Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jahooo napisał:

https://agroprofil.pl/wiadomosci/zmiany-doplatach-bezposrednich-dla-rolnikow-w-2023-roku-czym-sa-normy-gaec-i-jak-spelnic-wymogi-warunkowosci/

wcale nie będzie tak lekko, dziś wiele osób zadeklarowało, że przy takich obowizkowych wymaganiach, będzie rezygnować z dopłat, aby nie siać byle g... na 25% gospodarstwa i nie trzymac ugorów

Ja też zamierzam nic cudować , składam jak dotychczas ile dadzą to musi starczyć , najwyżej się bycków dostawi 

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano

też kiedyś takiego chciałem ale wsiadłem do takiego za kierownicę a pierwszej odkładni przy obrotowym nie było widać i trzeba się było wychylać odrazu przestały mi się podobać i albo kiedyś zachodni lub kapitulacja 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

a co tam masz takiego strasznego fakt że ja nie mam hodowli ale tak próby gleby robię, wapnuje, sieje poplony, zmianuje uprawy, gleboszuje co 4 lata, mam kawałek łąki gdzie nie używam zadnej chemi, mogę ją ugorowac jak będzie potrzeba bo teraz ktos sobie zbiera siano do krow, sieje 3-4 rośliny trochę może strukturę zasiewu zmienić jakiegoś bezorkowca dokupić (i tam miałem i mam to w planach) myślę że to wszystko wygląda strasznie na papierze trzeba tylko z dobrym doradca porozmawiać a nie z odr i będzie dobrze

Czyli piszesz się na tę komunę w imię ”ratowania naszej ziemi od katastrofy”

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

20 minut temu, wojtal24 napisał:

a co tam masz masakrycznego?

Widoczność do tyłu 🙆 i ogólnie wielki grzmot jakiś taki nie foremny dla mnie

nie wiem co Wy macie z tą widocznością z tyłu ja z 20lat jeździłem 912 i nie mogę sobie przypomnieć co tam było nie tak a oglądałeś 4 czy 6 ? jaki to wielki grzmot? po prostu ma większą kabinę niż 360 jaki nie foremny ? to co on miał z tyłu małe koła z przodu duże?😁😁😁 jest takie powiedzenie "słabej baletnicy to i rąbek u spudnicy" jak nie chcesz pchać się w zachód to jeszcze Ci został jakiś Pronar do obejrzenia MTZ (nie moja bajka) I ewentualnie zetor serii 9540

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Mieciu, czyżbyś dał się okręcić wokół palca🤔...nie gadaj,że musiałeś podanie składać i...władza przyobiecała realizację 🤭

Ano. Zawsze pochowa te słoiki z dżemami a ja mało do piwnicy chodzę i nie wiem gdzie coś jest. Ale obiecała mi za przyniesie wieczorem do naleśników truskawkowy to się cieszę 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Domyślam się, że chodzi o korek. Kiedyś mój znajomy właśnie tak zrobił coby przez noc ściekło ładnie do ostatniej kropli. Traf chciał, że sąsiad przybiegł do niego żeby go pomógł wyciągnąć, bo się zakopał po uszy swoim traktorem. Znajomy dojechał jedynie do bramy.... 

Może jednak chodzić o kotka. Znajomemu jak w astrze kot wlazł pod maskę żeby się ogrzać, to potem go diaxem musiał wycinać jak się na półosi zawinął 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

pobrane (8).jpeg

Cyntralne 

42 minuty temu, Agrest napisał:

Toyota rav 4 z 2021 nawet 250tys . To jest chore. Do tego większość to hybrydy z CNG. Jedź 60km szukać stacji cng🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Zadzwoń i dopytaj, na OtoMoto jeśli zaznaczysz hybryda (czyli spalinowy i elektryczny silnik), to w opisie z automatu zaznacza się hybryda+CNG 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Polski sprzęt to szybki w naprawie 😤

IMG_20230227_182508.jpg

O ja muszę Opla zaprowadzić na wymianę sprzęgła bo poszarpuje przy ruszaniu.

Opublikowano
MonteChristo napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

a co tam masz takiego strasznego fakt że ja nie mam hodowli ale tak próby gleby robię, wapnuje, sieje poplony, zmianuje uprawy, gleboszuje co 4 lata, mam kawałek łąki gdzie nie używam zadnej chemi, mogę ją ugorowac jak będzie potrzeba bo teraz ktos sobie zbiera siano do krow, sieje 3-4 rośliny trochę może strukturę zasiewu zmienić jakiegoś bezorkowca dokupić (i tam miałem i mam to w planach) myślę że to wszystko wygląda strasznie na papierze trzeba tylko z dobrym doradca porozmawiać a nie z odr i będzie dobrze

Czyli piszesz się na tę komunę w imię ”ratowania naszej ziemi od katastrofy”

o jakim ratowaniu ziemi Ty mówisz ? to jest pić na wodę chodzi o to żebyśmy my mieli mniej produktów rolniczych i żeby oni(UE) miała u nas rynek zbytu dla swojego szajsu

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Może jednak chodzić o kotka. Znajomemu jak w astrze kot wlazł pod maskę żeby się ogrzać, to potem go diaxem musiał wycinać jak się na półosi zawinął 

Cyntralne 

Zadzwoń i dopytaj, na OtoMoto jeśli zaznaczysz hybryda (czyli spalinowy i elektryczny silnik), to w opisie z automatu zaznacza się hybryda+CNG 

Znajomemu w fabi wkręcił się w pasek od alternatora. Ile się namordowali wyciągnąć kota i pasek 

Opublikowano
54 minuty temu, 6465 napisał:

Może miał bym kupca. 

Marek kiedyś coś wspomniałeś o orężadzie dla dorosłych, masz na zbyciu?

Już poszła, ale jak co to mogę zamówić 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Tu też by poszarpywala, czuć tego nie było, oberwało by ją tak przez te łapki? 

IMG_20230227_182042.jpg

Co wy robicie z tymi sprzeglami że siada u nas ponad 20 jak nie więcej sprzęgło i jeszcze ciągnie opony 16.9 dodatkowo to lekko nie ma . 

Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

Ja mam to gdzieś , potrzebuje paszy do bydła a nie jakiś kuźwa wymysłów urzedasow z Brukseli albo wiejskiej

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano. Zawsze pochowa te słoiki z dżemami a ja mało do piwnicy chodzę i nie wiem gdzie coś jest. Ale obiecała mi za przyniesie wieczorem do naleśników truskawkowy to się cieszę 

Technika manipulacji pierwyj sort 👍👍👍🤭

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko pytanie co z jakością częsci zamiennych? 🤔

Daj spokój, wtedy Waryński był włożony tarcze ursus, teraz wszystko Chełmno...

5 minut temu, wojtal24 napisał:

szybko działasz rano awaria a wieczorem sprzęt rozpolowiony

Od 7 do 16 na etacie jeszcze... Plan jest dziś to złożyć ;) czekam na części bo kołków do łapek mi nie przywiózł...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, wojtal24 napisał:

o jakim ratowaniu ziemi Ty mówisz ? to jest pić na wodę chodzi o to żebyśmy my mieli mniej produktów rolniczych i żeby oni(UE) miała u nas rynek zbytu dla swojego szajsu

oni tak twierdzą, i nie jednego oszołoma spotkasz który twierdzi tak samo

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v