Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe czemu taki młody ciągnik ktoś sprzedał 🤔

Teraz wziął najnowszy na full wypasie za ponad 300netto. Cena dla gościa jako handlowca.

Chciałem by mi buggi dorzucił, którym po okolicy jeździ, ale to gówno ponad 100tys zł kosztuje🤦‍♂️

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Popokazowy, testowy 

Nie gorszy od nowego 

No i już wyszło co wyjść miało 

Tym też się kierowałem. Miał wymieniony czujnik wom i orbitrol - tu akcja serwisowa bo wadliwe.

No i uszczelnili gniazda hydrauliki, bo zauważyłem że się pocą.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A myślałeś o tym, co Ci pisałem?

To znaczy?

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

a kupno 80arow , amazonkę ,i parę byckow, gniotownik też się wlicza w to szczęście?

Pogratulował. Trzeba  się wszystkim cieszyć.

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobre pytanie .A kupno dwóch przyczep , cyklopa, agregatu , grubera 🤔 

A narzekasz.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Pogratulował. Trzeba  się wszystkim cieszyć.

Niepowodzeniem sąsiada tez?

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Nie przyszło mi do głowy.

To już sam.sobie odpowiedz

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wiesz, mam go 3h i przejechałem 1km😁

Moc ta sama ale z innej pojemności i gabarytowo o klasę wyższy od mccormick x3.

Cichszy, obszerniejszy, większa elastyczność na biegach.

Jeszcze nic nie zrobił, a już jeść woła.

20230220_152121.jpg

Gratulacje. Bezawaryjności 👍

Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Takiego jak Ty 🤔 jak najbardziej. 🤣😂

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobre pytanie .A kupno dwóch przyczep , cyklopa, agregatu , grubera, wymiana pokrycia na garażu 🤔 

3 minuty temu, DANDYS napisał:

a kupno 80arow , amazonkę ,i parę byckow, gniotownik też się wlicza w to szczęście?

jak nie jak tak ,

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

gdzieś wyczytałem że za nadmierne opadanie zawiązków owoców pestkowych odpowiada brak boru , a w moim sadzie [ 4 drzewka ] zawsze 75 % zawiazków opada jest sens podac dolistnie bor i jak tak to kiedy ?

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

W głowie 

Hmm 

10 minut temu, DANDYS napisał:

jak nie jak tak ,

I na wiosnę też jak wspominałem kupuje grunt 

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Posprzedawaj te ursusy, kup np jakiegoś 7341. 7245 już masz i będziesz zasuwał. Za te pieniądze, co masz na 80 kup sobie szerszą kosiarkę i zagrabiarkę

To mam coś innego zamiast tej zabawki 7341

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

gdzieś wyczytałem że za nadmierne opadanie zawiązków owoców pestkowych odpowiada brak boru , a w moim sadzie [ 4 drzewka ] zawsze 75 % zawiazków opada jest sens podac dolistnie bor i jak tak to kiedy ?

Bór wczesną wiosną do kwitnienia i po  zbiorze.

W jabłoni przy 10% zawiązanych kwiatów masz pełen plon.

W pestkowych 30% gwarantuje już urodzaj

8 minut temu, Karol6130 napisał:

@Agrest

Pasował by który? 

IMG_20230220_173500.jpg

Te od lewej. Jedziesz?🤭

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

O właśnie odnośnie drzewek , czereśnie czym spryskać.  Owoc jest zgnity nim dojrzeje,  na połowie drzewa liści brak i jakieś takie poskręcane .  

Opublikowano

Jak już weszliście na nawożenie sadów, to powiedzcie kiedy sypać nawóz pod drzewka w uprawie amatorskiej. Kupiłem trochę tego bezchlorkowego(czy tam o niskiej zawartości) NPK i się zastanawiam kiedy to posypać. Już teraz, czy poczekać jeszcze do wiosny? 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

16 minut temu, Qwazi napisał:

W głowie 

Hmm 

10 minut temu, DANDYS napisał:

jak nie jak tak ,

I na wiosnę też jak wspominałem kupuje grunt 

na wiosnę stawiam dom ,

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Oj, żeby cię potem d*pa po tej naprawie nie bolała 

Aż tak mnie skopie? 🥺 Ja myślał, że miły jak wierzący, a wiadomo że jak wierzący to niewinny 😏🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano

Na gnicie  to tebukonazol 0,75l na ha formulacji 250.

Na biały pàk i pełnia kwitnienia lub opadanie płatków.

Na poskręcane pędy mospilan, ale jak jeszcze nie poskręcane. Mszyca jest czarną i świecącą i łatwo ją zobaczyć. Mrówki świadczą że pierwsze mszyce już są.

Na drobną plamistość np Score, Zato, Topain ( wycofany) Luna... oprysk kilka razy po kwitnieniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v