Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty dokupisz 😉

Idę do roboty bo nic tu po mnie 

lepiej byś się na hodowlę świerszczy przerzucił, to teraz dochodowy biznes, ale z twoim sprytem to ci zaraz pouciekają, jak żółwie

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

11 minut temu, Łolek napisał:

Brak słów szkoda języka strzępić 

No co ile kosztuje takie sk***ysyny 🤔

@Łolek @Qwazi za waszą radą przemyślałem wszystkie za i przeciw , zostało mi 125 kg śruty rzepakowej starczy do końca lutego i kończę z wydajnością 

🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Dokładnie tak, jak poszedłem na pierwszą wizytę to usłyszałem że wbrew pozorom głupi ludzie do psychiatry nie przychodzą 

A człowiek nie zdaje sobie sprawy z problemu aż ktoś z boku tego nie zauważy i w porę nie zareaguje 

Dużym sukcesem jest zdać sobie sprawę że ma się problem i przyznać się do tego 

a to cos w ogóle daje spowiadać sie obcej osobie ze swojego życia i problemów jak księdzu na spowiedzi ? czy pomaga tyle co umarłemu kadzidło 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Dajesz do mnie, trza w 4 ciągnikach zmienić🤣

sam ogarniasz czy sobie rąk nie brudzisz? masz może jakieś zapasy tego węgla w płynie? 

Opublikowano
23 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

masz ha i potencjał ale nawet nie próbujesz go wykorzystać 

26 minut temu, radekz200 napisał:

Kup jeszcze z 5 traktorów to będzie łatwiej 😛

większą ilością natłucze mniej godzin i rzadziej wymiany będą także do przemyślenia 

55 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz już będzie pierwsza niedługo , ale zdrowe krowy ważniejsze 

Jacku zawsze to tańszy w zakupie i utrzymaniu

to bierz jakiegoś dużego bez napędu z USA 

55 minut temu, gregor1284 napisał:

Słabi psychicznie tylko samobójstwa popełniają, nawet mi ich nie szkoda 

jak eutanazja zabroniona a na front jako żywe tarcze za bardzo nie ma gdzie wysłać to co zrobisz

u mnie też co się odwlecze to nie uciecze 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

masz ha i potencjał ale nawet nie próbujesz go wykorzystać 

większą ilością natłucze mniej godzin i rzadziej wymiany będą także do przemyślenia 

I tak raz w roku wypadałoby wymienic 😛 zwłaszcza po zimie 

Opublikowano
5 godzin temu, wojtal24 napisał:

o proszę centrum biznesu 👍👍👍👍

Nie wiem czy ten biznes będzie wart tego siedzenia. Dopiero wracam do domu 😠

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Czytając wpisy innych osób,  to Ty jakieś specjalne względy masz u moderatorów

Szczególnie jeden mnie pokochał...😄 

Się dowartościował, bo nic innego nie potrafi.

Opublikowano
47 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

Ile masz m2 pod hodowlę, nie myślałeś o świniach? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, radekz200 napisał:

I tak raz w roku wypadałoby wymienic 😛 zwłaszcza po zimie 

jest sens wlać świeży i po roku zlać świeży ? jak lekko ściemniał tylko i na palcu gruba kropla oleju dalej klarowna i przeźroczysta

w wozie siuntkę więzisz to też powinieneś częściej niż dotychczas

Edytowane przez konteno
Opublikowano

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Malina w 2021 dała zarobić,

A Ty spróbuj na biadoleniu bo to Ci najlepiej wychodzi więc szybko się dorobisz z tego co piszesz mam ok 40ha do tego krowy mleczne i jakieś opasy więc albo gadasz aby tak gadać albo coś nie jest tak

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
wojtal24 napisał:

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Malina w 2021 dała zarobić,

A Ty spróbuj na biadoleniu bo to Ci najlepiej wychodzi więc szybko się dorobisz z tego co piszesz mam ok 40ha do tego krowy mleczne i jakieś opasy więc albo gadasz aby tak gadać albo coś nie jest tak

ale to nic nie daaaa 🤪

Opublikowano
52 minuty temu, Karol6130 napisał:

W poniedziałek mi tura zabierają

@Agrest

Co zrobić żeby pieniędzy też nie zabrali? 

Widłami ich, widłami...

48 minut temu, Łolek napisał:

Nikomu się nie przelewa, samo się nic nie zrobi trzeba zacząć myśleć naprzód i działać, nawet @Agrestchoć ma gospo zaawansowane i rozwinięte nie siedzi z założonymi rękami tylko coś ulepsza, zmienia idzie do przodu, ale to trzeba zacząć zmiany od głowy 

Oj, nie nie. Nic zaawansowanego u mnie nie ma.  Tylko to co niezbędne.

A że udało się odmłodzić tabor to się cieszę. Niemniej martwię się że złamałem swoją zasadę - dywersyfikację dochodów.

Tydzień temu zacząłem pracę nad częściową zmianą tego stanu.

43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oj jak dobrze że Sławek rozyebał tylko stodołe a nie głowę 

Wtedy to by były zmiany 😂

Ale ja mam mleko tanie, nie mam za co 

Że tak powiem - tak to leciało🤣🤣🤣

Kilka osób już widziało

https://www.tiktok.com/@jaromiraronia/video/7198836210146544902?_t=8ZmkhPSxhig&_r=1

37 minut temu, radekz200 napisał:

Kup jeszcze z 5 traktorów to będzie łatwiej 😛

Gdzieś chrustu nazbierał ?

A kto powiedział że jest trudno?

Sześć na razie wystarczy, bo nie wiadomo jaki kolejny sezon.  I trzeba trochę ziemi dokupić.

13 minut temu, konteno napisał:

sam ogarniasz czy sobie rąk nie brudzisz? masz może jakieś zapasy tego węgla w płynie? 

Teraz sam.

Pozlewane w bańki, ale ile nie wiem. Kiedyś wszystko wydałem.

Pewno jak teraz wymienię to że 100l by znalazł.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

18 minut temu, DANDYS napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣 a Ty dalej v becz 🙆🙆🙆🙆🤣🤣🤣🤣🤣🤭🤣

I co wyszło z mojej propozycji 🤔

a nic

Opublikowano

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

IMG_20230225_163754_795_LL.jpg

Opublikowano
44 minuty temu, slawek74 napisał:

biednego nie stać a byle gófno 🤭😁

Znaczy dobre czy ujowe, na oko solidne a co warte to 🤷‍♂️

41 minut temu, radekz200 napisał:

Warte to to cos ? 

Nie wiem ale wyglądają ładnie, może trybik od zegarka ściągną 

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

IMG_20230225_163754_795_LL.jpg

weź to sprzedaj i kup dwie osiemsiątki...

Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał:

Zobacz Sławek na 3 hektarach się dorobił 😛

przestań zazdrościć...

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, konteno napisał:

a to cos w ogóle daje spowiadać sie obcej osobie ze swojego życia i problemów jak księdzu na spowiedzi ? czy pomaga tyle co umarłemu kadzidło 

Daje bardzo dużo, obca osoba inaczej na ciebie spojrzy. 

No i zawisł, teraz ta przyjemniejsza część dzisiejszego dnia. Do jutra 🙋

IMG_20230225_162222.jpg

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No co ile kosztuje takie sk***ysyny 🤔

@Łolek @Qwazi za waszą radą przemyślałem wszystkie za i przeciw , zostało mi 125 kg śruty rzepakowej starczy do końca lutego i kończę z wydajnością 

A teraz pomyśl ile byś zaoszczędził na rzepakowej jak byś trawy wcześniej kosił

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Nie wiesz co to znaczy nagle? 

A co się dokładnie stało to nie nam się tego dopatrywać 

Ostatnio nagle to znaczy że szczypana denatka była 

Opublikowano (edytowane)

nie ma kto ze trzech bycków na sprzedaż tak niedaleko od Kocka?

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v