów

Po co brałeś 🤔. Ja mam jeszcze trochę po 6.60 a na Orlenie u mnie 6,19 i nie płacze ryzyko zawodowe. Jak by zdrożało to byś się chwalił jak masz tanio

• Like 2
Opublikowano
Uziu92 napisał:

UJ z paliwem, przy 1000 litrów straty 1000 zł przy różnicy 1 zł a ile na zbożu jesteśmy w plecy ? Przy 100 tonach 70 tys zł poszło w .....

chciało się zyskać 40tys jakby cena wbiła 2k a straciło się 70k xd

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

UJ z paliwem, przy 1000 litrów straty 1000 zł przy różnicy 1 zł a ile na zbożu jesteśmy w plecy ? Przy 100 tonach 70 tys zł poszło w .....

Ja tylko żyto źle sprzedam. Dawali 1200 nie było czasu sprzedać a teraz po 650+VAT się sprzeda bo przyczepy potrzebne.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

Można następną  dołączyć i dalej pisać to ty jesteś ta blondynką co nieważne po ile paliwo bo i tak zawsze za 50 zł leję.

19 minut temu, Uziu92 napisał:

ja duży zapas zrobiłem przed wybuchem wojny paliwa, a jak się skończyło to kupuje na bieżąco po trochu i tyle.

To z 1939 roku i dobre było? 

Opublikowano

4 godziny temu, jacor73 napisał:

Jakich tabelek, tam można zmieścić z 50 faktur, za 100 PLN zawsze tankujesz?🤣🤣🤣🤣🤣

to u nas chyba jakies inne formularze maja.

tylko 7 wchodzi a dodatkowej nigdy nie bralem- wiekszosc pola to dzierzawy bez umowy.

dodaj jeszce zeroi troche i bedzie prawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v