Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

do garażu u sąsiada i flaszkę wypić... 

nie wygodniej w mieszkaniu?

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Najcięższe mieliśmy po SM, ale to może przypadek był. Teraz tylko MO kryję. 

Zdarzyć się może zawsze. Sporo też zależy od krowy. Ja krowy, które mają ojca SM kryje MO i na odwrót. Z tym, że takie krycie przemienne zaczynam od trzeciego cielaka. Pierwsze dwa mniejszych ras. Ostatnio gadałem z Markiem przez telefon i patrzyłem jak się krowa cieli. Praktycznie bez pomocy

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Nie spominales że duperkę jakąś masz. Czyli e36 jeszcze działa

E 36 w garażu 😅 to nie z takich co na e36 lecą 🙊 Noo panie w tym roku 30 , trzeba się ustatkować. 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Niektórzy lubią pić w dziwnych miejscach. Jakieś lokalne tradycje może??? 

Albo żona sąsiada jebie, że pije

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

nie wygodniej w mieszkaniu?

W garażu lepiej - żadnych schodów a też ciepło.

To aż takie dawki idą, że się napędy rozłączają i trzeba się czołgać, że po schodach nie da rady?.😳

Opublikowano

Jeśli u sąsiada to zawsze albo w garażu albo w "biurze" - takiej a'la futerkuchni - kuchenka gazowa, miodarka, zamrażarka, lodówka tam jest a w lecie ma taką "szopę", niby altanę. 

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Albo żona sąsiada jebie, że pije

Jakby go za to opieprzała to już chyba dawno by musiała rozwód wziąć 🤔 Toż to kółkowy traktorzysta, kombajnista i mechanik.

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

To aż takie dawki idą, że się napędy rozłączają i trzeba się czołgać, że po schodach nie da rady?.😳

Różnie bywało, jak zrobiliśmy po jednym z sąsiadów stypę to było bardzo ciężko do chałupy trafić i u siebie się na górę wspiąć.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli u sąsiada to zawsze albo w garażu albo w "biurze" - takiej a'la futerkuchni - kuchenka gazowa, miodarka, zamrażarka, lodówka tam jest a w lecie ma taką "szopę", niby altanę. 

To pewnie taki nasz letniak albo letnia kuchnia. ;) 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

klimatu nima 🤷‍♂️🤭😁

Pewnie, że nie ma. W tym garażu wszystko przesiąknięte olejem, ropą, nad głową okopcony sufit, pozostałość po czasach napraw wszelakich sprzętów. Ale i kaloryferek jest, cieplutko w zimie, radio gra.

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

aż mi się jesionka przypomniała... 😄

Opublikowano

To pewnie taki nasz letniak albo letnia kuchnia. ;) 

Nie letniak. Tam była stajnia i jest zmniejszone po prostu pomieszczenie. Futerkuchnia to pomieszczenie z parnikiem, nieraz jakimś drewnem. U nas letnie kuchnie to nie funkcjonowały, ewentualnie piece kaflowe w piwnicach bywały.

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Cieszę się że już z tego wyrosłem 🤭 pioter młodszy to ma jeszcze czas 😒

Z czego wyrastać? 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale deszcz daje ino huk

Ale będziesz pompował

Opublikowano

nie wiem.

któryś pisał że powróci jak upora się z alkoholem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v