Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Sąsiad kupił takiego fynda na pomocnika.

Już mówiłem że w łowickim to bambry i bogate , to żeś mnie usadził w innym temacie 😐

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Spróbować możesz rosołku z szynki świńskiej też ma fajny smak i chudy jest 

W rosołku to "OKA" muszą być i to duże a nie woda. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Oj nie,  nie.

Najwyżej nauka podnoszenia kamieni by robaka znaleźć. Zwierzyna płowa i ptaki uzyskają status krowy w Indiach 🤣

Myślałem do ekologów strzelać za to co nam wymyślą, gdzie do zwierzątek jak one i u życia i duszę i różne takie mają 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Spróbować możesz rosołku z szynki świńskiej też ma fajny smak i chudy jest 

Mnie nie chodzi o to że jakiś tłusty mi nie smakuje tylko rosół to ma mieć smak a nie być słodki

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mówiłem że w łowickim to bambry i bogate , to żeś mnie usadził w innym temacie 😐

A to mam krótką pamięć bo nie pamiętam. Masz dobre traktory i nie kupuj gówna. Poczekaj że dwa lata i kup żebyś miał jakiś komfort pracy. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja tam lubię z jajkiem smażony 😋

Ja normalnie smażę na maśle, czy innym tłuszczu z dodatkiem zeszklonej cebulki, czy czosnku doprawione solą i pieprzem mniam . Stały punkt programu po każdym świniobiciu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja nie jem jaj, drobiu

A jakby kura gdzieś koło gospodarstwa się kręciła to już po niej 

Nie lubię tego dziadostwa 

Uuuu grabisz sobie. 

Jajo kurzęcie to podstawa. 🥚🍳

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertb napisał:

Teraz to już nie pier... tylko pier....sz strasznie. 

6 minut temu, Łolek napisał:

No i z tego że ogień jest też pewnie 🤦‍♂️

3 minuty temu, Qwazi napisał:

🤦🤦🤦Ty dzisiaj leków nie wziąłeś czy jak🤔🙆🙆🙆

Nikomu nie każe  tak robić ,ale sam nie biorę udział w tym wyścigu do nikąd ...

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja nie jem jaj, drobiu

A jakby kura gdzieś koło gospodarstwa się kręciła to już po niej 

Nie lubię tego dziadostwa 

Ja lubię ale nie sklepowe 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Myślałem do ekologów strzelać za to co nam wymyślą, gdzie do zwierzątek jak one i u życia i duszę i różne takie mają 

Na sądzie ostatecznym będziesz sadzony przez zwierzęta które zjadłeś. Tak hołownia mówi 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mnie nie chodzi o to że jakiś tłusty mi nie smakuje tylko rosół to ma mieć smak a nie być słodki

Od kiedy żona gotuje w szybkowarze to ma naprawdę intensywny smak. Ja lubię mocno doprawić pieprzem i pietruszką. 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

nie biorę udział w tym wyścigu do nikąd ...

Jakmożesz brać udział w tym wyścigu jak Ty ciągle do tyłu się cofasz. 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja lubię ale nie sklepowe 

Na sądzie ostatecznym będziesz sadzony przez zwierzęta które zjadłeś. Tak hołownia mówi 

Cud że wogle coś powiedział bo on stałe płacze 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

W rosołku to "OKA" muszą być i to duże a nie woda. 

No to kaczka.....

Osobiście nie cierpiałem rosołu,do którego dawano liść kapusty lub gozdziki-zabija smak

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Od kiedy żona gotuje w szybkowarze to ma naprawdę intensywny smak. Ja lubię mocno doprawić pieprzem i pietruszką. 

Niedaleko kobieta rosół to gotowała w trzech wodach 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Cud że wogle coś powiedział bo on stałe płacze 

No nie gadaj ze Ty się uśmiechasz jak śmieciarkę widzisz 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Osobiście nie cierpiałem rosołu,do którego dawano liść kapusty lub gozdziki-zabija smak

Matko jedyna a na co tam ten liść czy goździki 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Takiego to w życiu nie jadłem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Osobiście proponuję nie poruszać już tu tematu ciągnika.-zdanie stada znasz

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

No to kaczka.....

Super rosołek z kaczki jest nawet lepszy jak z kuraka. 

Pierwsze słyszę żeby dawać do rosołu liść kapusty lub goździka. 🤨

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A gdzie tu o jakimś wyścigu była mowa? Marcin Ty tak naprawdę myślisz, czy to poza? 

Opublikowano

Nigdy w życiu 

Jak byłem mały to i jajko piłem ze skorupy, później matka koguty miała, jak to mnie podziobało, skoczył na głowę, ramię i dziobał

Ale miałem azorka 

Mieszanka z boxerem 

Łagodne psina to było, a posłuszne

Kura się niosła u niego w budzie, ale tylko jak był na łańcuchu, jak go odczepiłem to było już po kurze 

10 lat temu pięciolatkowi kogut wydziobał oko 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

A, to sprawa wyższej konieczności. Tu i księdza nie trza na rozgrzeszenie.

Coś dziś mi do ucha doszło że studenci w Cambridge  nie zobaczą już mięsa w stołówce. Słyszałem piąte przez dziesiąte. Niemniej  to z czego my się jeszcze śmiejemy chyba jest już przesądzone, skoro osoby będące przyszłością czy też tworzące przyszłość zostały już w takim stopniu zindoktrynowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v